Skip to main content
Meidänkin elämässä oli aika kun mikroaaltouunia ei käytetty. Tämä oli ennen kuin keksimme juoda cafe lattea kotona ja maidon keittäminen kattilan pohjaan tuhosi rakkaan the pikkukattilamme. Ilman mikroa pinaattikeiton valmistus olisi huomattavasti hankalampaa sillä tämän reseptin vaikein osuus on saada jäinen, kivikova pinaattikokkare sulaksi. Loppu on historiaa. Valmistusaika 30 min ja annos kahdelle hengelle.


2 kananmunaa
keitinvettä
1 pkt pakastepinaattikeittoa
suolaa

Mikrota jäistä pinaattikeittoa sulatuksella ja jatka lämmittämistä kattilassa. Lisää suolaa oman maun mukaan. Keitä kananmunia 9-10 minuuttia. Me laskemme ajan siitä kun vesi kiehuu ja kananmunat lasketaan veteen. Ainakin ruotsinlaivalla keittoaika laskettiin niin että munat laitetaan kylmään veteen. Laskenta alkaa vasta siitä kun vesi alkaa kiehumaan, mutta ovathan munat jo hieman kypsyneet kuumassakin vedessä. Tästä syystä siellä koko kypsienkin munien keittoajoiksi ilmoitettiin 3-5 minuuttia. Weird.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti