Skip to main content
Teimme ystäväpariskunnalta bongattuja Brownieseja viime sunnuntaisiin sukulaisjuhliin. Emme ole noteerattuja jauhopeukaloita, joten kakun leipominen ulkoistettiin konditorialle. Browniesit onnistuivat kuitenkin hyvin ja reseptin peräänkin kyseltiin mitä voi aina pitää onnistumisen merkkinä. 35 juhlavieraalle teimme nelinkertaisen ohjeen, joskin leivonnaisia jäi vähän yli.


100 g margariinia
2 kananmunaa
2,5 dl sokeria
1,5 tl vaniliinisokeria
ripaus suolaa
4 rkl kaakaojauhetta
2 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
100 g taloussuklaata
murskattua saksapähkinää

Sulata ja jäähdytä rasva. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kaikki kuivat aineet ja lisää kananmuna-sokeri vaahdon sekaan. Suklaa kannattaa sulattaa vesihauteessa estääksesi pohjaanpalamisen. Viimeiseksi sekoitetaan rasva ja suklaa joukkoon. Paistoaika 15 min 225 asteessa. Paistoimme osan browniesta uunipellin päällä, osan uunivuoassa. Uunipellin päältä on kyllä paljon helpompi leikata paloja tarjoiltavaksi. Päälle voi ripotella hieman tomusokeria tai kaakaojauhetta viimeistelyksi.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

3 Kommenttia

  • Välispiikki sanoo:

    Nyt kyllä herää uteliaisuus eli tohtisiko tuota kysyä mitä juhlistitte männäviikonloppuna? Ihan vaan siksi kyselen, että tietäisin olisiko teitä syytä onnitella jostain syystä 🙂

  • Joni ja Jenni sanoo:

    Parempi varmaan katkaista heti huhuilta siivet 😉Juhlimme valmistujaisia…– Jenni liemessä

  • Anonyymi sanoo:

    tuleeko tästä ohjeesta pellillinen vai vuoallinen vai jotain aivan muuta? siis lähinnä annoksen kokoa ihmettelen 🙂

Jätä kommentti