Skip to main content
Jenni selaili kampaajatuolissa Painonvartijat-lehteä ja mieleen jäi hämärästi katkarapucurry-ohje. Ehkä ohje pisti silmään sen takia että pakastimesta pitäisi tuhota juhlista jääneitä pakastekatkarapuja. Toisekseen Aleksi 13:ista Shopbailut olivat vastustamattomat ja kotiintuloaika venyi lähelle ilta yhdeksää. Ruoka valmistui onneksi puolessa tunnissa.


200 g katkarapuja
2 sipulia
3 jalopenoa viipaloituna
2 dl paseerattua tomaattisosetta
1 bulgarian jugurtti
pala inkivääriä raastettuna
2 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
2 rkl currytahnaa
1 rkl kalakastiketta
tuoretta persiljasilppua
Muut mausteet: Cayanne, juustokumina, Garam Masala

Riisi oli sekoitus villi- ja kokojyväriisiä.

Kuullota öljyssä raastettua inkivääriä, valkosipuli siipaleita ja pilkottuja sipuleita. Lisää paseerattu tomaattisose, jalopenot ja muut mausteet. Anna hautua 5 min miedolla lämmöllä. Soseuta karkeasti tehosekoittimella, lämmitä uudelleen ja lisää jugurtti sekä katkaravut. Älä hauduttele liian pitkään jotteivät katkikset kuivu. Riisi kumottiin lautaselle kahvikupista. Temppu vie 2 sekunttiä enemmän aikaa, mutta annos on heti mielenkiintoisempi. Päälle tuoretta persiljasilppua.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

11 Kommenttia

 • oliivia sanoo:

  Kiitos taas hyvästä reseptistä! Meilläkin piilottelee pakastimessa katkarapupussin pohjat, taidanpa valmistaa tätä viikonloppuna.Mikähän siinä muuten on että arkena (eikä ihan aina muulloinkaan) jaksa kiinnittää tuohon ruoan tarjollepanoon huomiota, vaikka se ei tosiaan kovin paljoa vaatisi? Hyvä vinkki kahvikupista.

 • Joni ja Jenni sanoo:

  Toi oli tosi hyvää. Söin rippeet vielä tänään lounaaksi nenä vuotaen, sen verran tujusti olin maustanut. Lehdessä curry näytti enemmän keittomaiselta, ohjeessa saattoi olla vielä jotain nestettä. Muutenkin tuo on ulkomuistista ja siten hieman hataralta pohjalta tehty.Tuli muuten mieleen, oliko sulla kuvaa siitä Taloussanomien jutusta? Olisi kiva nähdä!– Jenni liemessä

 • oliivia sanoo:

  Itse lehteä en ole saanut käsiini, eli vain tuo nettijuttu on mulla tallessa. Sen varmaan näittekin?

 • Joni ja Jenni sanoo:

  Ei, en oo nähny sitäkään… Löytyykö se vielä netistä vai miten sulla se olisi tallessa?– Jenni liemessä

 • oliivia sanoo:

  tässä on linkki:http://www.taloussanomat.fi/page.php?page_id=108&news_id=20075784#Laitan pdf:n teille meiliin.Löytyy myös googlettamalla virtuaalikokit viekoittelevat kauhanvarteen.

 • Joni ja Jenni sanoo:

  Heeh, kiitos! Kiva kun mun omituisuus ”onko mitään kauheampaa kuin leivän yli lerpattava juustosiivu?” pääsi oikein taloussanomiin asti. Jotkut asiat pitäisi vaan osata pitää omana tietonaan 😀

 • oliivia sanoo:

  no joo, oli meilläkin tosi ”välimerellistä ruokaa” eli pinaattikeitto esillä tuossa… 😉Onneksi olimme ehtineet postata jo jotain muuta kun juttu ilmestyi…vaikka eihän hyvässä pinaattikeitossa mitään vikaa ole!

 • Ina sanoo:

  Kiitos todella paljon herkullisesta reseptistaä! Yritän tässä 7 vuoden jälkeen opetella syömään katkoja ja tämä oli loistava aloitus! Kiitos!

 • Joni ja Jenni sanoo:

  Kiva että maistui! Noilla aineksilla ja mausteilla voi peittää lähes minkä tahansa maun tunnistamattomaksi kuten katkaravun. Suurin osa katkisresepteistä muuten tuntuu olevan kylmiä ruokalajeja. Wokkeihin ja keittoinhan ne myös sopivat kunhan taas totut… Saanko kysyä mikä traumatisoi niin pahasti että lopetit syömisen 7 vuodeksi?– Jenni liemessä

 • ina sanoo:

  Toki saa kysyä. Ei varsinaisesti ollut vikaa itse katkoissa, ylipäätään merenelävissä ja kaikesta punaisessa lihassa. Olen ollut vähän niinkuin semivegetaristi teini-iästä saakka. Nyt opettelen syömään riistaa (tosin jäniksiä en voisi koskaan syödä!!!) ja mereneläviä uudestaan.

 • Aurinkotuuli sanoo:

  Tätä onpi pakko kokeilla, kuulosta herkulliselta!!

Jätä kommentti