PUNA-HARMAA RAIDALLISTA POSSUA JA TZATZIKIA

Muistan kun valmistimme tzatzikia ensimmäisen kerran. Lehtiohjeen mukaan maustamaton jugurtti tuli siivilöidä suodatinpaperin läpi. Tähän hommaan suositeltiin kahvinkeitintä. Jugurtti suodatinpaperiin, ja odottamaan. Tähän menisi kuulemma noin tunti. Tunnin kuluttua kahvipannuun oli valunut noin desin verran etovaa litkua. Ihmettelimme millä ihmeellä saamme jugurtin suodatinpaperista läpi ja yritimme painella sitä lusikalla, kunnes tajusimme että tarkoitus on vain valuttaa nesteet jugurtista aivan kuten oli tapahtunutkin eikä saada koko jugurttia suodattimen läpi. Helpoin ja varmin vaihtoehto on käyttää turkkilaista ruokajugurttia jota ei tarvitse valuttaa.

2 kpl possun sisäfilettä (yht. 500 g)
suolaa
pippuria

Tzatzikia
Leipää

Paista possun fileitä pannulla keskilämmöllä molemmin puolin n. 5 minuuttia. Jatka kypsyttämistä uunivuoassa 200 asteessa vielä n. 15 minuuttia fileiden paksuudesta riippuen. Emme olleet aivan varmoja olisiko lihan kuulunut jäädä punakaksi kun tuntui ettei se “harmaannu” millään. Lopputulos oli että Jennin file jäi puna-harmaa raidalliseksi ja Jonin harmaaksi. Tiedä sitten millaista sen olisi pitänyt olla..?

jaa jos tykkäsit
FacebookTwitter

5 kommenttia

 1. Anonyymi 05.03.2007

  Periaatteessa possu pitäisi kai kypsentää ns. läpikypsäksi, trikiini tms. vaaran takia. Pakko tunnustaa, etten nyt muista, mikä asteluku mahtaa olla, meillä kun paistomittariin asentaa sanan pork niin mittari pitää huolta lopusta… Näppärä laite, voin suositella lämpimästi! Stockalta taidettiin ostaa ja merkki oli OBH Nordica. Varmaan näitä löytyy väähn joka lähtöön.

  Vastaa
 2. Joni ja Jenni 05.03.2007

  Kauheeta, toivottavasti mulle ei nyt tullut mikään trikiini?! Ei mitään hajua mikä se on, mutta kuulostaa vakavalta.. Nyt kun sanoit, niin olisihan meillä ollut sellainen paistotikku joka joskus ostettiin paahtopaistia varten. Sen mukaan possu olisi parhaimmillaan 85 asteessa.– Jenni liemessä

  Vastaa
 3. Anonyymi 05.03.2007

  Onneksi Suomessa on todella tehokasta tuo elintarvikkeiden valvonta, tuskin syytä huoleen! :)Finfoodin sivuilla oli muuten lihatiedotuksen osuus myös, ihan mielenkiintoista tietoa lihasta ravintona ja erilaisista valmistustavoista. Tuo possunfilee on myös ihan loistavaa kesällä grillattuna, vaatii vaan vähän pitkää pinnaa ja lempeää grilliä ettei kärtsää ja/ tai jää raa’aksi… Olisipa jo kesä! 🙂T. se sama anonyymi

  Vastaa
 4. oliivia 06.03.2007

  luulen ettei syytä huoleen ole muutenkaan; jotkut (varsinkin valmiiksi marinoidut) possut näyttävät olevan sellaisia, että ne jäävät punaisen värisiksi vielä kypsinäkin… ainakin meillä on huomattu se. Naturel-possusta kyllä huomaa helposti, onko kypsää vai ei: possussa medium-pihvin ulkonäkö ei ole toivottavaa 😉 ja kypsänä se menee aika lailla tasaisen vaaleaksi.

  Vastaa
 5. Joni ja Jenni 06.03.2007

  Itsekin muistelen äitini tekemää vahvan makuista (marinoitua) uunipossupaistia joka jäi punakaksi. Sinä nimetön, kiitoksia vinkistä Finfoodin sivuista! Siellä näytti olevan paljon muutakin yleishyödyllistä muonahöpinää.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *