Skip to main content

Periaatteessa paahtopaistin tulisi olla ainakin kilon painoinen jotta lihasta tulisi mahdollisimman mehevää. Puoli kiloa lihaa mieheen tuntuu kuitenkin hurjalta, joten tyydyimme 800 grammaan eikä nälkää tarvinnut nähdä. Valmistusaika 1 h.

800 g paahtopaistia
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
suolaa
pippuria

Lämmitä uuni 125 asteeseen. Aseta paisti uunivuokaan, sivele öljyllä ja rouhi pintaan suolaa ja pippuria. Valkosipulinystävät tekevät pieniä viiltoja lihaan ja upottavat valkosipulin palasia niihin. Nyrkkisääntönä 60 asteinen liha on medium ja 70 asteinen kypsää. Paistomittarimme kuitenkin yritti huijata ja näytti jo kovin varhain 60 astetta. Emme uskoneet ja onneksi odotimme vielä hetken sillä liha oli edelleen hyvin punakkaa. Lihaa paistelee noin tunnin riippuen lihapalan koosta. Paistin kanssa tarjoiltiin tzatzikia ja ciabataa.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti