Skip to main content

Vuosisadan alun kivitalossa ja tunnelmallisessa Töölöläisessä keittiössä valmistui 3 ruokalajin illallinen keskellä viikkoa. Vietimme mukavan hetken ystävien seurassa Miehen (Herra X on saanut ylennyksen Mieheksi) kanssa. Liemessä-blogi otti vastuun jälkiruokatarjoiluista.

Menu:

Oliiveja
parmankinkkua
tuoretta maalaisleipää

Bataattikeitto tilkalla kuohuviiniä

Pinaatti-saksanpähkinä pasta

Brownie mascarponevaahdolla ja mansikoilla

Bataattikeitto kuohuviinillä

Tämän nimenomaisen samettisen bataattikeiton ohjetta en napannut korvan taakse mutta aikaisemmin kokkaamani Maku-lehden bataattikeiton ohje toiminee. Isäntäväen keiton tekstuuri oli samettisempi. Uskaltaisin arvioida että se on käytetty siivilän läpi. Alkuperäinen ohje kuulemma neuvoo kaatamaan tilkan saksalaista Weissbieriä tarjoiltaessa, mutta kuohuviini lunasti paikkansa yhtä lailla niin lautasella kuin ruokajuomanakin.

Pinaatti-saksanpähkinä pasta 4 hlö

2 pakettia tuorepastaa
1 pussi tuoretta pinaattia
1 dl kermaa
2 rkl voita
ripaus muskottipähkinää
suolaa
pippuria
100 g saksanpähkinöitä

Kuumenna voi keskilämmöllä isolla pannulla tai wokissa. Lisää pinaatti käännellen välillä. Pinaattien ’nuhistuessa’ lisää joukkoon kerma ja mausteet. Sekoita kastike pastan joukkoon ja tarjoile saksanpähkinöiden kanssa. Helppoa, hyvää ja täyttävää.

Menu ei ollut tiedossa jälkiruokaa suunnitellessa. Nykyisten tietojen valossa olisin ehkä mennyt hieman kevyemmällä jälkiruoalla. Brownie oli Miehen toive joten sillä mentiin. Lisukejäätelöön en tosin suostunut vaan halusin kokeilla jotain uutta. Monissa jälkiruokaohjeissa toistuu Mascarpone juusto joka kuulosti mielenkiintoiselta. Niinpä päädyin tekemään Mascarpone vaahtoa ja mansikoita Browniesien seuraksi.

Brownies

Tee visiitti Mr. Nibble kauppaan Citykäytävässä. Osta Amerikkalainen leivontapakkaus. Loista kokkaustaidoillasi illallisella.

Mascarponevaahto

250 g Mascarpone juustoa
2 dl kuohukermaa
1/2 dl sokeria
1 vaniljatanko (siemenet sisältä)
1/2 lime

Vaahdota kerma notkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon Mascarpone juusto. Helpoimmin tämä onnistuu jonkinsortin vispilällä. Lopuksi mausta vaniljatangosta kaavituilla siemenillä, sokerilla ja limen mehulla.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

6 Kommenttia

 • Anonyymi sanoo:

  oletko ajatellut opetella edes perustaidot erisnimien ja suomalaisten sanojen yhdistämisestä?

 • Jenni sanoo:

  Lukiossa tuli päntättyä mutta nyt taidot varmasti hieman ruosteessa. Ei kai tämä elämä nyt noin vakavaa ole 🙂– Jenni liemessä

 • Masha sanoo:

  Heipä-hei 🙂 Ihana blogi teillä! Ollaan mun miehen kanssa naurettu teidän mihin-mennään-syömään känkkäilyille ulkomailla ja muutenkin tuntuu että tykkäätte kovasti samantyyppisestä hyvästä ruoasta kuin mekin 🙂 Ajattelin vinkata et mun ruokablogista (josta ikävä kyllä toistaiseksi puuttuu vielä kuvat) löytyy aivan mahtava brownie-resepti. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan. Ohje on helppo, mutta tärkeintä on vain muistaa että ei pidä leipomusta uunissa liian pitkään tai lopputulos on liian kakkumainen 🙁

 • Jenni sanoo:

  Heippa,Hyvänkuuloisia reseptejähän olit jo kirjoitellut. Ruokien kuvaaminen on ihan hauskaa puuhaa jos ei ole kiljuva nälkä. Tosin silloin sen kuvan unohtaa aina ottaa 😀”Paastokurjuutta” blogi taas kuulosti ihan kauheelta, en ymmärrä miten ja miksi rääkkäät itseäsi noin? Miten olisi hyvä raikas terveellinen perusruoka 😉 Itse olen lopettanut kokonaan diettaamisen esim Atkinsilla ja pyrin syömään terveellisesti ja herkuttelemaan kohtalaisesti. Toimii 🙂

 • Anonyymi sanoo:

  En voi olla jeesustelematta sitä, että toisessa kirjoituksessa tuomitaan valmisjugurtit terveydelle haitallisina sokeripommeina ja täällä sekotellaan mascarponea (joka on käytännössä voita) ja kuohukermaa, vaikka huomattavasti terveellisimpiäkin ja maistuvimpia vaihtoehtoja olisi brownien kanssa tarjottavalle vaahdolle. Välipalat ja jälkiruuat ovat toki eri ruokia, mutta se millä tahdilla tuttavapiirissäni noin keskimäärin jotain makeaa syödään en pitäisi kyllä niidenkään suhteen ”No kyllähän sitä joskus saa”-linjaa. Terveyden suhteen lipsahduksia sattuu vahingossa väistämättä, mutta itse laittaessa ruokaa on mahdollisuus valita.

 • Jenni sanoo:

  Saa jeesustella 😀 Omat ajatuksetkin ruuasta ovat muuttuneet vuosien kuluessa ja muuttuvat edelleen.

  Ajattelen itse asiaa näin että jugurttia syödään usein. Jos ei päivittäin niin ainakin viikoittain aamupalalla tai välipalana. Jos päivittäin nautittavat ruuat sisältävät paljon sokeria vaikutus on suurempi. Jälkiruokia taas syödään paljon harvemmin. Ainakin itse syön esimerkiksi mascarponea ehkä pari kertaa vuodessa enkä ajattele sen olevan kovin haitallista harvoin nautittuna. Pointti on se että arkiruoka määrittää ruokavalion. Välillä arjesta poiketaan esimerkiksi tämän postauksen tyyppisellä illallisella, ravintolassa tai juhlissa. Sokeriset jugurtitkin ovat varmasti ok sillion tällöin. En vain usko että ihmiset aina tajuavat kuinka paljon niissä onkaan sokeria.

  Jenni

Jätä kommentti