Skip to main content
CANELA – PARAS HINTA-LAATU SUHDE
Mikä? Edullinen design ravintola
Missä? C/ Aribau 16
Klo? Ma-su 13-16, 20-24
Pääseekö? Tilaa 2 kerroksessa, lounaalla hiljaista
Kuka? Me ja yksi paikallinen perhe
Apua! Mitä päälle? Halpaa designia, H&M
Loppulasku kahdelle? 27 €

Paikallisen mukaan suosiotaan menettänyt mutta edelleen hinta-laatu suhteeltaan parhainta kärkeä Barcelonassa. Sisustus oli viileää designia ja ruokien esillepanoon panostettu vaikka menun hinnat olivat tavallisen lähikuppilan luokkaa. Pääruoat 7-9 € ja jäljet 3-4 €.


Miehen tilaama lammas (siis se tilaa aina lammasta jos sitä vaan on listalla) sai melkein kateelliseksi verrattaessa tilaamaani kala-annokseen. Kala oli ihan OK, mutta vain ok. Kala 7 €, lammas 8.50 €.

Yllä Jennin Semifrio jossa oli jäätelöä, ilmeisesti moussea ja mansikkahilloa. Jälkiruoka oli isohko mutta ei maistunut kovinkaan erityiselle. Miuluummin syö vaikka yhden pienen makoisan suupalan kun tunkee suuhun lautasellisen makeahkoa vatsantäytettä.

Mies tilasi tuttuun tapaan suklaajälkiruoan (siis se tilaa aina suklaakakun tai brownien jos mahdollista). Pitäisi varmaan laskea monta suklaabrownieta / suklaajäätelöä / suklaakakkua meni matkan aikana 😉 Duo mousse oli valmistettu valkoisesta ja tummasta suklaasta, ja ei täysin vastannut Miehen kehittynyttä makua. Miehen kansainvälisessä suklaavertailussa jälkkäri veti pohjalukemia, mutta edelleen täytyy todeta ja pitää mielessä Canelan uskomaton hinta-laatu suhde. Pääruoat ja erityisesti lammas taas lunastivat odotukset moninkertaisesti.

Parisuhteen kannalta matkan kriittisimmät hetket osuvat juuri ennen lounasaikaa. Lomarauhan säilyttämiseksi merkkasimme ystävien vinkkien perusteella ravintoloita karttaan valmiiksi ja nälän yllättäessä suuntasimme lähimpään. Toinen hyvä keksintö olivat kauppahallin pähkinät joista sai tasaisesti energiaa päivän mittaan. Kiukku ja nälkä kuitenkin yllättivät ostosreissulla ja kaahasimme släpärit vinkuen usean matkaoppaan ja tutun suosittelemaan Flash-Flashiin Eixamplen kaupunginosassa. Ravintolan juju on ehdottomasti sisustus, ei niinkään ruoka. Yllättävä yhdistelmä kuitenkin toimii.

TORTELLIRIA FLASH FLASH – AUTENTTISTA 70-LUKUA
Mikä? 70-luvun trendiravintola
Missä? C. La Granada del Penedès 25, Eixamplen alue
Klo? 13-01:30
Pääseekö? Ei pöytävarauksia, sormet ristissä sisään
Kuka? Paikallisia ja turisteja lounaalla
Apua! Mitä päälle? 70-luvun kukkamekko
Loppulasku kahdelle? 40 €

Palvelu oli heti ripeää, mutta hermostunutta. Pikkuhiljaa tajusimme että tarjoilijoita oli niin paljon että lähes joka asiakkaalle olisi riittänyt omansa. Tekemisen puute ilmeisesti sai tarjoilijat pälyilemään hermostuneesti josko ilmenesi jotain tekemistä.


Alkupalaksi otimme kakkupalan muotoisen lajitelman munakkaita eli kataloniaksi Pastel La Granada -Ración-(Tortilla de patatas, tortilla de butifarra negra, tortilla de tomate, tortilla de cebolla, mayonesa). Huonolla katalonian taidollani huonosti suomennettuna: peruna, ”musta-makkara”, tomaatti ja sipulimunakasta.

Mies tilasi hampurilaisen ”Hamburguesa Flash-Flash” ranskalaisilla joka osoittautuikin jauhelihapihviksi. Itsekin kuvittelin tilaavani pekoni-juusto Cadillac hampurilaista salaatilla. Freesi salaatti osoittautui friteeratuiksi kesäkurpitsa tikuiksi.

Jo alkuperäisen 70-luvun sisustuksen kuin myös hullunkurisen vastakkainasettelun takia Flash-Flash on kokemisen arvoinen vaikkakin ruokaa on vaikea sinällään kehua.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

2 Kommenttia

  • veena sanoo:

    ihanalta kuulostaa kaikki mutta kuvat eivät näy.

  • Jenni sanoo:

    Onnistuin deletoimaan kuvat Bloggerista, joten maanantaille menee. Kuvat löytyvät työkoneelta…Jenni + tietotekniikka = Jenni liemessä 😉

Jätä kommentti