LIEMESSÄ GOES KOSMOS JA NAKITETUN KOKIN ANANASRAVIOLI

Korkkasimme maankuulun Liemessä Goes Kapakka festivaalin perjantaina Kosmoksessa. Tärisevin käsin ja punottavin poskin nuori kokin alku loihti mascarpone täytteisen ananasraviolin ja pähkinänougaata meidän siemaillessa samppakaljaa eturivissä. Pelkäsimme etukäteen että tilaisuus kestää toista tuntia, seisomme tungoksessa hikinoro otsalla ja nuolemme viimeisinä maistiaislautaset. Ehei, kokkikoulu kesti jämptin 20 minuuttia ja lopuksi jokainen n. 20 osallistujasta sai kunnon maistiaisen omalla lautasellaan.

Mascarponejuustolla täytetty ananasravioli ja hasselpähkinänougatia (4 hlö)

Liemi:
1 dl sokeria
1 appelsiini tai verigreippi
2 dl vettä

Nougat:
1 dl hasselpähkinöitä
1 dl sokeria

Mascarponetäyte:
1,5 dl mascarponejuustoa
0,5 dl tomusokeria
0,5 dl appelsiini- tai verigreippimehua
+ kuorta mausteeksi

Ravioli:
1/2 ananasta ohuina viipaleina

Lientä keitetään kunnes sokeri sulaa. Nougat valmistuu paahtamalla pähkinöitä ja sokeria pannulla kullanruskeiksi. Ohuita ananassiivuja lillutellaan lämpimässä liemessä n. 15 minuuttia jolloin ne saavat makua ja tulevat sokerista tahmeiksi.

Aseta pöydälle ananasviipaleita neliön muotoisesti, pursota päälle nokare täytettä ja aseta toinen satsi viipaleita täytteen päälle. Painele ilmat pihalle raviolista. Kaada lientä päälle ja koristele nougatilla.

2 kommenttia

  1. Anna 27.08.2007

    Moi!Blogia jo pidempään seuranneena lisäsin sen oman uutukaiseni linkkilistaan – käykö?http://uneliasblogi.blogspot.com/

    Vastaa
  2. Jenni 28.08.2007

    Hei “unelias”! Onnea uudelle blogille ja kiitos linkityksestä. Jään mielenkiinnolla seuraamaan blogisi ensiaskeleita..– Jenni

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *