Skip to main content

Korkkasimme maankuulun Liemessä Goes Kapakka festivaalin perjantaina Kosmoksessa. Tärisevin käsin ja punottavin poskin nuori kokin alku loihti mascarpone täytteisen ananasraviolin ja pähkinänougaata meidän siemaillessa samppakaljaa eturivissä. Pelkäsimme etukäteen että tilaisuus kestää toista tuntia, seisomme tungoksessa hikinoro otsalla ja nuolemme viimeisinä maistiaislautaset. Ehei, kokkikoulu kesti jämptin 20 minuuttia ja lopuksi jokainen n. 20 osallistujasta sai kunnon maistiaisen omalla lautasellaan.

Mascarponejuustolla täytetty ananasravioli ja hasselpähkinänougatia (4 hlö)

Liemi:
1 dl sokeria
1 appelsiini tai verigreippi
2 dl vettä

Nougat:
1 dl hasselpähkinöitä
1 dl sokeria

Mascarponetäyte:
1,5 dl mascarponejuustoa
0,5 dl tomusokeria
0,5 dl appelsiini- tai verigreippimehua
+ kuorta mausteeksi

Ravioli:
1/2 ananasta ohuina viipaleina

Lientä keitetään kunnes sokeri sulaa. Nougat valmistuu paahtamalla pähkinöitä ja sokeria pannulla kullanruskeiksi. Ohuita ananassiivuja lillutellaan lämpimässä liemessä n. 15 minuuttia jolloin ne saavat makua ja tulevat sokerista tahmeiksi.

Aseta pöydälle ananasviipaleita neliön muotoisesti, pursota päälle nokare täytettä ja aseta toinen satsi viipaleita täytteen päälle. Painele ilmat pihalle raviolista. Kaada lientä päälle ja koristele nougatilla.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

2 Kommenttia

Jätä kommentti