Skip to main content
Perjantaina tapasimme ensimmäistä kertaa livenä muita ruokabloggaajia. Perhosia oli vatsassa mutta nopeasti kävi ilmi että aivan turhaan. Kun erilaiset toisilleen tuntemattomat ihmiset laitetaan viettämään iltaa yhdessä aina vähän epäilyttää. Ilta oli kuitenkin luonteva ja ihmiset todella mukavia. Ja viinilasien tyhjentyessä kävivät vain mukavimmiksi 😉 Piknik tarjoilu oli juuri niin hyvää kuin saattoi odottaakin.

Pastanjauhajat ehtivätkin jo raportoida omilla sivuillaan mutta tässä pikakelaus kattauksesta. Isäntä ja emäntä tarjosivat Vanhan Kauppahallin antimia ja tutustuttivat meidät uuteen tapaan syödä leipää jenkeissä: patongin palojen kostuttaminen yrttiöljyyn.


Liemessä keittiö tarjosi Nirson lempparia eli juustotarjottimen: sinihomejuustoa, Appezeller Extraa, lampaanmaitojuustoa, Vanhan kauppahallin myyjän ”villiäkorttia” ja erityisen pahalle haisevaa juustoa jonka saimme kaupan päälle kärsineen ulkonäön takia. Juustojen kanssa naposteltavaksi ruisnaksuja ja kesäinen salaatti.

Kesäsalaatti

1 tammenlehväsalaatti
1 rucala salaatti
1 pötkö kevyt vuohenjuustoa
1 prk mansikoita
2 kourallista tuoreita hernepalkoja
puolikas verkkomeloni

Kastike: öljy, balsamico, hunaja, pippuri

Muruspiikin aka ex-välispiikin suolakurkut olivat yliveto. Vichyssä kuulemma sen salaisuus. Satujatar:n itsepoimituista sienistä tehtyä piirakkaa taisi tulla syötyä useampi palanen fetakastikkeen kanssa.

Apinakeittiön Ylimuuli-mukkkelis antoi taidonnäytteen keskellä luontoa ja loihti pähkinäsalaatin silmiemme edessä.

Pastanjauhajien vakiokommentoija Emma vastasi jälkiruokatarjoilusta mehevällä porkkanakakulla.

Sorsanpaistaja lupaili sorsapaistia metsästyskauden lähestyessä 😉

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

10 Kommenttia

 • Rosmariini sanoo:

  Siis kääk. Oliko siinä mahtisalaatissa oikeasti KEVYTvuohenjuustoa? Se oli oikeasti tosi maukasta (meikäläisellä on kevytjuustoista pari kehnoa kokemusta, mutta näköjään vuohenjuusto toimii sitten laittinakin). Kerrassaan kiehtova tuo mansikoiden, melonin ja vuohenjuuston yhdistelmä!Kiitokset vielä kerran sinnekin suuntaan!

 • Jenni sanoo:

  Heh, sainpas nalkkiin 🙂 Taisimme joskus väitelläkin kevytjuustoista jonkun postauksen ohessa. Muistaakseni myös Olivia nyrpisti nokkaansa kevytvuohenjuustolle. Omaan makuun esim. 60 % brie alkaa olla niin voita ettei se edes sovi salaatteihin. Valion 16 % brie toimii hyvin jos nyt rohkenet kokeilla. Myös kevyet perusjuustot kuten oltermannit ja edamit on ok. Kevyt homejuustoihin ei edelleenkään kannata koskea…Kiitos vielä piknik seurasta! Yritän myös kantaa korteni kekoon ja miettiä ohjelmaa syssymmälle.– Jenni liemessä

 • ylimuuli sanoo:

  Tsaukkis apinakeittiöstäkin! Oli mukava tavata irl. 🙂 Meikäläinen on myös ihan kevytjuustokansaa, vaikka tottakai on poikkeuksia. Riippuu niin kovasti myös käyttötarkoituksesta. Kovasti parjattu kevythalloumikin sopii loistavasti uuniin kanan kanssa. mu

 • Välispiikki sanoo:

  Hyvä että olette päässet takaisin mantereelle! Meikäläinen jo alkoi huolestua, kun viimeinen näköhavainto liemilemmenparistamme katosi Suomenlinnan pimeään yöhön 🙂

 • Nirso sanoo:

  Liemilemmenpari selvisi kommellusten jälkeen Suomenlinnasta Kauppatorille ja siitä taksilla kotiin 🙂 Kiitos kaikille piknikillä olleille hyvästä seurasta ja sapuskoista!

 • Jenni sanoo:

  Kompuroimme lopulta lauttaan ja Kauppatorilta taksilla kotiin 🙂 Ylimuurli: Nyt muistankin! Se oli juuri tuo kevyt Halloumi mistä kinastelin taannoin. Nirso on myös ollut aika vastahakoinen kevytjuustoja kohtaan. Eilen sain sen syömään 2 viipaletta kevyt Mustaleimaa ja kuulemma kovin kitkerän makuista. Valitus on yleensä vähäisintä kun jättää mainitsematta mitä juustoa on tarjolla 😉

 • Nirso sanoo:

  Kevytjuustot menee ihan kivasti joidenkin ruokien kera: ruisleivän päällä tai salaatin seassa. Mutta juustolautaselle kevytjuustot saa porttikiellon.

 • Rosmariini sanoo:

  Muistelin muuten viikonloppuna väsyksissä ollessani ihan tosissani, että teidän bloginne nimi on Lemmessä eikä Liemessä. 😀 Mutta kiva, että pääsitte tekin ehjinä perille. Aikamoista kompurointia se kyllä niillä #%#&#:n mukulakivillä pimeässä olikin.Kevytjuustot ovat ilmeisesti sitten kohtuu-uskottavia, jos rasvaa on suurin piirtein se 16-17 prossaa. Kerran nimittäin söin leivän päällä jotain juustoa, jonka rasvaprosentti lähenteli nollaa, ja sitä kokemusta en halua ihan heti ottaa uusiksi.

 • oliivia sanoo:

  Toisin kuin Jenni muistelee, olen kovastikin kevytjuustojen kannattaja 😉Tosin Kevyt-Auraan ei kannata koskea kolmen metrin kepilläkään – se vain EI TOIMI, edes pizzassa. Enkä oikein kevytmozzarellaakaan kovin ylistäisi.Mutta yleisesti ottaen 15-17% juustot on oikein hyviä varsinkin leivän päällä ja ruoanlaitossa.Siitä olen kyllä Nirson kanssa samaa mieltä, että herkutteluun ja varsinaiselle juustolautaselle tosin parhaita on kyllä ihan ”aidot” täysrasvaiset.

 • Jenni sanoo:

  Jos se rasvaprosentti alkaa lähennellä 5 % niin niistä harvemmin on mihinkään. Ei näiden juttujen kanssa kannata ihan hysteerinen kuitenkaan olla ja yhtä lailla on tärkeää että ruoka on maistuvaa eikä tunnu siltä että joutuu kärvistellä eikä mitään saa syödä. Arkisin kevytjuustoja ja kun herkutellaan niin sitten herkutellaan kunnolla.– Jenni lemmessä 😉

Jätä kommentti