Skip to main content

Lokakuun ruokahaasteena oli saada voittajatyö aikaiseksi suklaasta. Kiva aihe sinänsä että suklaasta on erittäin vaikea saada mitään varsinaisesti pahaa. Vaikka sitä yrittäisi parhaansa mukaan pilata alkoholin maulla 😉

Fazerina-drinkki sai lopullisen muotonsa Alkon hyllyjen välissä. Toinen vaihtoehto oli After Eight – minttusuklaa drinkki joka jäi kuitenkin toteutumatta kokkipariskunnan nuukahdettua ennen aikojaan.

Ensimmäisessä testivaiheessa alkoholin osuus kokonaisnestemäärästä oli korkeampi, 4 cl per henkilö. Suklaa kuitenkin toistaiseksi maistuu paremmin kuin viina, joten suositusannostusta laskettiin kehitysprosessin aikana 2 cl:n per henkilö.

Fazerina – appelsiininen suklaajuoma (2 hlö)

1/2 pkt taloussuklaata
3 dl maitoa
4 cl Cointreau likööriä
kuohukermaa pinnalle

koristeluun raastettua appelsiininkuorta ja 2 kpl appelsiinilohkoja

Sulata suklaa kattilassa ja valmista kaakaojuoma lisäämällä maito. Ota kattila pois liedeltä ja lisää viuna. Kuohukerma muodostaa päälikerroksen jos valutat sen hitaasti pikkulusikan avulla drinkin pinnalle. Koriste raastetulla appelsiininkuorella ja lohkoilla.

Äänestys alkaa huomenna. Alkoholistit ja sokeririippuvaiset, nyt uurnille!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

2 Kommenttia

Jätä kommentti