Skip to main content

Joulu meni vieraissa ruokapöydissä sikaillessa ja välipäivät Tukholmassa shoppaillessa. Joulupukki kuitenkin ilahdutti kotikokkia tänä vuonna useammalla kovalla paketilla…


Takavasemmalla: Pastahullun päiväkirja eli Aglio & Olio (Tammi 2007). Kattava teos pureutuu pastan historiaan ja luonteeseen satojen pastaohjeiden siivittämänä. Ohjeet ovat konstailettomia ja helppoja. Juju piilee hyvissä raaka-aineissa ja toimivissa yhdistelmissä. Lahja oli divarilöytö, mutta pikagoogletuksella Suurikuu antoi bestbuy hinnaksi 25,90 €.

Takaoikealla: Michelin-kokki Hans Välimäen Koti Keittiössä kirja suhtautuu Gourmet-ruokaan rennolla otteella. Siltikin ensi vilaisulla ohjeet tuntuvat vaativilta kotikokille tai vähintääkin aikaavieviltä. Kirjassaan Hans lainaakin hyvää sananpartta että ruoanlaitto on sarja yksinkertaisia asioita tehtynä tietyssä järjestyksessä. Joten vaativuus liittyy useimmiten vaivaan ja aikaan eikä niinkään vaikeuteen. Nirsolla taisi olla näppinsä pelissä tässä lahjassa ja oma etu mielessä. Harvemmalla miehellä on oma ”Välimäki” keittiössä 😉

Edessä keskellä: Pieni suklaakirja (Egmont 2007). Kirja on oikea aarre Nirson kaltaiselle suklaafetissille. Sehän innostui heti ruoanlaitosta ja julisti tekevänsä Tiramisua tulevalle Italia-teemaiselle illalliselle. Nirsohan muuten toteuttaa joka naisen unelmadiettiä: levy Fazerin sinistä päivässä. Tekee Jennin karkkilakosta tosi helppoa…

Edessä alhaalla: Parhaat ruokasienet (Gummerus 2007). Viime syksyn sienestysretki Helsingin lähiössä ei ollut mikään suuri succé; saalis oli yksi vaivainen kanttarelli. Tosin vaikka niitä sieniä olisi löytynyt eihän niitä olisi voinut syödä. Ensi syksyn suunnitelmissa on samoamisretki Nuuksioon, tällä kertaa kirja kainalossa.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti