Skip to main content
Toscanan tuliaisista ja Aglio & Olio pastakirjasta inspiroituneena keksin nopean italialaisen pikaruoan. Normaalisti pyörittäisin pastat Pirkan valmispestossa, mutta yhtä nopeasti valmistui valmispestoa jäljittelevät lisukkeet pastalle. Raaka-aineiden merkitys korostuu mitä yksinkertaisempia ruokia tehdään. Fiilistelin Toscanasta tuotua voimakas tuoksuista parmesania, Hakaniemen kauppahallista Roinisilta ostettua tryffeliöljyä, Espanjan Penedesin alueen oliiviöljyä, durum vehnästä valmistettua spagettia, tuoretta basilikaa ja päälle vielä pinjansiemeniä. Valmistusaika: 20 min


Pasta el pesto (4 hlö)

400 g durum vehnästä valmistettua spagettia
0,5 dl öljyä
5 tippaa tryffeliöljyä
1 valkosipulinkynsi
tuoretta basilikaa
kourallinen pinjansiemeniä

Keittoaikaa valvottiin tarkasti jotta spagetti saataisiin al denteksi eli pasta ”ottaa hieman vastaan” puraistaessa. Kastike valmistetaan sekoittamalla öljyn sekaan muut ainekset. Ainoastaan pinjansiemenet ripoteltiin päälle. Pinjansiemeniä voi toki paahtaa mutta itse tykkään nauttia ne au naturel.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

3 Kommenttia

  • cele sanoo:

    Tuo Aglio & Olio vaikuttaa kyllä sellaiselta keittokirjalta että pitäisi varmaan lisätä se valikoimiin.Mä olen viime kesän Rooman reissun jälkeen yrittänyt tosissaan oppia keittämään pastaa al dente, mutta se on kyllä yllättävän haastavaa puuhaa. Vielä kertaakaan en ole yltänyt samanlaiseen koostumukseen kuin mitä roomalaisissa ravintoloissa sai kokea, vaikka lopputulos onkin parantunut vähitellen. Ainakin olen nyt vakuuttunut siitä, että pastamerkilläkin on aika tavalla merkitystä tässä asiassa.

  • Jenni sanoo:

    Heippa 🙂Ajattelin itseasiassa tehdä ihan oman postauksen pastasta ja sen valmistuksesta luettuani Aglio & Oliota. En ollut tajunnutkaan miten paljon pastasta voi tarinoida.Yksi merkittävä ero normimarkettipastan ja italialaisen pastan välillä on vehnä. Italialainen pasta valmistetaan durumvehnästä jota pidetään laadukkaampana. Pastan laatu taitaakin olla ainoa asia millä on todella merkitystä. Itse pastan keittäminenhän on suht helppo prosessi.Joo hei! Kopioin parhaat vinkit tuosta Aglio & Oliosta pian…– Jenni liemessä

  • Maria sanoo:

    Kaytettiinko kirjassa nimea ’pasta el pesto’? Italiaksi nimi olisi pasta al pesto, ’el’ taitaa olla espanjaa… halusin vain nain varmistaa kirjan autentisuuden… kuulostaa muuten kylla mukavalta!

Jätä kommentti