MUNAKOISON UUDET MUODOT

Hypistelin taas kerran Kampin K-supermarketissa eksoottisia vihanneksia ja hedelmiä. Suurinta osaa en lähtisi kokeilemaan ekstemporee ilman intensiivistä googlausta. Munakoiso oli kuitenkin tuttu, vain olemus oli muuttunut viettelevän muodokkaaksi.


Munakoison hatun alta paljastuu yrttinen jauheliha-munakoiso täyte.

Skippasin kokonaan munakoison itketykset sun muut poppaskonstit. Maku oli silti pehmeä eikä kitkeryydestä tietoakaan, edes raakana. Munakoiso imee itseensä helposti rasvaa joten paistoin munakoiso kuutiot teflon pannulla johon oli vain sipaistu öljyä pintaan.

Muodokkaat täytetyt munakoisot (2 hlö)

2 kpl pyöreitä munakoisoja
200 g paistijauhelihaa (10 %)
1 valkosipulinkynsi
1 tl öljyä
rucolaa
Mausteet: suola, pippuri, paprika, timjami, Herbs de Provence

Leikkaa munakoisosta kansi ja koverra sisusta käyttäen veistä ja ruokalusikkaa. Paista munakoiso kuutiot ja valkosipuli siipaleet pannulla n. 5 minuuttia. Lisää hakkeloitu rucola sekaan ja kääntele nopeasti pannulla. Laita munakoisotäyte syrjään. Paista jauheliha, mausta ja sekoita kaikki ainekset sekaisin.

Täytä munakoisot täytteellä, laita kansi kiinni ja uuniin 200 asteeseen n. 10 minuutiksi.


Munakoisojen kylkeen liimautui lisukesalaatti.

Lisukesalaatti:

1 salaatti
rucolaa
1/4 sipuli silputtuna
kourallinen suolattuja ja paahdettuja kurpitsansiemeniä
balsamicoa

2 kommenttia

  1. oliivia 02.05.2008

    Hienoa, uusi munakoisoresepti kokeiltavaksi! En oikein uskonut pitäväni munakoisosta vielä noin kuukausi sitten, mutta nyttemmin sitä haluaisi käyttää useamminkin ja reseptejä kaipaillaan. Tätä pitää ainakin kokeilla.

    Vastaa
  2. Jenni 04.05.2008

    Heippa,Olette ilmeisesti selvinneet Vapusta. Täälläkin pikku hiljaa palaillaan arkeen. Munakoisohan ei hirveästi maistu millekään joten sitä voi helposti käyttää “täyteaineena” esim lihan kanssa. Keventää kivasti ja onhan se etullisempaakin kuin liha. Munakoisosiivuja voisi kokeilla grillatakin ja sivellä vaikka valkosipuli-yrttiöljyllä…– Jenni liemessä

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *