Ihanan kesäinen ja raikas peruna-fetasalaatti pitää kärkisijaa pohtiessamme vaihtoehtoja Vappu-piknikille. Ruokaisa perunasalaatti ei nuukahdakaan yhtä helposti kuin tavalliset hennot rehut. Salaatin perusidea lähti jääkaapin pohjalla pyörivistä perunoista ja Nirson puoliksi jyrsitystä fetasta. Loppusilaus saatiin mukailemalla Pastanjauhajien versiota.
Peruna-fetasalaatti (4 hlö)
8 pientä puikulaperunaa
1/2 sipuli
100 g fetaa
rucolaa
kastike:
0,5 dl öljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
1 tl vahvaa sinappia
1 rkl sitruunamehua
hyppysellinen sokeria
suolaa
pippuria
Kuori, pilko ja keitä perunat. Jäähdytä perunoita jääkaapissa hetki. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Valmista kastike sekoittamalla voimakkaasti ainekset keskenään. Kaada kastike salaatin sekaan ja nostele varovasti.