Skip to main content

Kaalilaatikko – ei kuherruskuukautta eläville eikä herkkähipiäisille. Kaali tunnetusti saattaa aiheuttaa vatsanväänteitä. Valmistin kaalilaatikon tummasta kokojyväriisistä yksinkertaisella kaavalla: liha, kaali, riisi sekaisin ja päälle munamaito-seos.

Kaalilaatikko (4 hlö)

1/4 kaali
1 keltasipuli
400 g paistijauhelihaa (10 %)
2 dl tummaa kokojyväriisiä
3 dl rasvatonta maitoa
2 kananmunaa
2 tl fariinisokeria
1 lihaliemikuutio
suola
pippuri

Muita lihamausteita: paprika, valkopippuri, yrttejä..

Keitä riisi. Ruskista sipuli sekä jauheliha ja mausta. Leikkaa kaali suikaleiksi ja pyöräytä suikaleita lihan kanssa pannulla muutama minuutti. Hyppysellinen fariinisokeria tässä vaiheessa tuo imelyyttä. Vaihtoehtoisesti voit käyttää siirappia. Kaada liha-kaali-riisi seos vuokaan ja valele munamainolla. Anna olla uunissa n. 30 minuuttia 175 asteessa.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti