Skip to main content

Yhtenä arki-iltana tuli hirveä herkkusienihimo. Ja ei mikä tahansa herkkusieni vaan kaupan kokonaisiin säilykeherkkusieniin. Kuvittelin ne liukkaina palleroina suussani. Mmm! Nirso ei välttämättä ymmärtäisi joten jotain muutakin tarvittaisiin. Tein lihapataa höystettynä paprikalla ja herkkusienillä. Kermaa ja voita ei tarvinnut käyttää ollenkaan. Illalla kotiin rymisteli kaksi sudennälkäistä futaajaa jotka kauhoivat padan hyvällä ruokahalulla. Lisukkeeksi kokojyväriisi. Valmistusaika: 30 min.

Lihapata (4 hlö)

400 g paistijauhelihaa
1 keltasipuli
1 prk kokonaisia säilykeherkkusieniä
1 punainen paprika
1 tlk paseerattua tomaattimurskaa
(vettä ja vehnäjauhoja)
Mausteet: tuore basilika, lihaliemikuutio, oregano, paprika, curry, suola, pippuri…
Kuullota sipulit öljyllä ohuesti sivellyssä padassa. Lisää jauheliha. Kun jauheliha on lähes kypsää, lisää herkkusienet ja pilkotut paprikat. Kun paprikat ovat hieman pehmenneet lisää tomaattimurska ja tarvittaessa hieman vettä. Hauduttele 15 minuuttia. Jos pata tuntuu vetiseltä tai kaipaa kermaa, voit sen sijaa suurustaa tilkalla kylmää vettä ja ruokalusikallisella vehnäjauhoja.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

3 Kommenttia

  • Shanna sanoo:

    Hei! Löysin blogistasi ihanan kotitekoisen ohjeen ja muutaman muunkin suunsulostuttajan 🙂 Kiitos!Haluankin antaa teille blogin kirjoittajajille pienen tunnustuksen! Eli blogissani on sinulle jotain kivaaa! Käypä kurkkaamassa 🙂

  • Shanna sanoo:

    Siis kotitekoisen ohjeen kebabib tekemiseen 🙂

  • Jenni sanoo:

    Kiitos vaan nakista 😀Pitäisi siis löytää yhteensä 5 lukijaa. Onkohan niitä edes niin monta…No ei, kyllähän sitä huomaa että jotkut ihmiset jaksaa keskustella ja kommentoida meitin tekemisiä mikä on aina tosi ilahduttavaa.– Jenni liemessä

Jätä kommentti