JA KAIKILLA OLI NIIN MUUKAAVAA, ONNEKSI OLIN MUUKAANAA

Ruokablogimaailmassa tapahtui viime viikonloppuna: toistakymmentä toisensa enemmän tai vähemmän toisilleen tuttua bloggaajaa kokoontui lempiharrastuksensa pariin. Ruokaa ja juomaa kannettiin juhlapaikalle Kamppi keskukseen pienen kylän edestä. Toinen toistaan herkullisemmat suolaiset ja makeat kilisteltiin alas kuohuviinillä, punkulla, calvadoksella ja gin tonicilla. Rapasimmat ‘juopot’ jatkoivat vielä läheiseen baariin ja sitkeimmät sissit vielä Bakersiinkin. Me kaarsimme mäkin kautta himaan. Oma kontribuutioni oli Couscous salaatti (BBC Food) ja Humus.


Couscous salaatti (12 hlö)

500 g täysjyvä couscousia
1 kurkku
1 sitruunan mehu
seesaminsiemeniä
tuoretta persiljaa
tuoretta korianteria
suolaa
pippuria

Seuraavana päivänä jatkoin salaattia tonnikalalla ja majoneesilla.

Öljyä, cayanne pippuria ja seesaminsiemeniä voidaan laittaa lopuksi pinnalle.


Humus (12 hlö)

2 prk kikherneitä
4 rkl tahinitahnaa
sitruunamehua
2 valkosipulinkynttä
öljyä

Pienessä sievässä menin kehittämään seurapiirileikin. Ruokailun jälkeen jokainen kirjoitti päästään ylös suosikkinsa reseptin. Valinta oli vaikea, mutta kyllä se oli se Äijäkeittiön juustoinen Quiche joka hiveli makuhermojani. Lähiviikkoina pitäisi tenuttaa Italialaiselta luomutilalta ostettu Amarone ja ajattelin että mikä loistava tilaisuus. Heti kun päästään uuteen keittiöön! Meillä on vaatimaton 3 asunnon muutto päällä (pitkä tarina) joten lähiviikot on vielä varmaan hiljaisempaa. Toistaiseksi eineksiltä on vältytty, mutta huomenna ajateltiin tilata remppapizzat.

Quiche-ohje tietenkin hävisi illan aikana johonkin, mutta muistelisin raapustaneeni tämän suuntaista:

Quiche?

200 g voita
5 dl vehnäjauhoja
suolaa
2 rkl vettä
200 g vuohenjuustoa
200 g mustaleima
2 kananmunaa
cayannea

Seuraavana päivänä pään vähän selvittyä mietin että täytteeseen tulisi ehkä myös maitoa. Määristä ei ole mitään hajua, mutta näillä mennään.

HUOM! Ohjetta ei siis ole testattu ja vähän epäilen että toimiikaan. Jänskättää!

10 kommenttia

 1. Rosmariini 13.09.2008

  Vähän myöhäänhän tuo nukkumaanmeno taas vierähti, mutta lähdimme siitä huolimatta seuraavana päivänä varsin reippaina maakuntakierrokselle. Pyörähdimme sitten lopuksi teikäläisenkin kotikulmilla, yllättävän iso ja vilkkaan oloinen paikkahan se oli. 🙂Kiitokset vielä kerran kaikesta! Toivottavasti nähdään taas pian.

  Vastaa
 2. oliivia 13.09.2008

  Sulla sentään on jotain määriä tossa quicheohjeessa…mulla on ohje vielä tallessa mutta aika hataraa taitaa olla sen pohjalta valmistus 😉Kiitokset vielä, hauskaa oli!

  Vastaa
 3. Rauna 13.09.2008

  Kuulostaa herkulliselta ja hauskalta illalta. Missä tilassa söitte Kampissa?

  Vastaa
 4. Jenni 13.09.2008

  Rosmariini,Huhu tosiaan kiertää kaupungilla että teillä pääsi ilta venähtämään lähes aamun puolelle. Me pidimme vielä sunnuntaina rääppijäiset muutaman ystävän kanssa ja siltikin ruokaa jäi.Duunin maanantaiaamupalallakin tarjoiltiin humusta ja tryffeleitä 😀Olivia,Todennäköisesti hyvän Quichen salaisuus onkin juuri määrissä: paljon juustoa! Mielenkiinnolla odotamme…Heippa Rauna!Olen töissä Kamppi keskuksen yläkerran toimistoissa. Duunin puolesta on kivat taukotilat joita saimme käyttää. Kaikki oleellinen mitä kasa ruokabloggareita nyt voi tarvita: keittiö, grilli, kuuma sauna ja baari toisella puolella katua 🙂

  Vastaa
 5. Rauna 13.09.2008

  Kuulostaa hyvältä paikalta. 🙂Ovatko nämä tilaisuudet avoimia ruokablogien serkuille (siis esim. juhlablogia pitäville)? Täytyykö suorittaa jokin rituaali ja salainen koe mukaan päästäkseen (tähän olen täysin valmis)?

  Vastaa
 6. Jenni 14.09.2008

  Heh, ei se mikään salaseura ole, mutta ei olla mainostettukaan kaikille avoimena massatapahtumana. Meitä on ollut moneen junaan, kaikki eivät siis ruokabloggareita.Voin lisätä sut “postituslistalle” kun seuraavia mietitään. Seuraavaksi juhlitaankin jo vamaan pikkujouluja. Se on vielä epäselvää kuka bloggaaja ottaa sen kanssa ohjat käsiinsä. Nähdään ehkä siis pian!– Jenni liemessä

  Vastaa
 7. ylimuuli 14.09.2008

  Kiitsa, kiitsa täältäkin, ihanasti emännöity ja isännöity! Plus että hummus on aina yhtä hyvää. Ja kiish, se valloitti, jos kohta muutkin sapuskat. Remppapitsa (tunnetaan myös nimellä muuttopitsa) on klassikko. 😉

  Vastaa
 8. Rauna 14.09.2008

  Kiitos, toivottavasti nähdään. 🙂

  Vastaa
 9. Hyppysellinen 14.09.2008

  kiitokset vielä teille upeista tiloista! ehkä nähdään piankin…

  Vastaa
 10. Liina 15.09.2008

  Kiitos vielä täältäkin ihan hirveästi!Komppaan täysin Ylimuulia siinä, että ihanasti emännöity ja isännöity. Ja kaikki oli niin kamalan hyvää 😀Muuttopitsa vähän pelottaa tätä nykyä kyllä.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *