Skip to main content

Pälyilin kuola poskella duunikaverin olkapään yli tämä kauhoessa mausteisen näköistä kookoskanaa. Tämän näkö-ja tuoksuhavannon varassa reverse-engineerasin oman versioni kookoskanasta. Valmistusaika 30 min. Kovalevy on muuttotohinassa hautautunut johonkin, joten kuvaa tulee perästä.

Kookos-mandariinikana (2 hlö)

3 dl vettä
2 dl pikakokojyväriisiä
1 tl suolaa

400 g naturel kanasuikaleita
1 iso keltasipuli
1 prk säilykemandariineja
1 prk (150 ml) kookosmaitoa
1 rkl vehnäjauhoja
0,5 l kanalientä
Isolla kädellä mausteita: chili, curry, paprika, garam masala, juustokumina…

Kuullota sipulisuikaleet ja lisää kana. Mausta ja hauduta kanaliemessä mandariinien kera. Lisää lopuksi vehnäjauho ja kookosmaito sekä kiehauta nopeasti. Aseta riisi kupin pohjalle ja kaada kastike / keitto lopuksi päälle. Kastike on tarkoituksella lähes keittomaista, joten paras ruokailuväline lienee lusikka.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

3 Kommenttia

  • Ainoa, mikä kaapeista puuttuu, on säilykemandariinit. En oikein innostu niistä. Voisiko tuoreita käyttää? Jos lisäisi reseptin loppuvaiheessa?

  • Jenni sanoo:

    Heippa,Varmaan voisikin. Mietin vain että miten ne kuoret reagoi: lähteekö liha liikenteeseen ja joukossa killuu pelkkiä kuoria? En yleensä innostu ’purkkimuonasta’ mutta nämä ovat käteviä ruoanlaitossa. Sellaisenaan en kyllä söisi.Entä jos hulautat kastikkeeseen vähän tuoremehua. Sekin saattaisi sopia.– Jenni liemessä

  • Mehu toisi varmaan saman makuefektin. Mandariineissa on tosin kivaa suutuntumaa. Hmm.. Pitää testata.

Jätä kommentti