REVERSE-ENGINEERATTU KOOKOS-MANDARIINIKANA

Pälyilin kuola poskella duunikaverin olkapään yli tämä kauhoessa mausteisen näköistä kookoskanaa. Tämän näkö-ja tuoksuhavannon varassa reverse-engineerasin oman versioni kookoskanasta. Valmistusaika 30 min. Kovalevy on muuttotohinassa hautautunut johonkin, joten kuvaa tulee perästä.

Kookos-mandariinikana (2 hlö)

3 dl vettä
2 dl pikakokojyväriisiä
1 tl suolaa

400 g naturel kanasuikaleita
1 iso keltasipuli
1 prk säilykemandariineja
1 prk (150 ml) kookosmaitoa
1 rkl vehnäjauhoja
0,5 l kanalientä
Isolla kädellä mausteita: chili, curry, paprika, garam masala, juustokumina…

Kuullota sipulisuikaleet ja lisää kana. Mausta ja hauduta kanaliemessä mandariinien kera. Lisää lopuksi vehnäjauho ja kookosmaito sekä kiehauta nopeasti. Aseta riisi kupin pohjalle ja kaada kastike / keitto lopuksi päälle. Kastike on tarkoituksella lähes keittomaista, joten paras ruokailuväline lienee lusikka.

3 kommenttia

 1. Kannat kattoon 17.09.2008

  Ainoa, mikä kaapeista puuttuu, on säilykemandariinit. En oikein innostu niistä. Voisiko tuoreita käyttää? Jos lisäisi reseptin loppuvaiheessa?

  Vastaa
 2. Jenni 18.09.2008

  Heippa,Varmaan voisikin. Mietin vain että miten ne kuoret reagoi: lähteekö liha liikenteeseen ja joukossa killuu pelkkiä kuoria? En yleensä innostu ‘purkkimuonasta’ mutta nämä ovat käteviä ruoanlaitossa. Sellaisenaan en kyllä söisi.Entä jos hulautat kastikkeeseen vähän tuoremehua. Sekin saattaisi sopia.– Jenni liemessä

  Vastaa
 3. Kannat kattoon 18.09.2008

  Mehu toisi varmaan saman makuefektin. Mandariineissa on tosin kivaa suutuntumaa. Hmm.. Pitää testata.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *