Skip to main content

Tyylilleni uskollisesti olen jättänyt vappusiman tekemisen viime hetkeen. Nyt viimeistään padat porisemaan, sillä sima tekeytyy vähintään 4-5 päivää! Tänä vuonna vappuamme ilahduttaa Dan Sukkerin kattava paketti jonka avulla pitäisi valmistua autenttinen iloliemi. Tämä vappu on poikkeuksellinen sillä muita kuplivia ei parane nauttia. Vappupäiväksikin on tiedossa vaihtoehto-ohjelmaa perinteisen Kaivarin piknikin sijaan; seilaamme purjelaivalla Helsingin edustalla ja nautimme vappu-bufféesta.

Nirso (arvatenkin) on jo ilmoittanut etukäteen ettei tykkää simasta. Ajattelin viedä ylimääräiset pullot työpaikalle.

Vappusima (4 l )
4 l vettä
250 g fariinisokeria
250g taloussokeria
1-2 sitruunaa
1/6 tl hiivaa
rusinoita

Kiehauta noin puolet vedestä ja kaada se sokerien päälle. Sekoita loput vedestä sekä puristettu sitruunan mehu joukkoon. Liuota hiiva kädenlämpöiseen seokseen. Sekoita ja anna siman käydä huoneenlämmössä 1-2 vuorokautta.

Pullota sima. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Viileässä valmistumisaika on noin viikko, huoneenlämmössä noin 3 päivää. Säilytä sima viileässä ja käytä noin viikon kuluessa. Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa joten älä käytä liian tiukkaa korkkia.

Itse käytän 1,5 litran vanhoja limupulloja pullotukseen.

Ohje ja kuva: Dan Sukker, Suomen Sokeri Oy

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

5 Kommenttia

 • Jams sanoo:

  Onneksi mikään laki ei estä nauttimasta sitä simaa myöhemmässäkään elämän vaiheessa kuin vappuna 😀 Mä taidan olla tämän vuoden simat jo nauttinut, työkaverien ansiosta.

 • Jenni sanoo:

  Mä en ole vielä ottanut huikkaakaan! Jäi vähän kaivelemaan että kauanko tuota pitäisi haudutella ennen pullottamista. 1-2 päivää? Eli onko parempi 1 vai 2?

  Onko kellään siman optimoinnista kokemusta? Ettei tulisi karvasta.

  -Jenni liemessä

 • Meri sanoo:

  Mä kokeilen tällä: kuulosti melko uskottavalta ohjeelta. Sen mukaan 1/2 vrk viileässä ennen pullotusta. http://www.arte.fi/reseptit/resepti_02.html

  Meri

 • Pupunen sanoo:

  Kiva blogi! Olen aloittanut omani osoitteessa pupukauha.blogspot.com. Käykäähän kommentoimassa aloittelevan bloggaajan reseptejä!

 • Jenni sanoo:

  Sima teki kauppansa. Loppuen lopuksi porisuttelin simaa 1,5 päivää huoneenlämmössä ja 4 päivää jääkaapissa pullotettuna. Aika tuntui riittävältä.

  Jopa Nirso kommentoi että oli parasta simaa mitä on maistanut ja otti lasillisen lisää! 😀

  Pupunen, tervetuloa bloggailemaan 🙂

Jätä kommentti