VAPPUSIMA PORISEMAAN

Tyylilleni uskollisesti olen jättänyt vappusiman tekemisen viime hetkeen. Nyt viimeistään padat porisemaan, sillä sima tekeytyy vähintään 4-5 päivää! Tänä vuonna vappuamme ilahduttaa Dan Sukkerin kattava paketti jonka avulla pitäisi valmistua autenttinen iloliemi. Tämä vappu on poikkeuksellinen sillä muita kuplivia ei parane nauttia. Vappupäiväksikin on tiedossa vaihtoehto-ohjelmaa perinteisen Kaivarin piknikin sijaan; seilaamme purjelaivalla Helsingin edustalla ja nautimme vappu-bufféesta.

Nirso (arvatenkin) on jo ilmoittanut etukäteen ettei tykkää simasta. Ajattelin viedä ylimääräiset pullot työpaikalle.

Vappusima (4 l )
4 l vettä
250 g fariinisokeria
250g taloussokeria
1-2 sitruunaa
1/6 tl hiivaa
rusinoita

Kiehauta noin puolet vedestä ja kaada se sokerien päälle. Sekoita loput vedestä sekä puristettu sitruunan mehu joukkoon. Liuota hiiva kädenlämpöiseen seokseen. Sekoita ja anna siman käydä huoneenlämmössä 1-2 vuorokautta.

Pullota sima. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Viileässä valmistumisaika on noin viikko, huoneenlämmössä noin 3 päivää. Säilytä sima viileässä ja käytä noin viikon kuluessa. Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa joten älä käytä liian tiukkaa korkkia.

Itse käytän 1,5 litran vanhoja limupulloja pullotukseen.

Ohje ja kuva: Dan Sukker, Suomen Sokeri Oy

5 kommenttia

 1. Jams 24.04.2009

  Onneksi mikään laki ei estä nauttimasta sitä simaa myöhemmässäkään elämän vaiheessa kuin vappuna 😀 Mä taidan olla tämän vuoden simat jo nauttinut, työkaverien ansiosta.

  Vastaa
 2. Jenni 24.04.2009

  Mä en ole vielä ottanut huikkaakaan! Jäi vähän kaivelemaan että kauanko tuota pitäisi haudutella ennen pullottamista. 1-2 päivää? Eli onko parempi 1 vai 2?

  Onko kellään siman optimoinnista kokemusta? Ettei tulisi karvasta.

  -Jenni liemessä

  Vastaa
 3. Meri 24.04.2009

  Mä kokeilen tällä: kuulosti melko uskottavalta ohjeelta. Sen mukaan 1/2 vrk viileässä ennen pullotusta. http://www.arte.fi/reseptit/resepti_02.html

  Meri

  Vastaa
 4. Pupunen 12.05.2009

  Kiva blogi! Olen aloittanut omani osoitteessa pupukauha.blogspot.com. Käykäähän kommentoimassa aloittelevan bloggaajan reseptejä!

  Vastaa
 5. Jenni 13.05.2009

  Sima teki kauppansa. Loppuen lopuksi porisuttelin simaa 1,5 päivää huoneenlämmössä ja 4 päivää jääkaapissa pullotettuna. Aika tuntui riittävältä.

  Jopa Nirso kommentoi että oli parasta simaa mitä on maistanut ja otti lasillisen lisää! 😀

  Pupunen, tervetuloa bloggailemaan 🙂

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *