Skip to main content

Tämän padan eteen oli nähty vaivaa; karitsan etuselkää Chef Wotkinsilta Kalasatamasta, juureksia Hakaniemen torilta ja palan painikkeeksi Sörkän ruisleipää. Ja kaikki tämä vauva kainalossa. Ilta meinasi lässähtää alkuunsa kun vieraamme olivat unohtaneet koko jutun. Nooh, tulipahan siivottua edellisenä iltana. Kun vielä suunnitelma-b-pariskunta ilmoitti ettei pääsekään tulemaan kahta tuntia ennen illallista itku ei ollut kaukana. Onneksi Nirson futiskaveri ’uhrautui’ ja tuli syömään kahden edestä. Ilta olikin pelastettu! Valmistusaika 3 h + marinointi.

 Lammaspata (4 hlö)

1 kg lampaan lapaa / etuselkää
iso sipuli
4 porkkanaa
1 prk tomaattimurskaa
1 rkl öljyä paistamiseen
Marinadi: oliiviöljy, balsamico, suola, pippuri, rosmariini, minttu, 5 laakerinlehteä, 5 valkosipulinkynttä
8 perunaa
Googletin eri lammaspata ohjeita, mutta tykästyin niihin yksinkertaisimpiin. Kun raaka-aineet ovat hyviä ja tuoreita, halusin säilyttää puhtaat maut ilman turhia kikkailuja. Tämä ohje on mukaeltu Yhteishyvän sivuilta.
Poista sulaneesta lampaanpaistista ylimääräinen rasva. Paloittele paisti. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Marinoi liha vähintään muutaman tunnin ajan. Kuumenna öljy padassa ja paista lihapaloja sen verran, että ne saavat ruskean paistopinnan. Lisää pataan kuoritut ja paloitellut porkkanat sekä kuorittu ja lohkottu sipuli. Sekoita joukkoon tomaattimurska. Kypsennä uunissa 175 asteessa noin 2-3 tuntia.
Pata tarjoiltiin perunoiden kera. Kuva unohtui ottaa mutta hyvältä näytti, tuoksui ja maistui!Vielä mainittakoon että lihan kilohinta oli jauhelihan luokkaa (6,4 € / kg) Wotkinsilta ostettuna. Toki muutama luu oli erässä mukana.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

5 Kommenttia

 • cele sanoo:

  Karitsasta saa kyllä parasta pataa. Itse yleensä haen reinin lihasta palan lapaa, mutta pitänee laittaa tuo wotkinsinkin karitsa testiin. Etenkin kun hinta näyttää olevan vähän huokeampi kuin reinillä.. 🙂

 • Jenni sanoo:

  Reinillä on taas sitä tunnelmaa…

  Keskustelin juuri tästä lammaspata aiheesta tuttuni kanssa. Ranskalaiseen pataan tulee kuulemma lisäksi punaviiniä ja pekonia. Sekin kuulosti hyvältä, vaikkakin mieluummin nautin punaviinini lasista 😀

  Jenni

 • Anonyymi sanoo:

  Kuulostaa ihanalta padalta! Laitamme harvoin liharuokaa, mutta joskus innostun. Lähetin miehen töidensä jälkeen Wotkinsille, menemme huomenna torille ja sunnuntaiksi on kutsuttu ystäväpariskunta padan ääreen. Toivottavasti muistavat tulla 😉

  Kiitos siis inspiraatiosta. Ensi viikonloppuna teemme varmaan alla olevaa lammas-ricottalasagnea, voi nam.
  Anna

 • Jenni sanoo:

  Heippa,

  Toivottavasti illallinen onnistui ja vieraatkin näyttivät naamaansa? Lammas on kyllä ihan parasta!

  Palasimme juuri Epsanjasta. Kaiken tohinan keskellä unohdin mainita asiasta blogissa ja olen ollut nettikaranteenissa 1,5 viikkoa…

  Jenni

 • Anonyymi sanoo:

  Kyllä vain, vieraat tulivat ja pata sai valtavasti kehuja. Kiitos ohjeesta ja erityisesti siitä inspiraatiosta.
  -Anna

Jätä kommentti