Skip to main content

Mini menee joka ilta kiltisti nukkumaan kahdeksalta. Hetken rauha. Aika syödä, aika nukkua, aika nauttia. Eh, ainakin siihen asti kun Mini taas herää aamuviideltä. Itse nautin kun iltaisin padat porisevat ja saan syödä rauhassa. Nirso saa nautintonsa suklaasta. Illalla valot sammuvat, työhuoneesta kajastaa monitorin valo ja taustalla kuuluu suklaalevyn tasainen naksuna. Ihan hirveästi valehtelematta väittäisin että Nirso syö 365 suklaalevyä vuodessa. Nirso on kuitenkin tarkka suklaistaan; mikä tahansa ei kelpaa. Tässä valossa laatikollinen After Eight suklaita saapui oikeaan osoitteeseen. Olin kieltänyt Nirsoa koskemasta lähetykseen joka saapuisi kesken työpäiväni. Sain videopuhelun töihin jossa Nirso kuvasi kasaa After Eight suklaita keittiönpöydällämme hihkuen samalla lapsenomaisella innostuksella että saahan maistaa kun niitä tuli noin paljon.


After Eight suklaapala.

After Eightistä tulee ensimmäisenä mieleen kahvipöytä. Perinteisen After Eight Originalin lisäksi kauppojen hyllyiltä on nyt saatavissa kausituotteena Dark ja Irish Cream. Ylellinen Dark oli eniten makuuni. Irish Cream kuulostaa drinkiltä, ja miksei sen niinkin voisi nauttia. Yllätyin positiivisesti kun minulle kerrottiin että After Eightit valmistetaan nykyään täysin ilman keinotekoisia aromi- ja emulgointiaineita.


Nirsolta jäi jäljelle vain kääreet.

Nyt päällimmäinen miete on että mitä ihmettä teen noin isolla kasalla suklaata. Pelkästään tv-suklaina niitä ei viitsi rouskuttaa. Tähän mennessä olen jo keksinyt seuraavat käyttötarkoitukset; Nirsolle, tuliainen työpaikalle, suun makeuttaja arki-illalliselle ja drinkkeihin illanistujaisiin. Tämän lisäksi päätin ylittää itseni ja leivoin suklaisia leivonnaisia Ihahaa-opiston pikkujouluihin ja naapureille.

After Eight reseptikilpailu

Joulun ajan lukijakilpailussa haetaan After Eight reseptejä. Resepti voi olla mitä tahansa (leivonnainen, juoma tai vaikka ruokaresepti) kunhan valmistukseen on käytetty After Eight-suklaata. Joku onnekas lunastaa 150 euron lahjakortin valitsemaansa ravintolaan. Lähetä After Eight reseptisi 11.12.2010 klo 24 mennessä. Arvonta suoritetaan 12.12.2010 kaikkien osallistuneiden kesken. Nostan esiin mielenkiintoisimmat reseptit ja testaan parhaan reseptin kilpailun päättymisen jälkeen. Osallistu lähettämällä resepti ja yhteystietosi osoitteeseen [email protected] Bloggaajat voivat osallistua myös lähettämällä kommenttilaatikkoon linkin reseptiin. Alla oma reseptini vaikka valitettavasti jäävään itseni kilpailusta. En ole mikään tunnettu jauhopeukalo joten en lähtenyt ihan kylmiltään kehittämään täysin omaa reseptiä. Sovelsin Marianne suklaapala-reseptiä jonka löysin Sekasopan arkistoista.

After Eight suklaapalat (1 pellillinen)

6 munaa
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja
5 rkl tummaa kaakaojauhetta
noin 1 maustemitta suolaa
200 g sulatettua margariinia tai voita
1 1/2 dl kermaa (tai maitoa)

Kuorrute:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl kermaa
200 g After Eight suklaata
2–2 1/2 dl tomusokeria

Kostutukseen: 1 dl maitoa

Sulata rasva. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat ainekset ja siivilöi vaahdon joukkoon. Lisää jäähtynyt voisula ja kerma (tai maito). Sekoita huolellisesti, mutta varovaisesti isolla lusikalla sekaisin. Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 175-200 asteisessa uunissa noin 25 min. (kiertoilmauunissa paistoin 150 asteessa 25 min keskitasolla) Nosta uunista ja anna jäähtyä.

Mittaa kerma astiaan tai kattilaan. Kuumenna liedellä tai mikrossa kuumaksi, mutta ei kiehuvaksi. Nosta liedeltä. Paloittele suklaa kuuman kerman joukkoon ja sekoita kunnes suklaa on kokonaan sulanut. Lisää tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi. Sihtaa tomusokeria seokseen ja sekoita. Massan tulee olla pehmeää ja helposti levittyvää. Jos tomusokeria tulee liikaa ja seos muuttuu liian paksuksi, voit lisätä pikku tilkan kermaa joukkoon jotta saat seoksen juoksevammaksi.

Kostuta jäähtynyt pohja maidolla. Leikkaa pohja valmiiksi paloiksi mutta älä irrota paloja vielä toisistaan. Levitä suklaakuorrute pohjan päälle. Tee lusikalla epätasainen kuvio pintaan. Ripottele mantelirouhetta palojen päälle. Nosta viileään noin tunniksi. Irrota palat ja aseta tarjolle. Koristele suklaapalat vielä halutessasi tuoreilla mintunlehdillä.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

6 Kommenttia

Jätä kommentti