Skip to main content
karppauslifestyle

KAHDEN VIIKON VÄHÄHIILARINEN RUOKAVALIO

Kirjoittaja: 01.09.2011Yksi kommentti
Huom! Tämä kirjoitus on monen vuoden takaa (ehkä vuodelta 2007), mutta menin sorkkimaan sitä jolloin julkaisuaika muuttui…

Joni valmistautuu painikisoihin ja kisapainoon on matkaa kolmisen kiloa ja aikaa kaksi viikkoa. Aikaisemmin hyväksihavaittu ja helppo tie väliaikaiseen painonpudotukseen on ollut Atkinsin dieetti. Tällä kertaa painoa ei tarvitse pudottaa niin paljoa ja muutenkin helpottaaksemme dieetin aikaista elämää kokeilemme vähähiilihydraattista ruokavaliota totaalikiellon sijaan. Käytännössä tämä tarkoittaa että sallimme jonkun verran hiilareita hedelmistä ja välipalarahkasta. Ja miksi puhun me muodossa? Noh, paljon helpompaa laittaa ruokaa kun molemmat syövät samat ateriat ja tuntuisi epäreilulta mussuttaa hiilaripommeja toisen nenän edessä.

Nyt on hyvä hetki tutustua vähähiilariseen ruokavalioon kanssamme. Jos sinusta tuntuu että olet hiilarikierteessä (kova makeanhimo) tai olet muuten kiinnostunut aiheesta, kannattaa seurata sivujamme seuraavat 2 viikkoa. Julkaisemme päivittäin ruokavalioon sopivan ruoan reseptin ja kerromme muutenkin dieetin kulusta. Useimmat reseptit toimivat normaalinkin ruokavalion kanssa loistavasti kun lisukkeeksi valmistetaan peruna tai riisi.

Tähdentäisin vielä että uskomme pysyvään painonhallintaan ja tasapainoiseen kevyeen ruokavalioon. Vähähiilihydraattinen ruokavalio on kyllä nopea tapa saada paino alas esim. painikisoihin, mutta pysyvään painonhallintaan tarvitaan myös pysyvää elämäntapamuutosta, joka voidaan saavuttaa ilman ihmedieettejä.

Pikakertaus kielletyistä aineista:

pasta
riisi
peruna (tärkkelystä sisältävät)
leipä
sokeri (pullat, limut, karkit, mehut)
maito

Suositaan:

lihaa
kanaa
kalaa
juustoja
vihanneksia
hedelmiä
kananmunia
täysjyvä tuotteita rajallisesti (esim ruisleipä)
vettä

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Yksi kommentti

  • Anonyymi sanoo:

    Moikka! Todellakin pitäisi välttää näitä aineksia, mutta haluaisin kysyä että mitä huulipunaa sinulla on tuossa bannerissa, missä puret piparkakkua? Taitaisi olla todellakin minullle sopiva sävy!

Jätä kommentti