Skip to main content

Sienestys ja marjastus julkisilla ei ole tuntunut houkuttelevalta vaihtoehdolta. Metsässä on kuitenkin tällä hetkellä valtavasti suppilovahveroita joten katsoin nopeasti netistä miltä se nyt ihan tarkalleen ottaen näyttikään. Lähdin lenkille Keskuspuistoon ja otin varmuudeksi muovipussin mukaan. Lopulta kökin koko tunnin metsässä ja sainkin saaliiksi reilun litran suppilovahveroita, siis keskellä Helsinkiä. Sienestäminen oli mielettömän rentouttavaa ja taisin vähän hurahtaa. Kaupunkilaisena harvassa myös ovat ne hetket kun voit valmistaa ruokaa itsepoimituista antimista. Suppilovahveropiirakkaan voi lisätä mitä jääkaapista sattuu löytymään; vanhat juuston käntyt, eiliset keitetyt perunat, pekonia, sipulia, muita sieniä, yrttejä…

Nopea suppilovahvero-perunapiirakka (6 hlö)
1 l suppilovahveroita
1 keltasipuli
3 keitettyä perunaa
100 g manchegojuustoa (tai muuta vahvaa juustoa)
3 kananmunaa
2 dl kermaa
ripaus muskottipähkinää
suolaa
voita paistamiseen

Sunnuntain ruisperunataikina (pakaste)

Paista sipulit ja suppilovahverot voissa pannulla. Ota sivuun. Kuutioi perunat ja ruskista pannulla. Tee täyte sekoittamalla kaikki aineet sekaisin. Kaulitse taikina, muotoile pellille ja lisää täyte. Paista uunin alatasolla noin 30 minuuttia 175-200 asteessa.

Sunnuntain rustiikkinen ruisperuna-valmistaikina toimi yllättävän hyvin ja maistui miellyttävälle, joskin hieman rasvaiselle. Voihan olla että extrarasva imeytyi lisäämästäni manchegojuustosta.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea Liemessä-Facebook ryhmässä.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti