Skip to main content

Herkuttelen harvoin, joten miksi ei vetäisi överiksi silloin kun on mahdollisuus? Haluan että makeannälkä todella lähtee ja pitkäksi aikaa. Voin kertoa että tällä lähtee! Rocky Road eli suklaa-pähkinä-vaahtokarkki makuyhdistelmä on periamerikkalainen herkku. Vielä kun Rocky Road kuorrute yhdistetään tuoreisiin rasvaisiin donitseihin niin taivas on lähellä. Nämä ovat varmasti myös lasten mieleen.

Liemessä-blogin Makupari, syntiset ”Rocky Road” eli suklaa-pähkinä-vaahtokarkki donitsit ja Colombia-kahvi kisaavat Pauligin Makupari-kilpailussa. Äänestäneiden kesken arvotaan unelmien illallinen Chez Dominiquessa ja yön vietät ystäväsi kanssa Kämp hotellissa. Ei mikään normiviikonloppu!

Jos siis rehellinen herkku on sinun juttusi niin käythän äänestämässä Rocky Road donitsejani täällä. Samasta osoitteesta voitat unelmiesi viikonlopun!Rocky Road Donitsit (15-20 kpl)

Taikina

7 g kuivahiivaa
1 dl sokeria
7,5 dl vehnäjauhoja
3 dl kädenlämpöistä täysmaitoa
2 kananmunan keltuaista
80 g suolatonta voita, pehmeänä ja kuutioituna

1 l rypsiöljyä paistamiseen

Kuorrute

200 g taloussuklaata
2 rkl jäähtynyttä Paulig Columbia kahvia
0,5 dl ruokotomusokeria

Koristeluun minivaahtokarkkeja ja mantelirouhetta.

Liota kuivahiiva kädenlämpöiseen maitoon ja anna tekeytyä 15 minuuttia. Lisää muut aineet ja vaivaa taikina tasaiseksi. Anna taikinan nousta 2 tuntia. Kauli taikina jauhotetulla alustalla noin sentin paksuiseksi levyksi. Tee rinkuloita esimerkiksi juomalasilla. Anna donitsien nousta noin puoli tuntia. Tee vielä reikä keskelle. Lämmitä paistorasva kattilassa 180 asteiseksi. Jos et omista lämpömittaria, rasva on sopivan lämpöistä kun taikinanpala nousee nopeasti pintaan ja alkaa ruskistua. Rasvan ei tule savuta. Pidä kattilan kansi lähettyvillä jos rasva sattuisi syttymään tuleen. Kansi tukahduttaa palon nopeasti. Upota donitsit rasvaan muutama kerrallaan reikäkauhan avulla ja paista 2-3 minuuttia kääntäen ne puolessa välissä. Aseta donitsit leivinpaperille tai ritilälle valumaan ja anna jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista.

Valmista kuorrute sulattamalla suklaa vesihauteessa. Lisää huoneenlämpöinen jäähtynyt kahvi. Sekoita joukkoon tomusokeria kunnes seos on sopivan juoksevaa. Upota donitsit suklaaseen ja ripottele heti päälle minivaahtokarkkeja ja mantelirouhetta. Voit myös saksia isoista vaahtokarkeista pieniä palasia.


Liemessä? Päivittäistä vertaistukea Liemessä-Facebook ryhmässä.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

2 Kommenttia

 • Riikka sanoo:

  Hyvältä näyttävät, vaikka en usko, että noiden syömisestä selviäisi ilman huonoa omaatuntoa 🙂 ps. nappasin sulta tuon makuparibannerin, eihän ollut omatekemä!?

 • Jenni sanoo:

  Moi,

  Söin viikonlopun aikana ainakin 8 donitsia. Sokerikiintiön täyttymisestä kertoo ehkä jotain se kun seuraavana maanantaina kuvasin Cityyn Patisserie Tuomas & Markuksen ja tarjosivat leivonnaista. Donitsiähkyssä jouduin kieltäytymään. Tuomas & Markuksen leivonnaiset ovat aivan omaa luokkaansa ja todella herkullisia. Nyt taas kelpaisi 🙂

  Banneri ei ole omatekemä. Mutta oma lupa 😀 Nappasin sen Pauligilta ja croppasin omiin tarpeisiin. Kysyin juuri Pauligilta että onhan ok että laitoin sen sivulle. En ole saanut vielä vastausta, mutta uskoisin että niitä ei haittaa 🙂

  Äänestysaikaa taisi olla parisen viikkoa joten ajattelin että tuo banneri on hyvä sitten kun itse postaus hautautuu pohjalle.

Jätä kommentti