Skip to main content

Luomu irtomausteet ja liha ostettiin Kööpenhaminan Torvehallerne-kauppahallista.

Paahdettu possun selkä on tanskalaisen joulupöydän kunkku.

Kööpenhaminan modernista kauppahallista Torvehallerne:sta löytyi niin mausteet kuin liha. Lihatiski ja oikea liha oli helppo paikallistaa Kööpenhaminalaisten tungeksiessa possun selkäfileiden ympärillä. Ohessa lepuutettiin myös hieman arvokkaampaa niskapalaa, mutta myyjä vakuutti selän olevan se tyypillisin ruhonosa jouluna. Änternetistä löytyy runsaasti tanskalaisia joulureseptejä ja Roast Pork vilahti lähestulkoon joka sivustolla.

Roast Pork – paahdettu possu

2,5 kg possun selkää tai niskaa
1 tl suolaa
1 tl neilikkaa
1 tl sinapinsiemeniä
5 laakerinlehteä
3 dl vettä
1 ps luumuja
3 omenaa

Kuivaa liha talouspaperilla. Murskaa mausteet huhmareessa. Hiero lihaan kauttaaltaan öljyä ja mausteseosta. Aseta komeus uunin kestävään vuokaan ja paahda 30 minuuttia 220 asteessa. Lisää pohjalle vettä ja laske lämpötila 150 asteeseen. Anna paistua noin 3 tuntia. Lisää omenalohkot ja luumut ja anna paistua vielä 45 minuuttia.

Kokoa tanskalainen joulumenu:
pekoniin käärityt taatelit
punakaalihöystö
roast pork – paahdettu possu
karamellisoidut perunat
risalamande kirsikkakastikkeella

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti