Skip to main content

Jouluruokaa. Whee! Täräytän kuitenkin tanskalaisen joulumenun eetteriin niin reseptit löytyvät blogista ensi joulua ajatellen. Nyt kun runosuoni on taas saatu avattua niin reseptiä ja juttua reseptin ja jutun perään tulossa tällä viikolla.

Vietimme koko joulun Kööpenhaminassa. Olemme ottaneet tavaksi vuokrata asunto ulkomaanmatkoilla. Niin paljon kätevämpää, usein edullisempaa, kotoisampaa ja mikä parasta, voin laittaa ruokaa lomallakin. Halusin valmistaa jouluaatoksi perinteisen tanskalaisen joulumenun, Tanskassa kun oltiin. Pekoniin käärityt taatelit tuskin ovat tanskalaisia, mutta tein niitä hätäpäissäni vieraille alkupalaksi.

Tanskalainen joulumenu

pekoniin käärityt taatelit
karamellisoidut perunat
risalamande kirsikkakastikkeella

Punakaalihöystö

1 punakaali
1 iso omena
50 g voita
1/2 dl valkoviinietikkaa
1 dl karpalohilloa
4 rkl sokeria
1 rkl suolaa (Tanskassa suola annostellaan ruokalusikalla, ei teelusikalla)

Suikaloi punakaali ohueksi. Raasta omena. Paista kaalia, omenaa ja muita aineksia voissa isolla pannulla välillä sekoitellen. Paistoaika saa olla pitkä: 50-60 minuuttia. Vähensin suolan määrän yhteen teelusikalliseen.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti