Skip to main content

Ovikello soi. Kuriiri ojentaa käteeni tyylikkäät Middag ruokakassit ja toivottaa hyvää illan jatkoa. Oloni on hieman vaivaantunut. Yritän näyttää mahdollisimman väsyneeltä äidiltä jolla lapset pyörivät jaloissa. Ainoa lapseni ei näytä nolostuvan, vaan Mini alkaa purkamaan ruokakasseja innokkaasti. Olen heti positiivisesti yllättynyt; raaka-aineet vaikuttavat ensiluokkaisilta ja suurin osa on luomua.

Pannari <3 mansikkahillo

Mistä on kysymys? Middag tarjoaa ruokakassipalvelua ja he pyysivät minua koekaniiniksi lahjoittamalla perheelleni viiden päivän ruuat. Arkiruuan valmistaminen ei ole koskaan ollut helpompaa. Paitsi Saarioisilla. Kokki laatii reseptit, tuotteet kerätään puolestasi, ja ruokakassi ilmestyy kotiovellesi resepteineen. Middag lupaa että aterioiden valmistus kestää enintään 30 minuuttia. Joko olen hidas, tai sitten tämä ei aivan pitänyt paikkaansa joka reseptin kohdalla. Kasseja on kaksi vaihtoehtoa, joko 3- tai 5 päivän kassi (77 € / 99 €). Kuriiri kiikuttaa kassin ovellesi samaan hintaan pääkaupunkiseudulla. Kehyskuntiin toimitusmaksu on 10 euroa.

Sain viiden päivän kassin josta taisimme kolmestaan syödä reilusti yli viikon. Ruokaa oli riittävästi, mutta kuitenkin juuri sopivasti niin että raaka-aineista ei jäänyt juurikaan hävikkiä. Etukäteen sähköpostitse ja kassin mukana tulevat reseptit, selvitys raaka-aineista, mitä perusaineita tarvitsee olla kotona. ja mitä raaka-aineista sekä valmiista ruuista voi pakastaa myöhempää käyttöä varten.

Viikon ruokalista oli herkullinen:

Höyrytettyä ahventa, porkkanapyreetä ja hernepestoa
Tulinen kanakeitto
Savustettua kassleria uunipaketissa
Crème ninon, ranskalainen hernekeitto
Paras pannukakku
Crème Ninon resepti on vanha tuttu ja resepti löytyy täältä.
99 € kuulosti hieman paljolta ennen kassin saapumista. Nähtyäni raaka-aineiden ensiluokkaisuuden, hinta ei tuntunut enää pahalta. Kyse on kuitenkin nimenomaan palvelusta; joku ajattelee ja ”käy kaupassa” puolestasi. Emme omista kauppakassiautoa, joten käymme kaupassa päivittäin. Näin ollen ajallinen säästö voi olla merkittävä. Lisäksi hävikki on minimaalinen kun koko viikon ruokalista on mietitty etukäteen hyödyntäen kaikki raaka-aineet. Pieni hävikki tarkoittaa säästöä.
Saan osan nautinnosta ennen ruokailua edeltävästä suunnittelusta. Toisaalta oli hauska kokeilla joitakin itselle aivan uusia reseptejä. Voisin kuvitella käyttäväni palvelua kiireviikkoina. Ruokakassi on myös oivallinen painonhallintaan, ja terveellisemmän mutta maistuvan elämän opetteluun.
Miinuksena mainittakoon että Middagin ruokakassin sisältöä ei voi muokata, eikä tarjolla ole laktoosittomia vaihtoehtoja. Ruokavammaiset eivät ole kohderyhmää, vaan asiakkaan olisi hyvä olla kokeilunhaluinen. Jokainen voi tietysti itse muokata reseptejä valmistusvaiheessa mieleisekseen. 

Viikon luksuksen jälkeen, äidin ruokakassipalvelu toimittaa taas!
Mitä olet mieltä tälläisestä palvelusta? Uusavuttomuuden huippu vai kaivattu apu kiireisen arjen keskelle?
Voita ilta Sami Tallbergin osaavissa käsissä!

Se mikä mulle näytti rikkaruoholta, Sami tunnisti ruuaksi.
Kuva viime kesältä Samin salakätköstä Helsingissä.

Voita 2 hengen illallinen sinulle ja ystävällesi Sami Tallbergin luotsaamassa Kämp Signeessä ja Villiyrtti-kirjan (arvo yhteensä 275 €)! Osallistu kertomalla kilpailusivustolla mikä on paras saamasi vinkki Hävikistä Herkuksi kampanjan aikana. Muistia voi käydä terästämässä Hävikistä Herkuksi Facebook sivuilla, josta löytyvät kaikki ruokabloggaajien kirjoitukset.
Ruokabloggaajien Hävikistä herkuksi on näkynyt kiitettävästi myös mediassa. Kiitos kampanjatuesta! Alla linkit juttuihin:

Pssst… Hävikistä herkuksi on yli 30 ruokablogin yhteinen tempaus toukokuun ajan. Haluamme innostaa lukijoitamme taikomaan hävikki herkuiksi. Ja samalla pienennämme myös omaa ruokahävikkiämme. Kannattaa käydä Facebookissa tykkäämässä. Sieltä löydät kaikkien blogien inspiroivat ideat ja viikkokilpailuja. Hävikistä herkuksi-kampanjan ideoi alunperin Suolaa ja Hunajaa-blogi.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea Liemessä-Facebook ryhmässä.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti