Skip to main content

Muutama viikko takaperin Nirso oli – omien sanojensa mukaan – ottanut riskin, ja tilannut lounaalla kasvisruokaa. Uudenmaankadun Raflassa oli ollut tarjolla munakoiso-sienipastaa, joka sai Nirson makunystyrät hykertelemään. Samoihin aikoihin huomasin Raflan omistajan vaimon Chicling-blogissa munakoisopastan ohjeen. Ohje on kuulemma lähes sama, mutta Raflan versiossa pohjana oli käytetty valkoviiniä. Tässä ohjeessa pohja on pasta carbonarasta tuttu kananmunan keltuainen – parmesaani.

Mini on pystyttänyt vakituisen vesivärimaalausnurkan keittiönpöydällemme. Nirsoltakaan en saanut tukea sen siivoamiseen – kuulemma Mini kuitenkin taas maalaa parin päivän päästä. No eipä maalannut, vaan minä tartuin pensseliin. Vatsasekaisin Kilikolin huikkasi Facebookissa hauskasta tavasta esittää ruokaa maalaamalla. Sivusto ehti jo kadota bittiavaruuteen, mutta tässä oma versioni maalatusta munakoisopasta-reseptistä. Parmesan näköjään unohtui kuvasta. Tuo pissalätäkön näköinen läntti on muuten sitten oliiviöljy.

Aina puhutaan että lapsia pitäisi osallistaa ruuanlaittoon. Reseptien maalaaminen voisi olla yksi hauska tapa lapsille opetella ruuanlaittoa. Syötyämme Mini tutkikin maalausta hyvin tarkkaan. Kananmunat aiheuttivat suurta ihmetystä. Missä ne oli? 😀

PS. Blogger’s Block* on selätetty!

*Blogger’s Block. Tavataan useimmiten pitkään blogia pitäneiden keskuudessa. Tilan aiheuttajina voi olla mm. stressi, hektinen elämäntilanne, ja kiire. Oireina pakonomainen tarve blogata ja blogikrapula. Viikko oireiden jatkumisesta käännyttävä kokkauksen puoleen ja kirjoitettava resepti.

Munakoiso alla carbonara

2 pientä munakoisoa
300 g pastaa
0,5 l sieniä (esim. mustiatorvisieniä, kanttarelleja tai suppilovahveroita)
100 g raastettua parmesaania
4 kananmunankeltuaista
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl voita
suolaa
pippuria

(pastan keitinvettä)

Pilko munakoisot muutaman sentin paksuisiksi kuutioiksi. Ripottele päälle suolaa ja ’itketä’ munakoisoja  20 minuuttia. Pyyhi kyyneleet talouspaperilla 😉 Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen kunnes pasta on ’al dente’ eli napakkaa. Ota 1-2 dl keitinvettä talteen. Paras pasta ohjeeseen on varmastikin spagetti. Meillä nyt sattui olemaan tuollaista nauhapastanjämä.

Paista munakoisoja öjyssä pannulla kunnes ne ruskistuvat. Nosta ne sivuun talouspaperin päälle, jolloin ylimääräinen öljy imeytyy paperiin. Lisää pannulle voita ja paista sieniä niin kauan kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut sienistä. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita pieneksi raastettu parmesaani ja kananmunankeltuaiset kulhossa. Sekoita parmesaani-keltuainen pastan joukkoon. Lisää myös munakoisot ja sienet. Jos pasta tuntuu kuivalta, sekoita joukkoon hieman pastan keitinvettä. Anna tekeytyä hetki ja nauti heti!

Lisäisin pastaan myös valkosipulia, mutta sitähän laitan lähes joka ruokaan. Pohdimme Nirson kanssa mistä Raflan pastan lähes makea vivahde oli tullut munakoisoihin. Ehkä siitä valkoviinistä? Jospa sitä kokeilisi ensi kerralla. Ehkä marssin ensi kerralla Raflan tiskille tivaamaan reseptiä 😉

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

11 Kommenttia

 • Hannele sanoo:

  Ihanat maalaukset pissaläikkineen (olisin kysynyt mikä se on, jos et olis kertonut)!

  Kasvihuoneessa on vielä yksi munakoiso, josta pitää tehdä jotain erityisen hyvää. Ehkä tätä valkosipulilla ja -viinillä.

 • Jenni sanoo:

  Viinakauppa on niin matkan päässä meiltä kotoolta, että pitäisi erikseen muistaa käydä ennen kotiintuloa ja tietää mitä ruokaa on laittamassa. Toisaalta hyvä, että sitä viiniä tulee ehkä naukkailtua huomattavasti vähemmän kun sitä ei ole helposti saatavilla 🙂
  Jäin myös miettimään saako ruokakaupoista alkoholittomia ruuanlaitoon tarkoitettuja viinejä..?

 • Riikka sanoo:

  En kyllä yhtään muista mitään ruoanmaalaamisjuttuja huikanneeni, mutta nyt tekisi kyllä itsekin mieli kokeilla. Ainakin meidän lähi-S-marketista saa alkomahoolittomia viinejä, mutta meillä on aina vermuttipullo viinikaapissa, josta on hyvä laittaa ruoanlaittohuikkaa risottoihin, pastoihin, kastikkeisiin ym. sörsseleihin.

 • Jenni sanoo:

  Okei, sitten se oli joku muu. Olisikohan ollut Fanni & Kaneli..muistan vaan että joku ”tyylikäs blogi” se oli ja ajattelin että sen täytyi olla sinä 😉

  Mitenköhän vermutti säilyy kun ei ole viinikaappia?

  Jenni

 • Liisa sanoo:

  Voi olla, että puhun nyt ihan läpiä päähäni, mutta jotenkin mulla on semmoinen muistikuva, että uudistetussa Haagamarketissa olis melkoisen kattava valikoima alkoholittomia viinejä.

 • Jenni sanoo:

  Kiitos vinkistä, täytyypä käydä nuuskimassa!

  Jenni

 • Veera sanoo:

  Hieno maalaus!

  Mulla on jotenkin sellainen fiilis, että alkoholiton viini ei aja asiaansa ruoanlaitossa.
  Mä teen risottoa tosi usein siideriin ja hyvää tulee. Ei mihinkään kuppaseen goldencappiin vaan oikeaan siideriin.
  Välillä tulee ostettua sellainen valkkariloota, josta voi ruoan kanssa vähän juodakin. Ne säilyy hyvin, niissä saa ihan hyvää viiniä ja oikeastaan aika moneen ruokaan tulee lurautettua jos vaan kotoota löytyy.

 • Jenni sanoo:

  Ymmärtääkseni alkoholiton viini valmistetaan samoin kuin tavallinen viini ja alkoholi poistetaan jälkikäteen. Eihän se samalle maistu…
  Mieluummin käytän myös tavallista viiniä. Sitten on näitä tilanteita kun alkoholitonkin kelpaisi jos ei tajunnut käydä Alkossa. Mini syö samoja ruokia kuin me, joten alkoholi pitää myös haihduttaa kunnolla..

 • Auli sanoo:

  Ihana munakoisopasta, kiitos reseptistä! Jopa sienten vihaaja kehui makua. Oikaisin vähän ja lisäsin liotetut kuivatut supparit pannulle munakoisojen paistuttua hetken. Toimi niinkin.

 • Jenni sanoo:

  Jotenkin aina yhtä sykähdyttävää kun reseptiä on testattu heti, kiva kuulla että maistui! Hyvä idea oikaista. Kuivatut sienet varmasti vaan piehtaroivat tyytyväisinä ylimääräisessä öljyssä 🙂

  Jenni

 • Kokeiltiin myöhäisenä lauantailounaana, viiniä nesteenä ja
  lisäksi vielä nyrkillinen tuoretta timjamia (en voinut vastustaa!).
  Ihanaa! Perheen aikuiset tykkäsivät, ja nauttivat kun saivat syödä lasten inhokkeja eli sieniä ja munakoisoa.
  Lapset siis olivat pois kotoa 🙂

  Proseccoa kevyenä kyytipoikana.

Jätä kommentti