Skip to main content

Syksyn tullen opettajan nuttura on taas hitusen kireämpi ja iho astetta kalpeampi. Se tarkoittaa sitä että Soyappétit soijakoulun syyslukukausi starttaa! Jos kevään oppitunnit eivät ole ihan tuoreessa muistissa, niin minun tunnillani saa luntata jyytyypistä. Opetussuunnitelman mukaan vuorossa ovat Soyappétit soijapalat.

Opin, että soijapalat ovat vaaleita soijapalleroita. Ne ovat siis samaa maata soijasuikaleiden kanssa, mutta eri muotoisia. Käyttö ruuanlaitossa ihan samaan tapaan kuin soijasuikaleidenkin kanssa eli keitetään suolavedesssä. Soijapalat voidaan myös marinoida keittämisen jälkeen ja paistaa lopuksi pannulla.

Ravintola Helkan Keittiön keittiöpäällikkö Jani Ruohonen on kehittänyt Soyappétitille reseptin, jonka nappasin meidän käyttöömme. Lisää Janin vinkkejä ja soijareseptejä löytyy myös Keski-Uusimaan sivuilla. Soijapyttipannu on helppo valmistaa, erittäin edullinen ja vaaleanpunainen. Jos ruoka on pinkkiä niin ei siitä voi olla pitämättä! 😉

Ruuan hinnat ovat lähteneet täysin lapasesta, mutta laskeskelin että yhden oppilaan annos soijapyttipannua kustantaa n. 0,93 €. Silloinkin olet asioinut kalleimmassa mahdollisessa ruokakaupassa. Videolla valmistetaan tämä penninvenyttäjän soijapyttipannu ja testaan teoriaa soijan turpoamisesta kaksinkertaiseksi erittäin haastavan matemaattisen kaavan mukaan. Katso miten kävi!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=G25lk7YrOS4]

Oletko mallioppilas? Testaa miten suoriudut pistarista. Vastaukset löytyvät tästä postauksesta ja/tai videolta. Saat virtuaalisen papukaijamerkin ja kaikkien osallistujen kesken arvotaan 5 kpl Glade ilmanraikastinpaketteja (arvo 20 €). Sattuisit vaikka käräyttämään pyttipannun niin savua voi hälventää ilmanraikastimilla 😉 Arvontaan on aikaa osallistua 12.10.2012 asti.

Soija-punajuuri pyttipannu

2/4 osaa kypsää punajuurikuutiota

1/4 osaa kypsää juureskuutiota
(lanttu, selleri, porkkana)
1/4 osaa Soyappétit soijapalaa
kermaa
vaaleaa balsamicoa
hunajaa
suolaa
mustapippuria
voita paistamiseen

Keitä punajuuria kuorineen ja kantoineen noin 30 minuuttia. Jäähdytä kylmällä vedellä ja kuori. Kuutioi pieniksi kuutioiksi.

Keitä soijapaloja suolatussa vedessä 10 minuuttia pakkauksen ohjeen mukaan (1 osa soijapaloja, 2 osaa vettä). Kaada ylimääräinen vesi pois.

Kuori juurekset, ja kuutioi ne. Keitä ja jätä napakoiksi eli n. 5-8 minuuttia.

Paista punajuuri- ja juureskuutioita voissa pannulla. Lisää keitetyt soijapalat. Mausta hunajalla, vaalealla balsamicolla, suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi kerma ja anna hautua hetki. Tarjoile suolakurkun ja vaikka uppomunan kera.

Soijakoulun tarjoaa Soyappétit.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti