Skip to main content

Helsinkiläisen lähiön räkälästä halavalla vuokrattu paku huutaa hoosiannaa motarilla. Olen hakemassa työhuoneelle jumalanseläntakaa 50-luvun astiakaappia. Pelkääjän paikalla lepää muovikassi, joka tuoksuu vähän liian kiusoittelevan ihanalle. Nappaan parhaan ystäväni matkan varrelta mukaan kantoavuksi. Kantohommien (viittelöin tosi ahkerasti) jälkeen maistuisi pieni brunssi, mutta ei ihan vielä.

Syksyinen viima pyyhkii poskiani. Näytän michelinukolta kirkuvan keltaisessa lainatoppatakissa. Yhä matalammalta paistavan auringon säteet osuvat karamelliltä ja omenoilta tuoksuvaan vuokaan. Paras ystäväni pitelee heijastinta. Näps, kuvat on otettu. Istuudumme omenapuiden katveeseen ja repäisemme palat riepottelupullaa. Pull-apart bread on monista amerikkalaisista blogeista tuttu leipä joka leivotaaan viuhkamaiseksi vuokaan. Jokainen ruokailija voi repäistä itselleen palasen. Täytteet voivat olla makeita tai suolaisia. Totuudennimissä sanottakoon että tämä makea versio on kyllä enemmän pulla kuin leipä.

Osallistun riepottelupullalla Hartwallin ruokabloggaajille järjestämään Happy Joe-reseptikilpailuun. Sain söpön kopallisen juotavaksi , eh, reseptikehitystä varten. Raadin valitsema voittaja palkitaan 10-hengen illallisella. Itseasiassa en malttanut odottaa tuotelähetystä, vaan bongasin Happy Joe-tölkin jo lähikaupassa. Ohjeeseen tarvitset siis yhden tölkin Happy Joe-siideriä; puoli desilitraa leipään ja loput nautittavaksi leivän paistuessa 😉  Karamellisoitunut ja omenainen pull-apart pulla nautittiin siis kirpakassa syyssäässä parhaan ystävän seurassa. Happy Jenni! (kuten Soup Operan Anuliina totesi Facebookissa)

”Karamellisoitunut ja omenainen pull-apart pulla nautittiin parhaan ystävän seurassa. Happy Jenni.”

Omenainen pull-apart pulla

2 dl täysmaitoa
1 ps kuivahiivaa (11 g) tai 25 g tuorehiivaa
4 rkl luomuvoita
1 tl vaniljasokeria
1 dl vettä
6 dl vehnäjauhoja
0,5 dl sokeria
0,5 tl suolaa
2 kananmunaa

Täyte
3 kotimaista luomuomenaa
1 dl ruokokidesokeria (2 rkl omenoille)
1 dl Happy Joe Dry Apple siideri
3 rkl voita
2 tl kanelia

Lämmitä esimerkiksi mikrossa maito ja voi niin että voi juuri sulaa maidon joukkoon. Mausta maito-voi vaniljasokerilla. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita erillisessä astiassa kuivat aineet eli jauhot, sokeri ja suola ja sekoita suurin osa hyvin nesteeseen. Taikinan voi tehdä yleiskoneella tai käsin vaivaten. Lisää kananmunat ja loput jauhoista. Vaivaa taikina hyvin. Lisää tarvittaessa jauhoja niin että taikina alkaa irrota kipon reunoilta. Kohota taikinaa liinan alla ainakin 60 minuuttia.

Valmista sillä välin täyte. Kuori ja kuutioi omenat. Karamellisoi omenoita ja ruokosokeria voissa pannulla hetki. Lisää joukkoon siideri ja paista kunnes siideri hieman haihtuu ja muuntuu siirappiseksi.

Voitele leipävuoka voilla ja lämmitä uuni 180 asteeseen. Kaulitse taikina jauhojen avulla isoksi n. 1 cm paksuiseksi levyksi. Voitele levy pehmenneellä voilla, levitä päälle ruokokidesokeria ja kanelia. Leikkaa levystä 4-6 kaistaletta ja asettele ne päällekkäin. Leikkaa kaistaleesta neliöitä ja asettele ne pystyasennossa vuokaan. Hyvä kuvitettu esimerkki vaiheista löytyy esimerkiksi täältä. Anna nousta 30 minuuttia liinan alla. Paista uunissa n. 30 minuuttia 180 asteessa.

Niinkuin kuvasta näkyy uunini paistoi vuokaa hieman epätasaisesti ja toinen puoli lähti nopeammin tummumaan. Käänsin vuuan paiston aikana ja laitoin vielä päälle leivinpaperin ettei pinta kärähtäisi liiaksi. Se ei siis tietenkään ole kärähtänyt, se on karamellisoitunut 😉

Uusi astiakaappi työhuoneella ♥

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

12 Kommenttia

 • Anna sanoo:

  Ihanat kuvat Jenni! Ja miten upea turkoosi astiakaappia.

 • Heleen sanoo:

  Kauniita kuvia jälleen kerran! Hieno kaappi!

 • Jenni sanoo:

  Kiitosta vaan 🙂 Kaappi on ihana! Vielä kun ehtisin pian täyttää sen aarteillani…

  Jenni

 • Onpa houkuttelevan näköinen. En ollut kuullutkaan tällaisesta pullapartpullasta. Nyt heti tuli halu kokeilla. BLogisi on erittäin ihana!

 • Riikka sanoo:

  Tämä oli kyllä aivan älyttömän hyvää! Kiitti vielä! Ja noi kuvat ovat ihan mykistävän kauniit 🙂

 • Jenni sanoo:

  Sanna, ulkonäkö ei petä (katso Riikan kommentti alla) 🙂
  Kiitos kauniista kommentistasi ja suosittelen kokeilemaan!

  Riikka, voidaan kehua toisiamme kilpaa! Käyn aina pläräämässä sun kuvia ja olen mykistynyt. Että silleen…

  Jenni

 • Justiina sanoo:

  Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

 • JenniJustiina sanoo:

  ihanan herkullisen näköistä,ja kuvat ovat todellakin kauniit.:) tälläisestä en olekaan ennen kuullut,pakko kyllä testata.saanko linkittää sintu blogiini,käyn täällä melko usein? 🙂 Ihanaa syksyä kaikille 🙂

 • Hei, kokeilin tätä! NAM. Kiitos ihanasta ohjeesta. Linkitin blogisi minäkin.

 • Mimosa sanoo:

  Nyt mun on ehkä pakko leipoa tätä viikonloppuna! Näin nimittäin viimeyönä unta jossa sun reseptillä tätä leivoin.. 😀

 • Ansku sanoo:

  Tällä ohjeella tuli tosi mehevää pullaa! Kiitos. En tosin ymmärrä, miksi tuota vettä on lisätty taikinaan? :O

 • Jenni sanoo:

  No voi kiitos, tottakai saa linkittää! 🙂

  Kommenteista päätellen pull-apart pullat onnistuivat. Ansku, olen tehnyt eri versioita myöhemmin, joista yhteen laitoin myös pelkkää maitoa. Aivan hyvin voit tehdä niinkin!

  Mimosa, tosi friikkiä mutta aika imartelevaa 😀

Jätä kommentti