Skip to main content

Suomessa on yksi mies joka saa Nirson lähes hurmokselliseen tilaan. Tämä mies on Saku Tuominen. Koskaan emme ole miestä tavanneet , mutta Saku Tuomisen kirjoittama Aglio & Olio on Nirson raamattu. ”Uusi testamentti” Basta! hakee sekin klassikon paikkaa kirjahyllyssämme. Näiden kahden italialaiseen keittiöön paneutuvan keittokirjan pariin uppoutuminen on lähes joka viikkoinen rituaali. Voisi jopa sanoa että Nirso on taas innostunut ruuanlaitosta ihan eri tavalla Sakun kirjojen myötä.

Nirson ruokafilosofia on lähellä omaani. Luotamme molemmat hyviin ruoka-aineisiin ja pidämme yksinkertaisesta ruuasta. Sitten on se pienen pieni ero. Minä vedän viivoja suoraksi, sovellan rohkeasti ja maalaan suurella pensselillä. Nirso taas – tekee asiat pieteetillä, huolellisesti, virheettömästi, keskittyneesti ja jokaiseen yksityiskohtaan pureutuen. Nirso ahmii tietoa, ei tyydy keskinkertaiseen ja useimmiten lopputulos hipoo täydellisyyttä. Kyllä, makaronilaatikossa voi mennä se 3 tuntia, mutta se ei sitten olekaan enää mikätahansamakaroniloota se.

Tässä Nirson munakas mukaillen Saku Tuomisen reseptiä kirjasta Basta! Näitä tulee syötyä kohtuullisia määriä. Jatkossa Nirson reseptit voi tunnistaa Nirso Approved leimasta, mutta mikään valmis-free-download-leima-generaattorihan ei miehelleni kelpaa, vaan tämä teos täytyy ensin tehdä.


Sai-raan kuuma munakaspannu suoraan uunista.

Frittata – italialainen munakas

(4 hlö)

6 luomu kananmunaa
ripaus suolaa
70 g parmesaaniraastetta

Täyte 1: kasvismunakas

kirsikkatomaatteja
pakasteherneitä (tai kesällä tuoreita)
maissia
30 g parmesaaniraastetta (pinnalle)

Täyte 2: herne-pekonimunakas

100 g pekonia (kuutioina)
200 g pakasteherneitä (tai kesällä tuoreita)
50 g parmesaaniraastetta

Välineet: uunin kestävä pannu

Paista täytteet pannulla. Riko kananmunat ja sekoita haarukalla. Kaada munaseos pannulle täytteen päälle ja raasta pinnalle parmesaaniraastetta. Paista munakasta alhaisella lämmöllä. Kun suurin osa seoksesta on hyytynyt, laita frittata uuniin ja paista grillivastuksen alla n. 200 asteessa. Ota frittata pois uunista kun sen pinta on hyytynyt. Älä ruskista tai anna kuivua. Frittatan tulisi olla kiinteä, mutta kuiva frittata ei saa Nirso Approved-leimaa 😉

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

5 Kommenttia

 • Aila sanoo:

  Hyvä eväsruoaksi myös! Ja voi hyödyntää tähteitä täytteeksi. Nuo kirjat puuttuu, on meininki hankkia. Tänään epistola luetaan Cooking with chocolate kirjasta ja päivän mietelauseet mm. Ranskalaisen keittiön salaisuuksista.

 • Jenni sanoo:

  Nuo kasvismunakkaan täytteet oli enemmän tai vähemmän tähteitä tai oikeastaan ”ylimääräisiä ruoka-aineita” – eli aineita joille ei ollut mitään varsinaista suunnitelmaa mutta olipahan kaapissa. Kirjassa kerrottiin myös että italialaiset leikkaavat munakkaasta pieniä siivuja ja syövät niitä tapaksina. Että munasta on moneksi!

 • Chef Jones sanoo:

  Oi fritatta on kyllä mahti ruokaa,jotenkin siitä saa aina sunnuntai fiiliksen,ehkä myös sunnuntaisin sitä usein tuleekin tehtyä. Vuohenjuusto ja parmakinkku täyte on se oma lemppari 🙂 hyvältä kuulosti myös toi kasvis

 • Jenni sanoo:

  Sain vuohenjuustokuutioita lahjuksena yhdestä tapahtumasta, ne voisi kyllä mennä hyvin munakkaan joukkoon…Syödään munakasta aika usein lauantai lounaaksi kun viikon jäljiltä on kaikkea epämääräistä jääkaapissa, ja panostetaan todennäköisesti enemmän lauantai-iltaan ruuan suhteen. Munakas tulee helposti ja nopeasti lounaaksi.

 • täydellisyyden tavoittelija sanoo:

  pyydetään Nirson makaronilaatikko-ohjetta!

Jätä kommentti