Skip to main content

Kuullessani sanat helppoa ja nopeaa ruuanlaittoa olen välittömästi korvat höröllä. Höröttävät ne kyllä muutenkin. Vaivattoman ruuanlaiton salaisuus on yksinkertaisissa ja hyvissä resepteissä. Mikrottamisen ja einesruuan aikakautenakin vaivaton ruuanlaitto on suosiossa. Tänä syksynä olen oppinut lisää vaivattoman ruuanlaiton salaisuuksia, joita aion paljastaa teille pitkin syksyä.

Rinta rottingilla kerron että Liemessä on yksi Fiskarsin tämän syksyn blogilähettiläistä. Olen testannut varteenotettavan määrän Fiskars Fuctional Form-sarjan pikkuapulaisia, joista nostan esiin suosikkejani ja keittiöarjen helpottajia. Vaivattoman ruuanlaiton puolesta tänä syksynä julistavat myös pohojonmaan Kaikki äitini reseptit, hienostunut Hellan ja Viinilasin välissä ja ’avokadopastan äiti’ Safkaa. Yhteistä meille taitaa olla se että olemme kaikki äitejä ja ymmärrämme jotain arkiruuanlaiton haasteista 🙂

Tein myös kotikeittiössäni pienen videon jossa valmistan yhden lempiarkiruuistani alle 20 minuutissa. Yksin puuhatessani valmistamiseen menee max vartti, ja Mini apulaisena menisi ainakin 5 minuuttia enemmän 🙂

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=CHUlm10qI4s]


Pasta Carbonara


Suosikit! Pastasuosikki ja Fiskars-suosikki.

Vuosikymmenen verran olen tyytyväisenä raastanut juustoni ranteet kipeänä äitini vanhalla riivinraudalla, josta sai aina etsiä niitä vielä teräviä kohtia juuston liiskautuessa reunaa vasten. Vain joitain kuukausia sitten Nirso hankki itselleen uuden veivattavan pöytäraastimen parmesanille, ja oli vakuuttunut että hän käyttää sitä myös ruuanlaitossa raastamiseen. Pari viikkoa Fiskars-raastimen muutosta meille ja Nirsokin oli vaihtanut leiriä. Se vaan toimii. Piste. Ranne ei ole kipeä, juusto raastuu nopeasti ja kevyesti, juustosta ei jää sitä viimeistä siipaletta raastamatta ja kaikenkukkuraksi laitteen saa taitettua littanaksi kaappiin. Karkeusasteita on kaksi; karkea ja hieno.

Pasta Carbonara

(4 hlö)

300 g spagettia
1 pkt pekonia
1 sipuli
2 kananmunaa
1 dl kermaa
1 dl raastettua parmesaania
tuoretta persiljaa
mustapippuria
suolaa

1 rkl oliiviöljyä spageteille
voita paistamiseen

Laita spagetit keittymään (n. 8 min tai ohjeen mukaan). Saksi pekoni, pieni sipuli ja raasta parmesaani. Sekoita kananmunat, kerma ja raastettu parmesaani kulhossa. Ruskista pannulla pekonit ja lisää sipuli.

Valuta spagetit ja sekoita joukkoon loraus oliiviöljyä. Laita myös spagetit pannulle, sekoittele maut ja kaada kananmuna-kerma-parmesaani seos päälle. Pyöräytä pari kertaa ja nosta pois liedeltä. Mausta persiljasilpulla, mustapippurilla ja suolalla.

Yhteistyössä Fiskars.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

7 Kommenttia

 • Nanna sanoo:

  Go Jenni, go! 🙂

 • Hanna sanoo:

  Ihana video, Jenni! 😉

 • Tuplaespresso sanoo:

  Kiva video 🙂 (ja kaunis keittiö). Onneksi olkoon tästä mainostehtävästä. Reseptikin oli ihan mainio, kun ihmiset kaipaa ruoanlaittoon helppoutta. Mulla on kuitenkin ilmeisesti jokin kontrastiongelma tietokoneessa, kun sun valkoinen esiliina katoaa ”tapettiin” valkoisessa keittiössä.

 • Jenni sanoo:

  Kiitos! Tosiaan Hanna lisäsin sinutkin nyt blogilähettiläslistaan…huomasin heti mokani kun laskeuduin lomalta taas tänne arkiaskareiden pariin!

  Tuplaespresso, tämä on kyllä ihan lemppari nopeista resepteistä 🙂 Voi eih, toivottavasti en katoa kokonaan seinään!

 • Mahtava resepti ja kiva video! Kotitekoinen pasta carbonara voittaa mennen tullen ne usein karmivat ravintolakaimansa, joita ei kaikessa kermaisuudessaan tee mieli syödä kuin maksimissaan puolikkaan lautasellisen verran. Arkiruokaa parhaimmillaan 🙂 Itse lisään perusreseptiin usein esimerkiksi lehtikaalia ja sitruunan kuorta, kun mieli tekee jotain vähän ”erilaista”.

 • Jenni sanoo:

  Oli ihan pakko tämän inspiroivan kommentin jälkeen käydä kurkkaamassa blogiasi ja ooh miten kaunis! Ja englanniksi vielä.

Jätä kommentti