Yksinkertaista ruokaa hyvistä raaka-aineista. Sitä on skandinaavinen keittiö parhaimmillaan. Ei ihme kikkailuja, vaan konstailematonta raikasta ruokaa. Minä valitsin viinin ja viini valitsi ruuan. Ehkä jopa yllättäen, pirskahteleva, hapokas ja kukkainen chileläinen Cono Sur Bicicleta riesling (8,89 €) sointuu täydellisesti rasvaisen kalan, kirpakan rapsakoiden hölskytyskurkkujen, ja sitruunaisen mutta pehmeän majoneesin kera. Paletin kruunaa maltainen tumma leipä. Viinin edullisuuden ei kannata antaa hämätä, sillä myös Nirso nyökytteli maistettuaan makupariani ja tästä tuli kertaheitolla yksi lempivalkoviineistämme.

Osallistun skandinaavisella lohihampurilaisella Cono Sur reseptikilpailuun. Viime vuonna voitto ja sitä myötä Chilen matka valuivat punajuuri-suklaakakkuni lässähtäneen kuorrutteen myötä sivusuun. Se mikä ei tapa se masentaa! Onneksi se myös kasvattaa sisua. Lohihampparilleni voi antaa siivet äänestämällä Cono Surin kilpailusivuilla. Heitätään vielä hurrikortti kehään. Suomesta, Ruotsista ja Norjasta lähetetään kustakin maasta kaksi finalistia kilpailemaan Tukholmaan. Äänesi on myös isänmaallisesti tärkeä jotta saamme uskottavan vastuksen naapurimaalle. 
Konsultoin reseptikilpailun Winestatelle ja Cono Surille Suomen osalta. Näin jälkiviisaasti voidaan sanoa että tämä saattaa olla heikentänyt voittomahdollisuuksiani oleellisesti, sillä kilpailusivuilta löytyy 30 muuta uskomattoman upeaa bloggaajien kilpailureseptiä 😉

Lohihampurilainen

10 kpl (alkupala)

1 maalaislimppu / mallasleipä / Maalahden limppu
voita paistamiseen

lohipihvit

500 g nahatonta ruodotonta lohifilettä
1 dl kermaa
2 kananmunan valkuaista
tuoretta tilliä
pippuria
suolaa
voita paistamiseen

hölskytyskurkut

1/2 kurkku
0,5 rkl sokeria
1 korkillinen väkiviinietikkaa
0,5 tl suolaa
tilliä

sitruunamajoneesi

1 dl rypsiöljyä
1 kananmunan keltuainen
1 tl dijonsinappia
1 tl hunajaa
raastettua sitruunan kuorta
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
(vettä)

Lohipihvien valmistus

Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki ainekset ja survo sauvasekoittimella tai tehosekoittimella. Taputtele taikinasta pihvejä suoraan pannulle. Paista pannulla voissa miedolla keskilämmöllä n. 5 minuuttia välissä kääntäen kunnes lohipihvit ovat kypsiä.

Hölskytyskurkkujen valmistus

Kuori kurkku ja viipaloi. Laita kaikki ainekset rasiaan ja ravista voimakkaasti. Anna maustua hetki jääkaapissa.

Majoneesin valmistus

Majoneesin valmistaminen käy kätevimmin sauvasekoittimella korkeassa astiassa kuten tuopissa. Sekoita öljy, keltuainen, sinappi, sitruunanmehu ja raastettukuori, hunaja ja suola. Lisää öljyä ensin varovaisessti tipottain ja sekoita koko ajan samalla. Lisää loput öljystä hiljalleen erissä. Lisää hieman vettä jos majoneesi tuntuu liian tökötiltä.

Hampurilaisen kokoaminen

Viinilasia muottina käyttäen, ota mallasleipäviipaleista pyöreitä paloja. Paista viipaleet pannulla voissa ja kokoa hampurilainen täytteistä. Tarjoile viilennetyn Cono Sur Bicicleta Riesling kera. Äänestä Liemessä-blogin lohihampurilaista. *Klik*

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea Liemessä-Facebook ryhmässä.

Yhteistyössä Winestate Oy ja Cono Sur.
Yritykseni Blogirinki konsultoi kilpailun Suomen osalta.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

9 Kommenttia

Jätä kommentti