Skip to main content

Ystävänpäivänä voisi vaikka käpertyä ystävän kanssa jutustelemaan mukavia ja hörppiä astetta reilumpaa ja mausteisempaa kaakaojuomaa. Tämä taitaa tosin mennä jo jälkiruokaosastolle, etenkin jos valmistat ystävänpäiväkaakaon kaikilla sörsseleillä.


Kyllä se kaakaokin siellä jossain on.

#reilusuklaa

Samalla kun muistamme sitä omaa sydänkäpystä, voimme muistaa myös kanssaihmistä toisella puolella maailmaa. Näin Ystävänpäivän alla haastankin ostamaan Reilun kaupan suklaata, jonka tuotannossa ei ole käytetty lapsityövoimaa. Pienenä lisämotivaatioporkkanana, jos sellaista nyt tarvitaan, niin käynnissä on Fairmary Reilun kaupan suklaan kilpailu, jossa voi voittaa vuoden* suklaat eli 52 levyä. Haasteen aloitti Tyrniä ja tyrskyjä blogi. Ota kuva Fairmary suklaasta, julkaise kuva Instagramissa, tägää kuva #reilusuklaa ja olet mukana arvonnassa. Kilpailuaikaa on sunnuntaihin 16.2 asti.

*kutakuinkin suomalaisen vuosittaisen keskikulutuksen mukainen määrä suklaata (tiedoksi kaikille suklaahiirille joista määrä kuulostaa vähältä vuoden ajalle)


Voita vuoden suklaat!

Ystävänpäiväkaakao

Kahdelle ystävälle

50 g Reilun kaupan Fairmary suklaata 70 %
3 dl täysmaitoa
1 tl maissitärkkelystä
1 rkl sokeria
0,5 tl vaniljasokeria
0,5 tl kanelia
ripaus cayennepippuria

tarjoiluun
kermavaahtoa
vaahtokarkkeja

Kuumenna kattilassa maito. Lisää sokerit, mausteet ja paloiteltu suklaa. Sekoita vispilällä. Kaada laseihin tai mukiin ja koristele kermavaahdolla sekä vaahtokarkeilla. Nautitaan ystävän seurassa.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

8 Kommenttia

 • Riikka sanoo:

  Toi kuva menee kyllä nyt ruokapornon puolelle! (toisin sanoen: näyttää liian hyvältä!)

 • Jenni sanoo:

  Ei mitään nössöilyä ja romantiikkaa vaan sitä itseään 😉

 • Kissis sanoo:

  Just tässä mietin, että tekeepä mieli kaakaota… 😀

  Tosin nössöilen aina oman kaakaoni kanssa ja käytän sokeroimatonta versiota eli tummaa kaakaojauhetta. Jotenkin siihen on tottunut niin, että esim. kahvilassa kaakao on ihan liian ällömakeaa!

 • Jenni sanoo:

  Tämä on äklömakea 😀 Eli ainakaan kermavaahtoon ei enää kannata lisätä sokeria, ja tästä voi hyvin jättää tavallisen sokerin kokonaankin pois. Useimmiten teen myös nössöversion eli kaakaon tummasta kaakaojauheesta.

 • Paula Koo sanoo:

  Oivoivoi nam! Itellä alkanu just tiukka ruokavalio mut hittttsi tekisin kyllä ton ohjeen mukaan huomenna ystävänpvkaakaot jos vois! Täydellinen!

 • Jenni sanoo:

  No voi apua, onneksi en sentään pilannut sun dieettiä 🙂
  Mutta hei, ehkä sitten ensi ystävänpäivänä kohtuudella kun ruokavalio normalisoituu..?

 • Kaakao kaikilla mausteilla. Tykkään! 🙂

 • Jenni sanoo:

  Ennenkuin Nirso alkoi juomaan (hyvää) kahvia, niin sillä oli tapana tilata kahvilassa aina kaakao – kaikilla mausteilla 🙂 Siitä se idea lähti ja inspiraation jatkeena jenkkiruokablogit, yllättäen…

Jätä kommentti