Voi, voi, syksy on täällä. Raotin ”Top Secret Naurisprojektin” verhoa jo parisen viikkoa sitten kertomalla bloggaajien kanssa yhteistyössä kehitetystä uutuustuotteesta, Valio maustettu voi. Syyskuun alussa voi jo alkaa tähyilemään voihyllyjä. Voinauriit ovat yksi valkosipulin makuiselle maustetulle voille kehittämistäni resepteistä ja halusin jakaa sen heti ensimmäisenä.


Tänä syksynä kylvetään voissa.

Voinauriit ovat syksyisiä, paahtuneita, hieman makeita, valkosipulisia sekä tihkuvat voita ja makua. Valkosipulivoita, uunissa paahtaminen, ripaus pippuria ja suolaa, eikä paljon muita mausteita tarvita. Peruna on aikoinaan syrjäyttänyt nauriin Suomessa. Kun katsoo tuota kuvaa, ja etenkin kun tietää miten taivaalliselle paahdettu nauris maistuu, niin on vaikea ymmärtää että suurin osa nauriista päätyy nykyään lehmien rehuksi.

Paatunut lihansyöjä himoitsee kylkeen suikaleen riistaa, mutta toimivat nämä myös kasvisruokana. Valkosipulivoi sopii hyvin muillekin juureksille ja lisukkeille. Valkosipulivoita voisi kokeilla vaikka uunijuureksiin, perunamuussiin, rosmariiniporkkanoihin, paistettuihin perunoihin, pastaan, valkosipulipatonkiin… Maustettua voita voi käyttää ruuanlaitossa siis ihan voin tapaan.

Voinauriit

4 kpl

4 naurista
50 g Valio valkosipulivoita
2 kevätsipulia
0,5 dl Valio kuohukermaa
1 rkl tummaa siirappia
suolaa
pippuria

Viimeistelyyn tuoretta persiljaa ja Valio valkosipulivoita

Pese nauriit ja keitä nauriita kattilassa 10-15 minuuttia koosta riippuen. Nosta nauriit hetkeksi jäähtymään ja leikkaa ’lakki’ irti. Koverra veitsellä ja lusikalla nauriiden sisus ontoksi. Hienonna koverrettu sisus pieneksi, samoin kevätsipulit. Paista naurista, kevätsipulia Valio valkosipulivoissa pannulla. Mausta siirapilla, kermalla, suolalla ja pippurilla. Anna hautua n. 5 minuuttia. Täytä nauriit ja aseta lakki päällä uunivuokaan. Paista 180 asteessa n. 50-60 minuuttia. Nauriit valmistuvat myös grillissä folion sisällä. Viimeistele tuoreella persiljalla ja nokareella Valio valkosipulivoita.


Yhteistyössä Valio

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

16 Kommenttia

Jätä kommentti