Skip to main content

suklaa pasha pääsiäinen baileys resepti
K-18 YHTEISTYÖSSÄ BAILEYS

Syntinen suklaapasha viettelee takuuvarmasti pääsiäisen juhlapöydässä. Perinteinen pasha sai kyytiä, kun uitin sen Baileys Chocolat Luxe uutuusliköörissä. Suklaapashan suklaisuus tulee Baileys Chocolate Luxen sisältämästä belgialaisesta suklaasta. Pasha on perinteisesti pääsiäisen kuningatar, mutta jotenkin aikansa elänyt ja kulahtanut. Kuulosti omaan korvaani juuri sopivalta haasteelta. Ihan kuin pasha olisi palannut taas loistoonsa, vai mitä olette mieltä? Pientä luxusta elämään, tai ainakin pääsiäiseen 🙂

Näpit irti vielä! Ennen makeaa alle syödään jotain suolaista. Arkistojen syövereistä löytyy pääsiäismenuun mm. pääsiäismunat, lampaankare ja rosmariiniperunat, sekä tabouleh salaatti.


Näetkö tässä kuvassa belgialaista suklaata?

Suklaapashaa valmistettaessa on hyvä huomioida, että alkoholi jää pashaan. Alkoholittoman version saat vaihtamalla Baileys Chocolat Luxe liköörin sulatettuun tummaan suklaaseen. Suklaapasha on täyteläistä, ja näinkin pienestä satsista riittää 4-6 hengelle. Sokeria oli omaan makuuni juuri sopivasti. Herkkupeput lisäävät reseptiin sokeria pari ruokalusikallista.

Suklaapasha

4-6 hlö

250 g rasvaista maitorahkaa
1 dl Baileys Chocolat Luxe likööriä (tai 100 g sulatettua suklaata)
75 g suolatonta voita
1 dl sokeria
1 dl kuohukermaa
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 rkl rusinoita
2 rkl mantelirouhetta

lisäksi
puinen pashamuotti tai siivilä
harso (kokkipuodeista, kangaskaupoista tai lastentarvikeosastolta vaippaharso)
koristeluun suklaata ja mantelirouhetta

Liota puista pashamuottia kylmässä vedessä 15 minuuttia. Paloittele ja ota voi huoneen lämpöön.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää Baileys Chocolat Luxe likööri, rusinat, mantelirouhe, maitorahka ja siivilän läpi kaakaojauhe. Vatkaa kerma vaahdoksi erillisessä kipossa. Sekoita kermavaahto joukkoon.

Kastele harso kylmällä vedellä ja purista ylimääräiset vedet. Vuoraa pashamuotti harsolla tai jos teet siivilään niin siivilä. Nostele pashamassa muottiin. Taittele harso päälle kanneksi ja aseta lautanen päälle. Laita koko komeus jääkaappiin lautasen päälle vähintään 3 tunniksi tai yön yli. Ylimääräinen neste valuu aluslautaselle, jota saatat joutua tyhjentämään pariin otteeseen. Kun pasha on valunut ja valmis, avaa harso ja kumoa pasha tarjoilulautaselle. Poista harso varovasti. Painele käsin mantelirouhetta ja vuollettua suklaata pashan reunoille.


Suklaapasha on kätsy juhlatarjottava, jonka voi tehdä etukäteen.


Paras hetki – kuvaukset ohi!

Jos ymmärrät hyvän päälle, käy klikkautumassa Baileys Suomi Facebook ryhmään. Ja et vahingossakaan missaa muita tämän kevään suklaisia Baileys reseptejä! 🙂

Liemessä-blogi noudattaa lakia alkoholimainonnasta. Huomioithan, että alkoholia koskeva kommentointi on kielletty, ja alkoholia koskevat kommentit poistetaan. Muuten sana on vapaa!


Yhteistyössä Baileys ja Blogirinki

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

12 Kommenttia

Jätä kommentti