Skip to main content
Synttäreiden järjestäminen sirkusteemalla on helppoa: kutsu paikalle koko suku, yksi vouhko koira, pari vauvaa ja siinä sulla on sirkus. Valmistele synttäreitä koko edellinen päivä. Koristele. Puhalla ilmapalloja. Leivo kaikki itse. Itseasiassa, tässä vaiheessa vasta opettelet leipomaan. Mokaa kakku. Peittele kakku hädissäsi kermavaahdolla. Älä noudata muutenkaan reseptejä liian tarkkaan; kuorruta munkit valuvalla sokerikuorrutteella – tiedäthän itse paremmin. Toisen pellillisen kohdalla viimeistään opit. Tarjoa kakkukahvit, mutta koska kaikki tulevat aina kuitenkin nälkäisenä, tarjoa myös pientä suolaista. Valmista 30 hot dogia. Kahvinkeittimet ovat yliarvostettuja. Valjasta pedantti miehesi keittämään kahvia koko juhlien ajaksi. Välillä vauva meinaa karata rappukäytävään. Nappaa se kiinni. Tyttäresi on jo kolmannella virpomiskierroksella 12-asunnon taloyhtiössä. Naapurin muksut virpoo ovella, kiikuta niille kindereitä. Mutta me selvittiin tästäkin sirkuksesta. Herra Simpukan synttäreitä juhlittiin sunnuntaina, ja muistona juhlista jäi noidannuoli, kännykkäkuvia ja paljon hauskoja muistoja! Reseptikuvat sentään ehdin napata jossain välissä, berliininmunkit ja synttärikakku tulossa pian blogiin!
Kakku viimeistelyä vaille valmis. Kohtahan ne vieraat jo tulee!
Berliininmunkkien sarjatuotanto.
”Oikeesti äitin kakku on tosi ruma. Se piilotti sen.”
Päivänsankari päästä pyörällä.

Eka hodari.

Nirson kahviprojekti. Ei saa puhua kun se keskittyy.
Lahjanarut oli tosi kivoja lahjoja.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä Instagramissa @liemessa

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

13 Kommenttia

 • Nanna sanoo:

  Näin käy kun äiti toimii tirehtöörinä! Meilläkin! <3
  Meidän lasten synttäreillä on aina jännitysmomenttina ehdinkö saada tarjottavat pöytään ennen kuin ekat vieraat LÄHTEE…

 • Onnea synttärisankarille! Tunnelman voi ihan aistia kuvista 🙂 Minulla on monesti ihan sama setti ja kaadun juhlien jälkeen sänkyyn niin kaikkeni antaneena ja väsyneenä. Sitten se tunne ja muistikuva sumentuu, kunnes on uudet juhlat 😀

 • Veera sanoo:

  Kakku näyttää mun silmään todella herkulliselta. Meillä on kohta 2-vuotissynttärit, ulkoistan kaiken. KAIKEN. Juhlapaikasta lähtien. 🙂

 • Mimmu sanoo:

  Kuulostipa kovin tutulta 😀 Meillä juhlittiin tammikuussa samalla meiningillä, lauantaina leivontaa hullun lailla ja sunnuntaina sirkus. Miehelläni on samanlainen kahvinkeittovälineistö. Se on ihanaa rankan työpäivän jälkeen saada hartaudella keitettyä laatukahvia, arjen luksusta, mutta synttäreillä parille kymmenelle ihmiselle se ei vain toimi.

 • Onnea synttärisankarille! Minusta myös kaikkia vanhempia voi onnitella siinä kohtaa, kun vauvavuodesta on selvitty hengissä 😉 Ja kuulostaa tutulta tännekin tuo juhlien järjestely. Mutta kuten joku yllä ehtikin todeta, aina se unohtuu seuraaviin juhliin mennessä!

 • Jael sanoo:

  Suloinen päivänsankari,onnittelut! Ja namit tarjottavat:)

 • Jenni sanoo:

  Heeh, näinkin on joskus käynyt…tai oon laittanut vieraat töihin jos mielivät saada jotain sapuskata 🙂

 • Jenni sanoo:

  Kesäkuussa taas seuraavat, niitäkin pitäis jo kohta alkaa suunnitella. Tosin viime vuonnakin suunniteltiin suuria puutarhajuhlia Minin synttäreille Suomenlinnassa. Lopputulos oli +2 C ja räntäsade merituulella… 😉

 • Jenni sanoo:

  Olet ehkä viisain tapaamani ihminen.

 • Jenni sanoo:

  Ei toimi ei. Todettiin taas kerran. Ja ensi kerralla. Ja sitä seuraavalla… 😀

 • Jenni sanoo:

  Kiitos! Mekin selviittiin! Sitä sietääkin juhlia 🙂

 • Jenni sanoo:

  Kiitos! Berliininmunkit olivat niin nam. Resepti tulossa blogiin toivottavasti pian…

 • Hauska postaus :). Omat lapset on jo isoja, mutta minä ihan oikeasti rakastin lastenjuhlien järjestämistä ja sitä hössöttämistä ennen juhlia. Tosin kyllä minullakin tuli kiire ja kaikki ei aina mennyt ihan suunnitelmien mukaan siinä kaaoksessa. Yhdet fudisaiheiset synttärijuhlat on jäänet parhaiten mieleen siitä, että kun kakkua varten olin näpertänyt syötäviä koristeita tuntitolkulla (silloin ei Suomesta saanut valmiita erikoisia koristeita kakkua varten, joten tein mm. kolmiulotteiset maalit valkosuklaasta, fudispelaajat rakensin karamellista, tehden niille jalustat, jotta sain ne seisomaan ja jokainen pelaaja oli eri näköinen, hiukset, pelipaidan numero jne.), lopulta kakku unohtui laittaa tarjolle :). Tajusin sen vasta kun vieraat olivat lähteneet, kun avasin jääkaapin. Silloin otti päähän, rajusti, mutta jälkeenpäin sille on naurettu makeasti monta kertaa :).

Jätä kommentti