Skip to main content


YHTEISTYÖSSÄ HUAWEI P8

Hääkuvauspalavereissa morsiusparit totesivat aina yhteisestä suusta, että toivotaan aurinkoista säätä. Saatoin olla ainoa häävieras, joka toivoi aamun valkenevan pilvisenä tai vähintäänkin utuisena. Suora keskipäivän auringonvalo on kaikista haastavin henkilökuvauksessa, ja sitä se on myös ruokakuvauksessa. Yleisohjeena sanoisin, että kuvattavat kannattaa ohjata varjoon tasaisempaan valoon. Suora ja kova auringonvalo polttaa kuvat puhki, ja kasvojen varjot ovat niin jyrkkiä, että niitä ei pelasta kuvankäsittelylläkään. Pehmeä ja lämmin ilta-auringon valo voi toimiakin, tai takavalona siluettikuvassa. Tämä kesä on ollut siis mitä otollisinta aikaa valokuvaukselle kun aurinkokaan ei ole häiritsemässä! Viime viikonloppuna Suomenlinna hautautui sumuvaippaan, ja kävin kävelyllä Huawei P8 takataskussa. Kamerasta pystyy säätämään valotusta. Erittäin näppärä toiminto erityisesti vastavaloon kuvatessa, jolloin automaatti haluaisi säätää valotuksen liian hämäräksi.

Viikon kuvausvinkki #MakeItVisual

“Keskipäivän kirkas valo voi polttaa kuvan puhki, hakeudu siis varjoon. Toisaalta illanistujaisten kuvat voivat jäädä usein liian tummiksi. Uusimmilla puhelimilla valotusta pystyy hallitsemaan. Missä kuvassasi on mielestäsi onnistunut valotus?”
Veikko Kähkönen, valokuvaaja

Neljän viikon aikana testaan Huawei P8-uutuuspuhelinta; kolme viikkoa jo takana. Kaikki tämän postauksen kuvat on otettu kyseisellä kännykällä. Huippu tyyppi ja valokuvaaja Veikko Kähkönen antaa viikottain kuvausvinkkejä Huawein #MakeItVisual-kampanjasivuilla. Minä puolestaan yritän toteuttaa Veikon vinkkien avulla blogikuvia. Osallistu myös haasteeseen ottamalla Veikon viikon kuvausvinkin mukainen kännykkäkuva, ja lataa se Instagramiin häshtägillä #MakeItVisual. Joka viikko arvotaan HuaweiP8-puhelimen onnellinen omistaja!! (arvo 499 €).  Kuvasi myös nousee kampanjasivulle. Onnea matkaan!

Tuoremakkara pasta resepti

Yleensä kesän korvalla on tullut luonnostaan kevennettyä ruokavaliota ja suosittua kevyempiä ruokalajeja. Ei tänä kesänä. Harmauden keskellä maistui tulinen tuoremakkarapasta.

Tuoremakkarapasta (4 hlö)

1 annos Mutti-soosia (katso resepti)
1 kevätsipuli
2 kuivattua chiliä
300 g tuoremakkaraa
400 g pastaa

Keittele kasaan Mutti-soosi. Kuivatut hienonnetut chilit voit lisätä heti alussa ja kuullottaa sipulin ja valkosipun kanssa. Paista tuoremakkarat erikseen kuumahkolla pannulla noin 5-10 minuuttia. Pieni kevätsipuli. Sekoita tuoremakkarat ja kevätsipuli Mutti-soosin joukkoon. Sekoita pasta kastikkeeseen. Laita villasukat jalkaan ja nauti Suomen kesästä!

Yhteistyössä Huawei P8

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

2 Kommenttia

Jätä kommentti