Skip to main content

Muutama viikko takaperin muutimme kesäksi Suomenlinnaan. Viime vuonna meillä oli ihan oikea syykin tälle jumpalle eli taloyhtiön julkisivuremontti. Tänä vuonna muutimme pakulastillisen ihan silkasta muuttamisen ilosta (heh). Nirso hoitaa koti-isän roolia ja minä matkaan aamuisin lautalla mantereelle toimistolle. Haasteellisinta on ruokahuolto, ja vielä kun minä olen nyt se pääjuhta. Kaikki pitää kantaa käsipelillä oli se sitten mantereelta tai saaren pikku-Siwasta. Pelkästään maitoa meillä kuluu 4-5 litraa päivässä.

Parasta ovat viikonloput, kun on aikaa nauttia saaren parhaista puolista eli kauniista suojaisesta pihasta ja grillauksesta. Turha jäädä odottamaan sitä Suomen kesää, vaan grilli kyllä kuumentuu aina tilaisuuden tullen. Juhannuksena korkkasimme pihan yhteisöllisen pallogrillin. Suunnittelin juhannusmenun nälkäisenä, mikä näkyi ostoslistalla jättimäisinä entrecote-pihveinä, possun ribseinä, juustokimpaleina ja pekonina. Ostoskoriin eksyi onneksi myös porkkanoita ja kevätkaalia rapsakkaa coleslawta varten. Ribseihin tuunasin jääkaapin perällä pyörineen valmiin BBQ-soosin Mutilla, punaviinillä ja aprikooseilla. Vaikka juhannus meni, niin vielä on kesää jäljellä. Pitäkää grillit ja toisenne kuumina!

BBQ – aprikoosi ribsit

2 possun ribsiä
2 dl Poppamiehen BBQ soosia
3 aprikoosia
1 tlk Mutti tomaattimurskaa
1 dl punaviiniä
2 tl hunajaa
ripaus suolaaPilko aprikoosit ja poista kivet. Keitä kaikkia aineksia kasaan kattilassa noin 45 minuuttia. Anna hieman jäähtyä ja surauta sauvasekoittimella tasaiseksi. Sivele ribsit bbq-kastikkeella ja anna maustua jääkaapissa yön yli. Seuraavana päivänä paista ribsejä uunivuoassa noin 4 tuntia 150 asteessa. Ota ribseihin väriä ja makua käyttämällä ne kuumassa grillissä ennen tarjoilua. Ribsit onnistuvat myös kokonaan uunissa; jatka paistamista uunin yläosassa grillivastuksen alla 200 asteessa noin 15 minuuttia. Sadepäivänä teimme ribsit uunissa, mutta grilli on kuitenkin aina grilli. Grillauksen maku on se salainen ainesosa joka saa nuolemaan sormet ribsien jäljiltä.

Coleslaw

500 g kevätkaalia
3 porkkanaa

1 dl majoneesia
1 dl ranskankermaa
2 tl sinappia
puolikkana sitruunan tai limen mehu
2 tl valkoviinietikkaa
1 tl hunajaa
suolaa
pippuria

Suikaloi kaali ja porkkanat ohuiksi suikaleiksi. Kaali menee kätsysti isolla terävällä veitselläkin. Porkkanan raastan karkeaksi raastimella. Sekoita erillisessä astiassa kastike. Sekoita kastike hyvin salaatin joukkoon ja laita jääkaappiin tekeytymään vähintään 15 minuutiksi.

Grillijuusto

alkuperäinen resepti: Onko nälkä-blogi

1 köntti Brie-juustoa (käytin Helsingin Meijeriliikkeen Linnunlaulu-valkohomejuustoa)
1 pkt pekonia
tuore rosmariinin oksa
1 tl hunajaa

Töräytä juuston päälle hieman hunajaa ja aseta päälle rosmariinin oksa. Kääri pekonisiivuihin ja paista grillissä noin 15 minuuttia. Valuvaa juustoa voi voidella leivän päälle tai syödä pihvin ja salaatin kera.

Seuraa kesäseikkailuamme Suomenlinnassa Instagramissa @liemessa 🙂

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti