TALVIPUUTARHA

talvipuutarha kahvila helsinki
Nirso oli kutsunut pääsiäisenä kylään amerikkalaisen työkaverinsa ja luvannut tietysti vaatimattomasti, että hän pääsee suositun suomalaisen ruokabloggaajan pääsiäispöytään. Ei mitään paineita. Amerikkalainen ja Nirso kävivät edellisenä päivänä hakemassa huntilla lammasta Hakaniemen hallista. Olisinhan tietty voinut valmistaa lampaankareet hyväksi havaitulla luottoreseptilläni pannulla täydellisen roseeksi. Sen sijaan päädyin laittamaan neljä kokonaista karetta liian korkeaan Creausetin jättimäiseen pataan, joka ilmeisesti blokkasi lämmön ja ei soveltunut nopeaan kypsentämiseen.  Pääsiäislammas ruokabloggaajan luona huipentui raakojen lampaankareiden käyttämiseen uunissa viidettä kertaa. Seuraavana päivänä vielä vähän mikrotin niitä. Mm. Huomenna julkaistava Baileys nakukakku sentään paikkasi tilannetta.
Onneksi pääsiäinen ei ollut pelkkää lammasta vaan vietimme myös laatuaikaa perheen kanssa. Ihan siistii käydä Kiinassa pyörähtämässä, mutta tiedättekö mikä on vielä siistimpää? Asua maailman parhaassa kaupungissa – Helsingissä 🙂 Käytän huomattavan ison osan aivokapasiteetistani kivojen kahviloiden, ravintoloiden ja hengauspaikkojen bongailuun kotikaupungissani. Havahduin, että pitäisi vielä enemmän jakaa näitä kotikulmien vinkkejä. Tällä muutaman neliökilometrin pläntillä tulee kuitenkin vietettyä 99 % ajasta. Kiinnosteleeko?
Kumisaappailla pystyy juosta yllättävän nopeasti äitiä karkuun

Pääsiäissunnuntaina vietimme iltapäivää Töölön lahden kupeessa Talvipuutarhassa. Kuten puolet Helsinkiläisistä lapsiperheistä. Kevään ensimmäiset auringon säteet lämmittivät lasiseinien läpi eksoottista kasvustoa. Ilmainen sisäänpääsy Talvipuutarhaan houkuttaa muutenkin lapsiperheitä viikonloppuisin. Pääsiäisenä tungosta lisäsivät ilmaiset nukketeatteriesitykset ja pääsiäiskoristelut. Talvipuutarhassa toimii pieni kioskimainen kahvila. Tarjoilut olivat itsetehtyjä ja sympaattisia. Helsingin kaupungin hallinnoimaan talvipuutarhaan saa myös tuoda omat eväät ja pöytiin olikin kokoontunut useampi brunssiseurue. Suunnittelen jo ottavani joku arkipäivä läppärin kainaloon ja parkkeeraan tänne yhdeksi työpäiväksi. Mukaan kahvia litran termarissa. Ah.

Lohileipää, mustikkapiirakkaa, karjalanpiirakkaa, sumppia ja pillimehut.
Liemessä Snapchatissa @liemessa 
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea Liemessä-Facebook ryhmässä
Liemessä Instagramissa @liemessa

4 kommenttia

 1. Anonyymi 28.03.2016

  Ihana blogi sulla! 🙂 Tsekkaa minun; https://rakkaudestaruokaanblog.wordpress.com/2016/03/07/syo-hyvin-niin-jaksat-paremmin/

  Vastaa
 2. Jenni 29.03.2016

  Kiitos! 🙂 Tervetuloa seuraamaan ja tsemppiä bloggaamiseen! Kohta 10 vuoden kokemuksella voin sanoa että sitä toisinaan tarvitaan 😀

  Vastaa
 3. sauvajyvänen 29.03.2016

  Tämä on sympaattisin postaus mitä olen aikoihin lukenut, kiitos siitä. Ja vaikka talvipuutarha on ihana, niin sympaattinen koska lammas <3 Mä niin osaan kuvitella tunteen 😀

  Vastaa
 4. Täällä pitää käydä tänä kevänää/kesänä. Kiitos muistutuksesta. Helsinki on ihana paikka. 🙂

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *