Skip to main content

smoothie resepti

I’m a smoothie operator!

Aamuisin sieluni huutaa kahvia. Aamukahvin ja kaurapuuroshown rinnalle ovat nyt ilmestyneet smoothiet. Suoraan purkista rasvatonta rahkaa kauhova Nirsokin on huomannut, että pienellä tuunauksella tää kamahan voi maistua ihan hyvältä. Joten superdieettaajat kuulolle! Aspartaamilla makeutetussa mehukeitossa lilluvan rahkapurkkisi voit nyt heittää viemäriin. Suosittelen kokeilemaan miten maukkaalta hyvä olo voi maistua! Smoothien sekaan laitan yleensä rahkaa tai jogurttia, hedelmiä, vihanneksia, marjoja, yrttejä ja kourallisen sokeroimatonta mysliä. Muksut tietysti rakastavat värikkäitä välipalo..krhm, siis anteeksi, jälkkäreitä. Kotona käy tasainen surina, kun taaperomme valmistaa smoothieta kattilaan tyhjällä talouspaperirullalla.

smoothie resepti

Smoothie-taidetta

Smoothie-taidetta

Jos ei heti auennu, niin toi smoothietönikkä on sitte taidetta. Tämä postaus on pääsylippuni Arla Luonto+ järjestämään työpajaan, jossa pääsen maailman maineeseen nousseen norjalaisen Instagrammaajan Ida Froskin oppiin. Ida tekee hulvatonta ruokataidetta instagramiin, kannattaa käydä kurkkaamassa. Idalla on palttiarallaa 280 000 instaseuraajaa, joten nöyränä ja korvat höröllä ollaan. Paitsi, etä mun hörökorvat on aina höröllään.

Anyways…Kaikissa smoothie resepteissä on tällä kertaa käytetty saamiani  kasviksia sisältäviä ja sokerittomia Arla Luonto+ jogurtteja, jotka olivat raikkaita ja pirteän värisiä ihan sellaisenaankin. Resepteihin sopii myös vallan mainiosti maustamaton jogurtti tai rahka, jolloin smoothien voi makeuttaa halutessaan turauksella hunajaa. Reseptissä on raaka-aine luettelot kolmen helpon smoothien tekemiseen. Ja jos oikein innostut, voit lähteä kokoamaan myös tälläistä kolmen kerroksen smoothie-taideteosta.

helppo smoothie

Helppo smoothie x 3

Punainen smoothie

100 g suomalaisia pakastevadelmia
1 prk Arla Luonto+ punajuuri-vadelma jogurttia

Vihreä smoothie

30 g tuoretta pinaattia
10 lehteä tuoretta minttua
1/2 pakastettu banaani
1 prk Arla Luonto+ omena-pinaatti jogurttia

Keltainen smoothie

1 appelsiini
1 pakastettu banaani
1 prk Arla Luonto+ porkkana-appelsiini jogurttia

Lisäksi
sokeroimatonta granolaa tai mysliä esim. Paulúns
kiwisydämiä
grillitikku, vadelmia, minttua, kiwisiivu

Kerrossmoothien kokoaminen

Tee ensin kiwisydämet leikkaamalla kiwistä ohuita siivuja ja muotoilemalla ne sydämen muotoiseksi. Laita sydämet mukiin ja muki pakkaseen ainakin 15 minuutiksi.
Laita kolmen eri smoothien ainekset kolmeen eri kippoon. Surauta jokainen smoothie tasaiseksi sauvasekoittimella. Kokoa kerrossmoothie aloittamalla paksuimmasta smoothiesta eli todennäköisesti punaisesta. Laita väliin hieman granolaa ja kaada päälle varovaisesti vihreä smoothie. Laita taas väliin hieman granolaa ja jatka keltaisella smoothiella. Viimeistele granolalla ja hedelmätikulla.

smoothie resepti ohje

 

Arla tarjosi kilpailuun jogurtit ja osallistumisen työpajaan.
Liemessä Snapchatissa @liemessa
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä Instagramissa @liemessa
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

4 Kommenttia

Jätä kommentti