Skip to main content

kokonainen siika resepti

5 minuuttia ja sossiinä.

Pressimatkoilla syöminen todella käy työstä, joten toisaalta ihana olla taas kotona Helsingissä arkiruokien ja lasten parissa. Sadat tuhannet kuvat Guangzhousta ja Bilbaosta odottavat kovalevyllä perkamista, mutta sitä ennen jaan yhden helpon ja kevyen arkiruokareseptin. Kokonaisena uunissa paistettu siika löytyykin jo blogista, mutta tällä kertaa lisäsin tuulahduksen Thaimaan makuja: limeä, korianteria ja sitruunaruohoa. Valmiiksi peratun kokonaisen siian täyttää muutamassa minuutissa uunivalmiiksi. Siika ei vierasta myöskään grilliä! Tarjoile äärimmäisen helpon ja yksinkertaisen chilikastikkeen kera.

Thaimaan makuja on luvassa myös tämän viikon lauantaina 9.4 Teurastamolla. What’s Cooking Helsinki ruokakarnevaalissa nähdään ruoka- ja leivontabloggaajien kokkausnäytöksiä. Minä ja Suusta Suuhun-blogin Alisa astumme näytöskeittiön lauteille lauantaina klo 15:30. Luvassa on Bangkokin reissun tuliaisia – tule paikalle moikkaamaan ja maistamaan jos uskallat! 🙂 Tapahtuma on yleisölle ilmainen. Koko aikataulun ja mukana olevat bloggaajat löydät täältä tai seuraamalla What’s Cooking Helsinki Facebook sivuja.

 

 

Kokonainen thai siika

2 hlö

1 kokonainen siika
1 lime
30 g voita
1 rkl oliiviöljyä
sitruunaruohoa
suolaa
korianteria ja tilliä

leivinpaperia tai foliota

Pyyhi siika sisältä sekä pinnalta talouspaperilla kuivaksi. Aseta öljyttyyn uunivuokaan ja hiero sisäpinnoille sekä kalan pintaan öljyä ja suolaa. Laita kalan sisään voinokareita ja taiteltu sitruunaruoho. Tee kalan pintaan viiltoja veitsellä. Limeviipaleet voi laittaa joko kalan sisälle ja/tai kalan pintaan viiltojen sisään. Tunge viiltoihin lisäksi yrttejä.

Peitä vuoka leivinpaperilla ja paista 180 asteessa n. 20-40 minuuttia kalan koosta riippuen. Kala on kypsä kun kalan liha irtoaa ruodoista. Jos teet kalan grillissä niin öljyä hieman grilliritilöitä kalan pinnan lisäksi. Voit myös tehdä kalan folion sisässä grillissä. Huolehdi että grilli ei ole liian kuuma.

Helppo chilikastike

oliiviöljyä
soijaa
chilihiutaleita

Yhdistä öljy, loraus soijaa ja chilihiutaleet. Anna maustua hetki.

Liemessä Snapchatissa @liemessa
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä Instagramissa @liemessa
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti