Skip to main content

meksikolainen menu ruoka

Kai kaikki on jo valmista huomiselle? Jos olet jostain käsittämättömästä syystä missannut, niin huomenna juhlitaan meksikolaista juhlapäivää, Cinco de Mayoa. Tässä sinulle suurta juhlaa varten meksikolainen menu! Oppini meksikolaiseen keittiöön olen saanut Nirson meksikolaiselta työkaverilta. Samainen miekkonen joka oli loihtinut meksikolaista lounasta 52 weeks of deliciousness blogissa, josta löytyykin aidon meksikolaisen piccadillo lihakastikkeen ohje. Tällä kertaa tein oman ja yksinkertaistetun version, jonka autuaaksi tekevä ainesosa on chipotle chili. Avonaiselle tostada lätylle kasataan kaikki sörsselit: tomaattinen lihakastike, salsa, frijoles refritos eli paputahna, korianteria ja fetaa.
Menun on apruuvannut tähtiplokkaaja ja keittokirjailija Hanna ”sesonkireseptit” Hurtta, jonka ihastuttava perhe vieraili meillä meksikolaisen lounaan merkeissä jo jonnin aikaa sitten. Kyläily tallentui nauhalle ja Herocrew-videoni starring Hannan Soppa pyörii parhaillaan Ruudussa.
meksikolainen menu resepti

Meksikolainen menu

Tostada jauhelihatäytteellä
Salsa
Frijoles refritos
Kokeile myös arkistojen kätköistä:
all-day-breakfast huevos rancheros
meksikolainen menu juhlat

Meksikolainen jauhelihakastike

800 g luomujauhelihaa
2 tlk tomaattimurskaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 kuivattu kokonainen chipotle chili (tai 1 chipotle tölkistä)
öljyä
suolaa
Kuullota silputtu sipuli ja valkosipuli öljyssä padassa. Ruskista jauheliha ja lisää tomaattimurska. Laita kuivattu chipotle kastikkeen sekaan kokonaisena ja anna hautua 30-60 minuuttia. Sekoittele välillä mutta vältä rikkomasta chipotlea. Poista chipotle ennen tarjoilua.
Jos käytät tölkkichipotlea, pilko se pieneksi ja kuullota öljyssä samaan aikaan sipuleiden kanssa. Tölkkichipotlella kastikkeesta tulee tulisempi.
Voit myös tehdä tostadat itse masa harina -jauhoista.

Helpot tortillat tostadaan

valmiita pieniä tortillalättyjä
Paista tortilloja uunissa 150 asteessa noin 10 minuuttia kunnes ne ovat kovettuneet.

Itsetehdyt tortillat tostadaan

Voit myös tehdä tortillat itse masa harina -jauhoista. Ohjeesta tulee n. 10 tortillaa
5 dl Masa Harina -maissijauhoja
3 dl vettä
suolaa

 Sekoita veteen suola ja vaivaa kaikki ainekset taikinaksi. Anna taikinan olla liinan alla peitettynä noin puoli tuntia. Jaa taikina 10 osaan. Kaulitse tortillat kahden leivinpaperin välissä. Paista kuivalla kuumalla pannulla kunnes tortillat ovat hieman ruskistuneet, noin puoli minuuttia – minuutti per puoli. Laita valmiit tortillat kostean liinan alle odottamaan ja tarjoile pikaisesti. 

Salsan voi valmistaa kahdella tapaa: joko hienontaa kaikki ainekset pieneksi ja sekoittaa tai sitten tehdä aitoa meksikolaista blenderissä hienoksi silotettua salsakastiketta, joka keitetään.

Salsa

4 kpl tomaatteja
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
jalopenoa maun mukaan (jos vedät salsan sileäksi laita jalopenoa varovaisemmin ja lisää tarvittaessa)
hyppysellinensuolaa

Tapa 1: Pilko kasvikset karkeasti ja laita blenderiin tai aja sauvasekoittimella sileäksi. Keitä salsaa kattilassa noin 30 minuuttia ja anna jäähtyä.

Tapa 2: Pilko kaikki ainekset pieneksi ja sekoita.

Frijoles refritos -pavut

2 tölkkiä mustia papuja
2 valkosipulinkynttä
öljyä
suolaa

Kuumenna öljy pannulla. Kuullota viipaloitu valkosipuli. Paista huuhdeltuja mustia tölkkipapuja öljyssä noin 15 minuuttia ja litistä samalla puulastalla. Lisää tarvittaessa hieman vettä. Tarjoile heti.

El Muikku ja Hanna

 

Vauvojen meksikolainen menu

 

La Muikku

 

Klikkaa Ruutuun ja meksikolaisen lounaan tunnelmiin 🙂
Liemessä Snapchatissa @liemessa
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä Instagramissa @liemessa
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

3 Kommenttia

Jätä kommentti