Skip to main content

piknik leipä resepti

Vappupäivän aamuna saamme ystävältä kuvan reseptilläni tehdyistä churroista kiitoksien kera. Selvitimme churrojen koordinaatit ja levitimme ovelasti oman piknikvilttimme Kaivopuistossa churrojen välittömään läheisyyteen. Churrojen lisäksi naapurissa oli tarjolla nyhtölammasta ja toinen toistaan maukkaamia salaatteja lähi-idän maustein. Hyvä että joku jaksaa, suutarilla ei ollut tänäkään vappuna kenkiä. Oma piknik evästyksemme koostui jättimäisestä täytetystä piknikleivästä, legendaarisista nakkipiiloista, alkoholittomasta inkiväärioluesta ja pillimehuista. Yksi jättimäinen italialaisittain täytetty piknikleipä oli kyllä sen verran kätevä, että koen lähes velvollisuudekseni jakaa sen reseptin.

ideoita piknikille

Piknikleipä

4-6 hlö

Iso rapeakuorinen leipä
1/2 munakoiso
2 punaista suippopaprikaa
2 mozzarellapalloa
100 g cheddarjuustoa
kourallinen oliiveja
lehtikaalia
tuoretta basilikaa
valkosipulinkynsi
oliiviöljyä

Siivuta munakoisot ohuiksi siivuiksi pituussuunnassa. Ripottele siivujen päälle hieman sormisuolaa ja itketä munakoisoja noin 15 minuuttia. Pyyhi pinnalta ylimääräinen suola ja neste talouspaperilla.

Leikkaa suippopaprikat pituussuunnassa puoliksi ja siisti sisus. Sudi munakoisoille ja paprikoille hieman öljyä kauttaaltaan.

Lado munakoisot, paprikat kouri ylöspäin ja lehtikaalit uuninpellille. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Lehtikaalit voit ottaa pois hieman aikaisemmin. Paprikat voit vielä jättää hetkeksi uuniin, nosta lämpötilaa 220 asteeseen grillivastuksella: paprikoiden kouri saa mustua. Kun paprikat ovat jäähtyneet, poista palanut kuori.

Leikkaa leivästä pois ”kansi”. Koverra ja nyhdä leivän sisus jättäen leipään vielä tukevat reunat. Halkaise valkosipuli ja sivele valkosipulilla leivän pinnat. Sudi sisäpinnoille oliiviöljyä. Lado täytteitä leivän sisään pari kierrosta: munakoisoa, cheddaria, paprikaa, mozzarellaa, oliiveja ja lehtikaalia. Aseta kansi päälle, kääri leipä kelmuun ja anna tekeytyä jääkaapissa painon alla vähintään pari tuntia tai yön yli. Leikkaa lohkoiksi ja nauti kesäpiknikistä!

Liemessä Snapchatissa @liemessa
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä Instagramissa @liemessa
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti