Skip to main content

YHTEISTYÖSSÄ ARLA PERHEJUUSTOT

Muutama viikko takaperin kyselin teiltä vinkkejä ja linkkejä mistä haette arkiruokareseptejä. Aika hiljaista oli. Kuulemma Liemessä-blogista eli mitä mä oikein teiltä kyselen. Samaanaikaan Arla heitti minua mielenkiintoisella haasteella: yksi juusto, koko viikon sapuskat! Lähdin rakentamaan viikon ruokalistaa Arla perhejuustojen ympärille. Valitsin ruoanlaittoon helposti sovellettavan cheddarin, ja jaoin tolkuttoman kokoisen kilon juuston viiteen osaan viidelle päivälle. Viime viikko olikin tolkuttoman kiireinen töiden, lähestyvän muuton, Minin vatsapöpön ja viikonlopun Tukholman reissun takia. Kaiken päälle Tolkuton Cheddar hyppi kameranlinssiin kun yritin ottaa vakavastiotettavia ruokakuvia. Ehkä voit samaistua, meillä ainakin arkiruoan pitää olla ennenkaikkea nopeaa, helppoa, kohtuullisen edullista ja raaka-aineet saatavissa lähikaupasta. Olkaa hyvä, tässä inspiraatiota viikon ruokalistaan ja tsemppiä tolkuttomaan arkiviikkoosi! Kaikki reseptit ovat perhekokoa eli noin neljälle hengelle ja aktiivinen valmistusaika on korkeintaan 30 minuuttia.

Maanantai: juustohampurilainenpasta

Juustohampurilainenpasta valmistuu näppärästi yhdessä isossa padassa ja makumaailmaan on haettu vaikutteita lasten rakastamasta juustohampurilaisesta!

Juustohampurilainenpasta

400 g luomujauhelihaa

1 rkl rypsiöljyä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 rkl tomaattipyreetä
1 tl oreganoa
1 tl kuivattua sinappijauhetta (tai sinappia)
1 tlk tomaattimurskaa
400 g isoja makaroneja tai pastaa (täysjyvä)
5 dl lihalientä (vettä +  1 rkl lihafondia)
5 dl vettä
200 g Arla Tolkuton cheddaria
suolaa
pippuria

Paista jauheliha padassa tilkassa öljyä. Lisää joukkon pienitty valkosipuli ja sipuli, anna kuullottua. Turauta joukkoon tomaattipyree ja lisää mausteet. Lisää tomaattimurska ja pasta. Kaada päälle kuumennettu lihaliemi ja vesi. Anna kiehua liedellä noin 15 minuuttia. Lisää päälle cheddarraaste, laita kansi päälle ja anna pastan kypsyä miedolla lämmöllä vielä 5 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut.

Tiistai: juustomunakas

Juustomunakkaaseen on helppo piilottaa jääkaapin pohjalta nuhistuvat vihannekset! Munakkaaseen sopii ripaus chiliä, mutta lapsille olen jättänyt sen pois.

Juustomunakas

6 luomukananmunaa
200 g Arla Tolkuton Cheddaria
4 chorizomakkaraa
1/2 parsakaali
kourallinen kirsikkatomaatteja
1 valkosipulinkynsi
(1 pieni kuivattu chili)
rypsiöljyä

Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen. Kuullota uuninkestävällä, esimerkiksi valurautaisella, pannulla öljyssä pienitty valkosipuli ja chili. Lisää viipaloidut chorizomakkarat ja paista hetki. Lisää kirsikkatomaatit ja lopuksi parsa. Parsasta kannattaa poistaa kaikki paksut ja kovat osat. Raasta cheddar ja ota kourallinen juustoraastetta sivuun. Sekoita kevyesti erillisessä kipossa kananmunat ja suurin osa raastetusta cheddarista.  Kaada munaseos pannulle, kääntele nopeasti täytteitä ja anna paistua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia kunnes munakas alkaa hyytymään. Lisää päälle loput cheddarraasteesta ja paista uunivastuksen alla 220 asteessa muutama minuutti.

 Keskiviikko: juustoquesadillas

Vartissa pöytään! Quesadillas on mahtava arkiruokakeksintö ja ne imevät itseensä tehokkaasti jääkaapin ruokahävikkiä. Tarvitset vain täysjyvävehnätortilloja, juustoraastetta ja vapaavalintaisen mieluisan täytteen.

Juustoquesadillat

8 kpl täysjyvävehnätortilloja
200 g Arla Tolkuton Cheddaria
4 jumboherkkusientä
pippuria

Poista herkkusienistä kannat ja viipaloi. Ruskista sienet voissa pannulla. Quesadillat kannattaa paistaa kuumalla kuivalla pannulla. Aseta pannulle tortilla ja ripottele päälle ensin cheddarraaste, sitten herkkusienet. Paina päälle kanneksi toinen tortilla. Paista muutama minuutti ja käännä. Tarjoile heti!

 Torstai: tacolaatikko

Tacolaatikko

500 g luomujauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
3 dl erivärisiä paprikoita pilkottuna
1 tlk mustapapuja
200 g Arla Tolkuton cheddaria
1 dl medium tulista salsaa
1 tlk tomaattimurskaa
0,5 dl vettä
1 tl juustokuminaa
ripaus cayannepippuria
1 tl oreganoa
suolaa
pippuria

lisäksi
tomaattia
salaattia
ranskankermaa
tacokuoria

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Paista pannulla rypsiöljyssä jauheliha ja lisää pilkottu sipuli sekä pienitty valkosipuli. Lisää pilkotut paprikat, mustapavut, mausteet ja paista noin 5 minuuttia. Lisää hieman vettä, salsa ja tomaattimurska ja anna hautua toisen 5 minuuttia. Kaada lihakastike uuninkestävään astiaan ja levitä päälle cheddarjuustoraaste.  Paista uunissa noin 30 minuuttia. Anna tacolaatikon hieman jäähtyä ja koristele muilla haluamallasi tacotäytteillä: esimerkiksi tomaatilla, salaatilla, ranskankermalla ja avokadolla.

 Perjantai: kesäkurpitsariisi ja kananuijat

Juustoinen kesäkurpitsariisi

1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
200 g Arla Tolkuton Cheddaria
2 dl pitkää täysjyväpikariisiä
4 dl kasvislientä
1 kesäkurpitsa
pippuria
suolaa
rypsiöljyä paistamiseen

800 g kananuijia

kesäkurpitsariisin valmistus

Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä kattilassa. Lisää riisi ja kuullota muutama minuutti miedolla lämmöllä. Lisää kasvisliemi ja anna keittyä noin 15 minuuttia. Lisää raastettu kesäkurpitsa ja cheddar. Poista liedeltä kun juusto on hieman sulanut. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile helppojen uunikananuijien kanssa.

kananuijien valmistus

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Pikamarinoi kanat oliiviöljyllä, suolalla sekä curry -ja paprikamausteella. Paista leivinpaperilla vuoratulla uuninpellillä noin 45 minuuttia 200 asteessa. Käännä nuijat puolessa välissä. Grillaa lopuksi 5 minuuttia 220 asteessa grillivastuksella.

En olisi ikinä uskonut, mutta se loppui viimein.

Tolkuttomat valtasivat kotini!

Arlan Instagramissa tapahtuu kuulemma pian kummia kun Tolkuton Cheddar on vallannut keittiöni ja kotini! Vähän itseänikin jännittää mitä ne ovat keksineet! 😀

 Yhteistyössä Arla

Liemessä Snapchatissa @liemessa
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä Instagramissa @liemessa
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

3 Kommenttia

  • Mirkku M sanoo:

    Laitoitko tacolaatikkoon tosiaan kaksi valkosipulia? Vai tarkoittaako kynttä?

  • Jenni sanoo:

    Kynttä!! Korjaan, kiitos 🙂

  • Jenni sanoo:

    Seison sanojeni takana. Usko arjen sujumiseen menee, jos omat inspiraation lähteet alkavat kysellä muilta vinkkejä 😉 Juustopasta testattu, mies ja poika olivat kovasti mielissään. Ihan noin ihanan juustoisen näköinen ei meidän pata ollut, vaan juusto ikäänkuin suli piiloon… Mitä lie tapahtui, mutta jokatapauksessa nälkäiset pojat ruokittu tyylillä 🙂

Jätä kommentti