YHTEISTYÖSSÄ ASENNEMEDIA JA LIDL
Grilli tuli taloon! Suomenlinna on jostain kumman syystä singahtanut ystäviemme keskuudessa suosituksi kesäkohteeksi. Ja mikäs sen parempaa kuin laittaa grilli kuumaksi ystävien kesken. Kesäparatiisistamme otetaan nyt kaikki irti! Lainattuamme grilliä naapureilta kolmatta kesää, totesimme että ehkä olisi aika hankkia ikioma pöhötin. Pari iltaa meni harjoituksissa. En nyt vielä paukuttelisi Grillimaisterin henkseleitä, mutta yllättävän hyvä grilli menu syntyi lopulta pienellä vaivalla ja tarjolla oli kaikki mahdolliset sörsselit.
Laadin grilli menun niin, että monesta ruokittavasta suusta huolimatta minun ei tarvinnut esivalmistelun jälkeen hääriä sekuntiakaan keittiössä. Kaikki valmistuu grillistä: RUB kuivamarinoidut pihvit, aprikoosi-mustapippuri jälkimarinoidut kanat, mausteiset raakamakkarat, valkosipuli-yrtti grilliperunat, kasvikset, naapureissa ihmetystä aiheuttaneet grillatut vesimelonit ja lasten koko päivän odottamat BBQ vaahtokarkit. Samalla kattauksella napsin valokuvat tätä Lidl Grillimaisteri-yhteistyötä varten. Kauheen rankkoja nämä iltatyövuorot 🙂 Menu on koottu Lidlin Grillimaisteri-tuotteista ja toki kaikki muutkin lisukkeet ovat samasta Lidlin ostoskorista. Yllätyin Grillimaisteri-valikoiman laajuudesta, edullisista hinnoista (!) ja suurin vaikeus oli rajoittaa ostoskorin sisältöä sen verran että jaksaisin kantaa kauppakassit vielä saareen asti. Grillimaisteri tuoteperheestä tämän kesän suosikeiksi nousivat helppokäyttöinen ja hilloisen makea aprikoosi-mustapippuri jälkimarinaadi ja lihan pintaan ennen grillausta hierottavat RUB kuivamarinadit. Kertakaikkiaan vähemmän säätöä, vähemmän tiskiä, vähemmän keittiössä kökkimistä, enemmän makua 🙂
Hans Välimäen suunnittelemat jälkimarinadit läästitään lihan pintaan kätevästi paiston jälkeen.
Kesän grilli menu
Aprikoosi-mustapippuri kanaa Hansin tapaan
RUB-kuivamarinoitua Rib-Eye -pihviä
Fenkoli, Lammas merquez ja chorizo tuoremakkaraa
Valkosipuli grillivoilla täytetyt kevätsipulit
Grilliperunat uusista perunoista
Kesän kasviksia uusia porkkanoita, maissia, tomaatteja, paprikaa
Lime-korianteri -vesimelonia
BBQ-vaahtokarkkivartaita
Lapset sanoi nam ja aikuisille ei jäänytkään mitään.

Rouhaise päälle suola ja pippuri. Ääntä kohti!
Kesän vihanneksia 😉
Kasviksiin siveltiin ohuelti oliiviöljyä.
Lapsille miedompaa Grillimaisteri fenkoli tuoremakkaraa ja aikuisille tujummat chorizo ja lammas merquez.
Grillauskierros 1: hätäsimmille ensiaputuoremakkaraa ja maissia.
300 gramman Rib Eye pihvien kuivaan pintaan hierottiin RUB kuivamarinadimausteita – muuta ei tarvittu.
Marinadin voi myös sekoittaa öljyyn ja lisätä pihvin päälle paiston jälkeen.
Kevätsipulien sisään tungettiin valkosipuli grillivoita ja vielä valeltiin paiston aikana.
Nirso lämpenee alkoholittomalle oluelle.
RUB kuivamarinadin jäljiltä pihvit eivät kaivanneet enää lisämakua, mutta grillivoi on tietty helppo vaihtoehto.
Lokit kattelivat sen näköisinä että olisi saattanut kelvata 🙂
Näitä hetkiä varten kesäinen muutto Suomenlinnaan on kaiken sen vaivan arvoista. AAAH!
Don’t mind if I do.
Varsinainen grillimaisteri taisi löytyä vieraiden joukosta. Ansaittu ruoka!
Soitin lapset takaisin pihaan grillaamaan BBQ vaahtokarkit *sekopäistä kiljuntaa ja juoksun maailmanennätyksiä*
Voita tuotepaketti ja elä kuin viimeistä kesäpäivää!
Mitä teidän grillistä nousee tänä kesänä? Onko joku must grilliruoka jota on saatava? Oletko ehkä kokeillut Grillimaisteri tuotteita? Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan Lidl Grillimaisteri tuotepaketti (arvo 70 €)! Itseni on saatava suuhun se kuudes perusmaku eli ylipäänsä grillin maku. Jos pitää yksi asia nimetä niin sanoisin grilli(tuore)makkaran. Makkara vaan kuuluu kesään.
Muistathan tarpeen tullen jättää kommenttiin sähköpostiosoitteesi palkinnon toimittamista varten. Arvonta päättyy keskiviikkona 22.6.2016 ja voittajalle ilmoitetaan sähköpostitse. Onnea matkaan ja ihanaa grillauskesää!
Kiitos kaikille kommentoijille! Voittaja on arvottu ja Grillimaisteri-tuotepaketti lähtee Mia Marialle, onnea. Maukasta grillikesää kaikille! 🙂
Yhteistyössä Asennemedia ja Lidl.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea Instagramissa @liemessa Snapchatissa @liemessa Liemessä-Facebook ryhmässä.
Mä ajattelin tänä kesänä kokeilla ribsejä parilla eri tapaa valmistettuna, joten sitä odotan eniten, mutta kyllä mullekin se grilliruokien must on vaan se makkara. En muista yhtään kertaa, etteikö grillissä ois pihvien, vihannesten ym. herkkujen lisäksi valmistunut myös makkaraa. ? mirjami86 at hotmail.com
Mä ajattelin tänä kesänä kokeilla ribsejä parilla eri tapaa valmistettuna, joten sitä odotan eniten, mutta kyllä mullekin se grilliruokien must on vaan se makkara. En muista yhtään kertaa, etteikö grillissä ois pihvien, vihannesten ym. herkkujen lisäksi valmistunut myös makkaraa. ? mirjami86 at hotmail.com
Samaa grillimakkarakoulukuntaa siis! Ribsit on kyllä ihan kans ihan parhaita, slurps 🙂
Vartaat! Ja maissi namnam 🙂 t. Terrhi
Ribsit, ja laadukkaat makkarat. Fisuakin voisi kokeilla kokonaisena. En aio grillata raparperia ja pekonia :)Kirsi [email protected]
En ihan tiiä lasketaanko grilliherkuksi mut ehkä nää lasketaan koska nämä tehään grillissä: mustaksi grillatut banaanit joissa viilto ja viilloissa pähkinäsuklaata. Paras ever! elisabet.pellinen at gmail.com
Grillatut kasvikset olisi tän kesän juttu! Mutta halloum, kana ja kala pitävät varmasti paikkansa edelleen kesän grilliherkkuina. Niin ja miehelle makkaraa 😉 [email protected]
Nam! Meillä grillataan pihvejä, makkaroita, hampurilaisia, vaahtokarkkeja, kanaa ym. Uusi kesäherkku tälle kesälle on vielä hakusessa..�� MariaK
Koitan nyt päästä kisaamaan Grillimaisterin tittelistä, olisinkin päässyt kisaamaan mut lomake meni vahingossa Kuopioon 😀 Espoosta Kuopioon olisi tullut hieman liikaa kilometrejä.
Mut kokeillaan nyt uudelleen jos pääsisi Helsinkiin kisaamaan ja siihen tosiaan tarvittaisiin hieman treeniä Lidlin tuotteilla 😉 Jäänyt kaivamaan 2006 Atrian pallogrillauksen SM kisoissa sija 10 joten nyt olisi hyvä tilaisuus kokeilla onnea tässä kilpailussa.
Grillistä valmistuu tänä kesänä ainakin ihania kasvisnyyttejä, maissia, muutamalla eri tavalla valmistettuja ribsejä ja tietty makkaraa! 🙂 ilman grillimakkaraa ei vaan oo kesää. Satunnaisesti grilliin saattaa myös eksyä siipiä, tai herrasväellä sitten mitä erilaisempia pihvejä (mitä isompi ja rasvaisempi, sitä parempi, tietty). Nam, tuli nälkä!
Vartaat on käteviä! Maissiin me muuten lisättiin nyt yrttigrillivoita, unohtui mainita!
Mmm…pitää kehitellä joku hyvä grillikala! Raparpekonia ei ollut nyt menussa, grillausta on raparpekoni aallon jälkeenkin 😀
Todellakin lasketaan! 🙂
Pakollinen makkaravihannes ja joka kesän hitti 🙂 Kaikenmaailman kasvikset tulee kyllä kivasti grillissä. Ja hedelmät!
Makkaraa grillaillaan enimmäkseen, mutta ribsejä ja vartaita kokeillaan tänä kesänä 🙂 hyvahuomen at gmail piste com
Oletko kokeillut tässäkin ketjussa monen hehkuttamia ribsejä?
Tuolta Grillimaisterin sivuiltakin näyttää löytyvän reseptiä:
http://www.lidl-reseptit.fi/reseptit/paaruoat/ribsit-merisuolasipulit-ja-homejuustokastike/
Tein myös viime juhannuksena ribsin poikineen:
http://liemessa.blogspot.fi/2015/06/juhannusmenu-grillissa.html
Not mut hei TOP10. EI HUONO! Huomasin, että talven jäljiltä ihan perustason grillaaminen vaati taas hieman harjoittelua ja uusi grilli on aina uusi grilli jolla on oma sielunelämä. Onnea kisaan, extra treeni Grillimaisteri tuotteilla olisi varmasti kilpailuetu! 🙂
Jos pihvistä tykkää, niin nuo Rib Eye pihvit olivat todella hyviä. Ja isoja jos se on tärkeä kriteeri 🙂 Ollaan testattu aika paljon erilaisia pihvilihoja ja nämä olivat kyllä onnistuneita. Mureita ja sopivan rasvaisia grilliin.
Vartaat on kyllä näppäröitä. Skippasin vaan tällä kertaa tikkuihin pujottamisen ja paisteltiin menemään kaikki erikseen suoraan grilliin. Ja kun tuo lihakin oli nyt pihvin muodossa.
Hyvää makkarakesää! 🙂
Ribsit, maissit ja kana taitaa olla meidän suosikkeja 🙂
moonangel_(att)hotmail.com
Vaikeushan on päättää mitä grilliin milloinkin laittaa kun ainakin tällä meinaa tulla välillä pienoisia ylilyöntejä. Kaikki grillattu nyt vaan on niin hyvää. Lidlin jälkimarinadit on aivan loistavia. Mun tämän kesän keittiöhommia helpottavia suosikkeja ehdottomasti.
Saganaki-juusto <3
Meillä taitaa mennä kaikki kasvikset grillin kautta tänä kesänä 🙂 varsinkin kevätsipuli! Ja flank steak (eli ei vain kasvikset) 🙂
Johansson.a.maria (a) Gmail.com
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Raaka kanamakkara on haettava Virosta, Herkkuhovin suosituksella 🙂
Meillä grillataan lähinnä kasviksia: kesäkurpitsaa, tomaatteja, uusia perunoita, sipulia, munakoisoa, maissia, herkkusieniä. Näiden lisäksi grilliin eksyy usein halloumia, Poutun tofunakkeja tai Bon Soyan kasvisnakkeja, sekä tofua ja kasvispihvejä. Lisukkeeksi on ehdottomasti oltava coleslawta tai jotain raikasta salaattia ja erilaisia kastikkeita (paholaisenhillo on suosikkini) Kaiken kruunaa kylmä ja raikas olut 🙂
Tykkään grillailla paljon kaikkia uutuusjuttuja. Kasvisnyyttejä, lihavartaita, kokonaista kanaa, sieniä ym. Mutta silti, paras kaikista ja joka vuosi on vain kaikessa yksinkertaisuudessaan maissi suolalla ja voilla.
Grilaillaan lihaa,kasviksia ja makkaraa.Pitänee koittaa noita raakamakkaroita kun ei ole tullut itse niitä laitettua. Vesimeloonin grillausta on koitettava ehdottomasti!!
Pakolliset on banaani suklaalla ja maissi.
SannaSorvo(a)gmail.com
Pakolliset on banaani suklaalla ja maissi.
SannaSorvo(a)gmail.com
Ribsejä tulee grillattua paljon,samoin broiskua ja erilaisia vihannesvirityksiä:vartaassa,nyytissä tai ihan vaan pelkästään ja aina grillipellillä kaikki. Ryynimakkara on myös meillä kovin tykätty.
[email protected]
Kyllä pekoniin käärityt herkkusienet ovat joka kesäistä herkkua jota on pakko saada 🙂 [email protected]
Aurajuustolla täytetyt herkkusienet, marinoidut karitsankyljykset sekä kasvisvartaat ovat lähes aina mukana kesän grillauksissa. tanjasalomaa(a)yahoo.co.uk
Parsaa, uusia kotimaisia pottuja, halloumia tai vuohenjuustoa, marmorifilettä, ribbsejä, raakamakkaroita 🙂 [email protected]
Olutbroileri, eli kokonaisen broilerin sisään puolillaan oleva olut tölkki, johon on lisätty haluamasi mausteet. Ja tietenkin mausteet myös broilerin pintaan. Sitten broileri grilliin seisomaan ja kypsennetään hitaasti meheväksi.
[email protected]
Ihan mahdottoman vaikea valita vain yksi suosikki. Makkaraa on syöty ja se oli varmaan siinä. Ihan peruskabanossia ei montaa kertaa viitsi syödä. Nyt jääkaapissa odottelee grilliin pääsyä Lidlin raakamakkarat, mutta vettä tulee taivaan täydeltä. 🙁
Kesän aikana on pakko grillata ihanaa lihaa ja sen kanssa persikkaa ja nektariinia. Nam!
Ihan mahdottoman vaikea valita vain yksi suosikki. Makkaraa on syöty ja se oli varmaan siinä. Ihan peruskabanossia ei montaa kertaa viitsi syödä. Nyt jääkaapissa odottelee grilliin pääsyä Lidlin raakamakkarat, mutta vettä tulee taivaan täydeltä. 🙁
Kesän aikana on pakko grillata ihanaa lihaa ja sen kanssa persikkaa ja nektariinia. Nam!
Ihan mahdottoman vaikea valita vain yksi suosikki. Makkaraa on syöty ja se oli varmaan siinä. Ihan peruskabanossia ei montaa kertaa viitsi syödä. Nyt jääkaapissa odottelee grilliin pääsyä Lidlin raakamakkarat, mutta vettä tulee taivaan täydeltä. 🙁
Kesän aikana on pakko grillata ihanaa lihaa ja sen kanssa persikkaa ja nektariinia. Nam!
Meidän grillissä uutena herkkuna on possun grillikylki. Nam, niin hyvää! Kaveriksi kaalisalaattia, maustettuna aiolilla.
Grillimestarin tuotteet on tuttuja. Etenkin salaatit on ihan superhyviä, jos ei aina jaksa kaikkea tehdä itse.
Vaahtokarkit jätetään meillä mökille nuotiopaikalle, mutta grillistä on saatava ainakin maissia ja avaruusbanaaneita! Ja pekonisieniä ja makkaraa ja ja ja… 😀 Grillimaistereita ollaan aikaisempina kesinä kokeiltu, tälle kesälle grillikausi on vielä avaamatta!
Olen kokeillut grillimaisteri tuotteita 🙂 Tämän kesän ehdoton grilli suosikki on maissit ja halloum juusto 🙂 <3 nams, tulee vesi kielelle kun ajattelen edes grillaamista. [email protected]
Ihan mahdottoman vaikea valita vain yksi suosikki. Makkaraa on syöty ja se oli varmaan siinä. Ihan peruskabanossia ei montaa kertaa viitsi syödä. Nyt jääkaapissa odottelee grilliin pääsyä Lidlin raakamakkarat, mutta vettä tulee taivaan täydeltä. 🙁
Kesän aikana on pakko grillata ihanaa lihaa ja sen kanssa persikkaa ja nektariinia. Nam!
Pari tuntia esikeitetyt, itse tehdyllä BBQ-kastikkeella sivellyt, rapeaksi grillatut ribsit ovat tämän kesän herkku! 🙂
Perinteistä makkaraa tottakai..tämän lisäksi ribsit, porsaanliha, maissit ja kasvisvartaat ovat varmaan tämän kesän vakiokalustoa. Herkkusieni/juusto/pekonivirityksestä on saatu edelliskesinä jo yliaanostus 😀 Ananasta+hedelmiä sit jälkkäriksi jäätelön, vaniljakastikkeen tms kera niin hyvä tulee.. 🙂 [email protected]
Makkaroissakin riittää jo monenlaista vaihtelua. Maissia, hedelmiä ja jokuherkkusieni -juttu myös. Toki grilliin menee samalla kuumumaan keitetyt uudet perunat muun seuraksi.
[email protected]
Airiina
Ribsit kuuluvat minun grilliin, keitän ne ensin kypsiksi ja sitten sivelen pensselillä varovasti siinä grillauksen lomassa. Kamalaa sanoa mutta olemme syöneet niin paljon broileria, että en halua sitä grillattuna vaan makkaraa, sitä emme ole syöneet aikoihin ja bratwurst on hyvää ja kaikki kokolihamakkarat joissa on juustoa tai muuta makua mukana. Pienen pojan takia myös tavallista Hiillosmakkaraa pitää olla aina, kasvisnyytit ovat kivoja. Keitän aina lisäksi pieniä uusiaperunoita ja heitän suolat, voit ja tillisilput kuumiin perunoihin ja kääntelen lusikalla ne sekaisin. Hellästi. Lohi on hyvää myös grillattuna, filepalat. Kiva palkinto ja pääsispä taas LIDL.in joka on meidän pikkumiehen suosikkikauppa. Hyvää ja grillin tuoksuista kesää.
aiholapp(at)uusikaupunki.fi
banaania tarttee saada grillistä
[email protected]
Grillimaisterituotteita tietysti! ja uusia perunoita sekä parsaa 😉 Tuskin maltan odottaa 😉
[email protected]
Grillikylki on aivan ehdoton 🙂
unelmiaonnesta(at)gmail.com
Hennajenniina
Minä sytyttelen vain hiilet valmiiksi ja laitan salaatin sekä kannan usein miten lihat/grillattavat kaupasta kotiin, possunpihviä ja vartaita, joskus makkaraa, maissia sekä raparperipekonia. Mies hoitaa itse grillauksen ja me muut syödään.
[email protected]
Jokavuotinen grillaussuosikki on hampurilaiset erilaisilla täytteillä.
Grillimaisterituotteita en ole vielä tälle vuodelle ehtinyt kokeilla, mutta eiköhän niidenkin vuoro vielä tule. Aiempina vuosina yhtenä suosikkina grillimaisterilta on ollut sellainen folioastiassa sulatettava suklaa.
[email protected]
Makkaraahan meillä grillataan. Kyllä grillimakkara sinapilla kuuluu ehdottomasti kesään 🙂 Lisäksi raikasta salaattia.
[email protected]
Peppi
Grillaan mielelläni lohifileitä koska lohi on sopivan rasvainen grillissä ja kypsyy nopeasti, lisäksi kasvisnyyttejä joihin laitan uusia perunoita, porkkanaa, suolaa, tilliä ja voinokareita. Myös kokolihaa grillaan sekä kokolihamakkaroita.
peholapp(at)uusikaupunki.fi
Eilen juuri grillattiin nuita fenkoli-raakamakkaroita hodarien väliin. Olivat todella hyviä ja kesällä grilli kuumeneekin tiuhempaan, kuin hella. Kotona kokataan muurikka- ja paellapannulla, kun mökillä taas odottaa kaasugrilli sekä perinteinen puugrilli. Luonnollisestikin mökiltä ja kaupungilta löytyy myös savustimet 🙂 Tässä kirjoittaessani huomaan, että taidetaan olla melkoisia grillinörttejä! Noh, kesä vaan on parasta aikaa grillata.
AI niin! Se sähköpostiosoite unohtui tuossa grillejä fiilistellessä 🙂 [email protected]
Herkkusieniherkkuja 🙂 marianna1 at luukku.com
Tänä kesänä on pakko testata sitä raparpekonia! Grillimaisterit ei oo vielä tuttuja, mutta olis kiva kokeilla. =)
sannamaria77 at gmail.com
Makkaraa, kanaa ja possua
-minttu47-
[email protected]
Useimmiten grillataan porsaan ulkofilettä, mutta myös muita lihoja sekä makkaraa tai esim. pekoniin käärittyjä sieniä. On kokeiltu Grillimaisteri-tuotteita ja tykättiin.
Hiisukas (hiisukas(at)gmail.com)
Täytetyt herkkusienet ja itse tehty perunasalaatti ovat meidän suosikit!
[email protected]
Täytetyt herkkusienet ja itse tehty perunasalaatti ovat meidän suosikit!
[email protected]
Arvonta on suoritettu! Grillimaisteri-tuotepaketti lähtee Mia Marialle, onnea. Kiitos kaikille osallistujille ja maukasta grillikesää! 🙂
Terkuin Jenni