kantarellikastike resepti

Myönnetään, minäkin hurahdin. Haravoin pitkin maita ja mantuja kännykkä kourassa. Nykyajan metsästäjäkeräilijä metsästää pokemoneja, minä puhun nyt sienestämisestä. Ylpeä sienihunter se vain napsii kuvia ja snäppejä saaliistaan. Viime viikolla sienistoppina toimi ystäviemme kesäasunto Hangossa. Ehkä voitte kuvitella sen fiiliksen kun kaupunkilainen pääsee kerrankin metsään maaseudulla.  Kantarelleja, tatteja, villivadelmia, punaviinimarjoja, mustikoita. Vähän kuin maalla asuva Pokemon GO pelaaja tulisi Helsinkiin. Holy Mother of God! Ainoastaan lastenvaunut matkassa toivat hieman lisähaastetta sienestämiseen. Vaunuista huolimatta onnistuin löytämään myös sylillisen tatteja uimareissulla Hangon biitsille.

kantarellikastike ohje

kantarellikastike
Kesän ensimmäisistä itse kerätyistä kantarelleista pitää aina saada se yksinkertainen ja maailman paras kermainen kantarellikastike uusien perunoiden kera.

Kantarellikastike

2 hlö / lisukkeena 4 hlö

1 l kantarelleja
2 dl kuohukermaa
3 kevätsipulia
3 rkl voita
suolaa
pippuria

Putsaa sienet leikkaamalla huonot osat pois ja harjaamalla mullat ja roskat pois pullasudilla. Pilkot isoimmat kantarellit pienemmiksi. Paista kantarelleja kuumalla pannulla voissa kunnes nestettä on haihtunut. Lisää voita ja paista viipaloitu kevätsipuli. Lisää kuohukerma, kiehauta ja mausta. Anna hautua muutama minuutti.

kantarelli kastike kantarellikastike resepti
Liemessä Snapchatissa @liemessa
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä Instagramissa @liemessa
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

10 Kommenttia

Jätä kommentti