Skip to main content
kantarellikastike mesjuusto

Kantarellikastike mesjuustolla ja keitetyt kesäpotut. Mitäpä muuta sitä ihminen kaipaisi elämässä. Ihan täydellistä just nyt!

8-vuotias kulinaristi Herra Simpukka bongasi ruokakaupan juustotiskistä norjalaista mesjuustoa. Kolmenkympin kilohinta äkkiseltään kirpaisi, mutta lapsi sai tahtonsa läpi ja mukaan lähti pieni, parin euron pala ruskeaa juustoa. Norjassa ilmeisen suosittu mesjuusto eli herajuusto ei ollut itselleni aikaisemmin tuttu. Mesjuusto on erittäin täyteläistä, lähes voimaista. Maku on hämmentävän tuhdisti karamellisoitunut. Wikipedia tietääkin kertoa, että mesjuusto valmistetaan keittämällä heraa hitaasto kokoon. Keittämisen yhteydessä heran sisältämä maitosokeri karamellisoituu. Jääkaappissa odotti litra kantarelleja, joten tiesin heti mihin tämä kiehtova suolakaramellimainen juusto sopisi. Mesjuusto sopisi myös eksoottisena juustona syksyiselle juustotarjottimelle.

Lisää herkullisia sienireseptejä!

kantarellikastike mesjuusto

Kantarellikastike mesjuustolla

2 rkl voita
loraus oliiviöljyä
2 kesäsipulia
2 valkosipulinkynttä
1 l kantarelleja putsattuna ja pienittynä
loraus kuivaa valkoviiniä
2 dl kuohukermaa
3 rkl mesjuustoraastetta
tuoretta timjamia
rouhittua mustapippuria
suolaa

Pieni sipulit ja valkosipulinkynnet. Säästä sipulien varret. Kuullota sipuleita pannulla voissa ja oliiviöljyssä. Lisää pienityt kantarellit ja anna paistua välillä sieniä käännellen noin 5 minuuttia kunnes sienistä on haihtunut nestettä. Nosta hieman lämpöä ja lorauta sekaan valkoviiniä. Keitä viiniä kasaan hetki, jotta alkoholi haihtuu. Lisää kuohukerma. Raasta joukkoon mesjuustoa ja anna juuston sulaa. Mausta suolalla, mustapippurilla ja tuoreella timjamilla.

kanttarellikastike resepti
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Yksi kommentti

  • Katri sanoo:

    Apua tätä pitää kokeilla! Mä rakastan mesjuustoa ja mä rakastan kantarelleja ja niiden yhdistelmä on varmasti taivaallista. Mesjuustoa löytyykin jo jääkaapista, pitääkin lisätä ostoslistalle kantarellit niin pääsen tätä pian kokeilemaan 🙂

Jätä kommentti