Skip to main content
Halloumipelti

Arjenpelastajat exceliin uusi kasvisruoka eli halloumipelti! Maailma makaa aika eri asennossa lomalta paluun jälkeen. Myönnän, että lomalla suljin korvia ja silmiä maailmanmenolta oman jaksamisen ja palautumisen takia. Tosiasia on, että ruoan ja elämisen hinnan nousu heijastuu väkisinkin myös tähän huusholliin. Mausta ei toistaiseksi olla silti tingitty. Satokauden edulliset kasvikset kannattaa ehdottomasti hyödyntää nyt.

Halloumipelti elää sesonkien ja kaupan hintojen mukaan. Yleensä suuntaan Lidliin halloumipeltiä varten, sillä sieltä löytää hinta-laatu suhteelta parhaimmat kasvikset. Viipaloidun halloumin lisäksi syynään ja kerään ostoskoriin 2-3 euron kilohinnan kotimaisia kasviksia kuten kesäkurpitsaa, kukkakaalia, porkkanaa ja kesäperunaa. Pellille voisi lisätä myös kikherneitä! Talvea kohden halloumipelti muuttuu juurespainotteisemmaksi. Halloumipelti paistetaan kahdessa osassa, jotta juurekset kuten perunat, porkkanat ja sipulit paahtuvat ensin ennen muiden kasvisten lisäämistä.

Lisää arjenpelastajia!

Halloumipelti

Vinkki! Ihan ensimmäiseksi kurkkaa vihanneslaatikkoon ja hyödynnä halloumipeltiin hävikkivaarassa olevat kasvikset!

Halloumipelti

8 uutta perunaa
3 porkkanaa
1 (kesä)sipuli
2 pientä kesäkurpitsaa
pieni kukkakaali
200 g halloumijuustoa esim. Filos
pari lorausta oliiviöljyä
loraus juoksevaa hunajaa
suolaa
pippuria
mausteita esim. yrttimausteseosta, ras-el-hanout mausteseosta, chilihiutaleita

tarjoiluun:
miedosti tulinen Baba green hummus

Viipaloi perunat. Pilko porkkanat. Lohko sipuli. Laita juurekset kulhoon ja mausta oliiviöljyllä, hunajalla, suolalla, mustapippurilla ja muilla mausteilla. Itse käytän useimmiten valmiita maustesekoituksia kuten yrttimausteseosta tai lähi-idän ras-el-hanout mausteseosta. Paista juureksia leivinpaperilla vuoratulla pellillä 220-asteessa 20 minuuttia.

Pilko sillä välin kulhoon loput kasvikset. Hyödynnä kasvisten kaikki osat esimerkiksi kukkakaalin lehdet ja paloittele myös sisus. Siivuta halloumi ja lisää kulhoon. Mausta oliiviöljyllä ja mausteilla. Kun juurekset ovat paahtuneet, nosta pelti hetkeksi pois uunista ja lisää loput kasvikset ja halloumi pellille. Halloumit kannattaa asetella päälle. Paista vielä 20 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat sopivan paahtuneita.

Tarjoile halloumipelti hummuksen kera. Oma suosikki just nyt on Baban hieman tulinen vihreä hummus.

Halloumipelti
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

3 Kommenttia

  • Katariina sanoo:

    Hei. Tästä reseptistä tuli mieleeni vinkata samantapaisesta helposta kasvisruuasta. Varsiparsakaalta, kirsikkatomaatteja ja paketti fetaa uunipellille. Päälle oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria. 200 asteeseen uuniin noin vartiksi. Nam!

  • Eeva Kivimäki-Karvonen sanoo:

    Hei! Olisi mukavaa aina tietää, kuinka monelle syöjälle resepti on tehty. Kiitos!

Jätä kommentti