Skip to main content

YHTEISTYÖSSÄ MUTTI JA ASENNEMEDIA

Tomaattikastikeidolini Henri Alén tuskailee uuden muttisoosireseptin kanssa ja pyysi apuani. Tarttis vaan kehittää muttisoosi 2.0. Henrin muttisoosi on blogini kaikkien aikojen luetuin resepti ja Suomen tunnetuin tomaattikastike. Että ei mitään paineita. Parhaasta on vaikea pistää paremmaksi, joten päätin tehdä tomaattikastikkeen omalla kierolla twistilläni.

Nurkan takana väijyvä kaamos on saanut himoitsemaan jo viikkokaupalla juustoilla ja kaikilla sörsseleillä täytettyä herkuttelulautaa. Aivoni alkoivat nopeasti lähettämään sähköimpulsseja Muttipurkin ja mieleeni syöpyneen herkuttelulaudan välille. Muttihillo! Saatoin hihkaista sen ääneen. Eikun muttisoosi 2.0 tulille. Kuin itsestään keittyvä muttihillo saa potkua chilistä, inkivääristä ja valkosipulista, makeutta sokerista ja happoa valkoviinietikasta. Jännittävä, mutta täydellisen tasapainoinen juustojen kanssa tarjottavaksi! Muttihilloa laittaisin myös hampurilaisten väliin tai lisukkeeksi lihalle ja kasviksille. Hillopurkillisen tulisenmakeaa muttihilloa keittää jo yhdestä tomaattimurskatölkistä. Melkein väitän, että purkillisesta Italian auringon alla paahtuneita täydellisen kypsiä tomaatteja tulee parempi hillo, kuin talven tuontitomaateista tai mauttomista kotimaisista kasvihuonetomaateista. Kaamos voit tulla!


Samalla vaivalla keitin muttisoosissa päärynöitä, jotka imivät itseensä mausteista makua.


#muttihillo #muttisoosi @henkkaalen

Muttihillo

1 tlk Mutti tomaattimurskaa
2 valkosipulinkynttä
1 punainen  chili
3 cm pala tuoretta inkivääriä
1 dl sokeria
1 dl valkoviinietikkaa
oliiviöljyä
suolaa
pippuria

Poista chilistä siemenet ja hienonna chili. Siivuta valkosipuli. Kuori ja raasta inkivääri hienoksi. Kuullota kattilassa oliiviöljyssä valkosipuli, chili ja inkivääri. Lisää kaikki ainekset ja anna kiehua hiljalleen noin tunti. Sekoittele välillä, varo polttamasta pohjaan. Purkita muttihillo ja anna jäähtyä. Muttihillo säilyy jääkaapissa pari viikkoa.


Yhteistyössä Mutti ja Asennemedia

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

9 Kommenttia

Jätä kommentti